31 Temmuz 2009 Cuma

Süper Kupa Öncesi

Porto karşısında Beşiktaş'ı beğenmek ne kelime çok beğendim.

O kadar ki Porto Beşiktaş karşısında herhangi bir çözüm üretemedi.Adamların özellikle ortasahada iflahını kestik.Porto'nun en etkili silahı Hulk maç boyunca Ferari'nin psikolojik baskısı altında ezildi.Ferari'nin İtalyan işi penaltı hareketi hakemin kafasını karıştırmış olacak ki penaltı noktasına yönelemedi.Fatih Doğan Fotomaç gazetesinde,telefonla bağlandığı Radyosport'da ısrarla Beşiktaş'ın defansının oturamadığından bahsediyor.Bense en çok defansın ve onun önünde oynayan azman üçlünün oturduğu kanaatindeyim.

Fink-Ersnt-Uğur üçlüsü Denizli'nin yeni sezon öncesinde güçlü ortasahadan asla taviz vermeyeceğinin bir kanıtı.Bu üçlüye kimler girebilir ? Tello olur hatta Necip olur..Denizli'nin kadro seçimi ve Onbuçuk numara oyuncu isteğinden yola çıkarak Fink tipinde koşan mücadele eden bir oyuncunun transfer edilmesini istediğini düşünüyorum.Deco,Quresma,Sosa,Santos aslında Denizli'nin sıcak bakmadığı adamlar.

Beşiktaş'ın en büyük sorunu karşı kaleye gidememek.Bu durumun başlıca sorumlusu maalesef Bobo.Bobo-Nobre değişikliği ile Beşiktaş karşısındaki takım Lyon olmuş Porto olmuş farketmeksizin rakibinin tepesine biniyor.Sanıyorum Mustafa Hoca'nın kafasını en çok meşgul eden konu bu..

Pazar günü fener maçında Rüştü-İsmail-Sivok-Ferrari-Erhan onların önünde Fink-Ernst 6 gladyatör Denizli'nin vazgeçilmezi olacaktır.Büyük ihtimal maça Bobo ilk onbirde başlar ikinci yarı Nobre ile devam eder.

Fener'in Honved maçındaki üretkenliğini Beşiktaş maçında tekrarlaması çok zor olacaktır.
Şu zamana kadar Daum'un ciddi bir hazırlık maçına takımını çıkarmayışı da ayrı bir soru işareti.Fener defansındaki uyumsuzluk Beşiktaş'a goller kazandırabilir ve belki de önümüzdeki ilk fener idmanında Daum takımına 80 ceza şınavı çektirir.(gol başına 20 şınav mıydı ceza)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ferrari bence vasat bir stoper.İtalya görmüş olması bir şeyi değiştirmez.
özellikle son yıllarda Seri A'nın durumu ortada.İnter dışında doğru düzgün hücum yapmayı becerebilen takımda yok.Zaten takımların neredeyse hepsinin temeli takım savunması üzerine kurulmuşken defanstaki vasat bir oyuncunun da sırıtacağını düşünemeyiz.