17 Temmuz 2009 Cuma

Süper Kupa Finali

Süper Kupa finali 2 Ağustos günü saat:21'de Atatürk Olimpiyat stadında oynanacak.
Süper Kupa Finali Beşiktaş'ın katılacağı Peace Cup turnuvasının final maçıyla aynı güne rastlıyor.Türkiye Futbol federasyonu bu konuda Beşiktaş'a herhangi bir kolaylık sağlamamış.Fener ise hangi hakla bu finali oynayacak oda ayrı bir tartışma konusu..4 tane gol yemişler Türkiye kupası finalinde tek gol atmışlar Bünyaminin yardımlarıyla ikinci golü bulmuşlar.

Finalin Almanya'dan Türkiye'ye alınmasının sebebi Almanya futbol federasyonu.
Bundesliga'nın izlenme oranlarını düşüreceği endişesiyle bu sene Alamanya Futbol Federasyonu süper kupa finalinin Almanya sınırları içinde oynanma isteğini kibarca reddetmiş ki bence bunun adı Faşo'luktur.

Türkiye Futbol federasyonunun bu gelişmeler üzerine finali İstanbul olimpiyat stadına alması ise tam bir işbilmezliktir.Almanya olmadı mı Fransa olurdu,Hollanda olurdu,Danimarka olurdu,İsviçre olurdu.Onlarda olmadıysa Mısır olurdu,Kosova olurdu,Bosna olurdu,Azerbaycan olurdu,Suriye olurdu,İran olurdu hatta Irak olurdu..Amaç Türkiye züper ligin marka değerini artrmak değil mi ? Peki bu amaca en son hizmet edecek yer neresidir? tabiki İstanbul Olimpiyat stadı.Şu anda çok az işi kalan Urfa stadı pekala bu maçla hizmete açılabilirdi.Ama dediğim gibi Futbol Federasyonu iş yapmayan,karar almayan,proje üretemeyen adamlardan oluştuğu için bizim önerilerimizden birinin olma olasılığı tabiki sıfır.

Hiç yorum yok: