24 Temmuz 2009 Cuma

Forma Meselesi

Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminaline işiniz düşerse İngiliz turistleri 50 mt öteden kolayca farkedersiniz.

Farkedilme nedenlerinde arasında Keltoş kafaları,alkolden kırmızılaşmış suratları,küpeleri,dövmeleri yer alsada her zaman ilk sırayı üzerindeki formaları alır.

Adam üzerinde Sunderland'in klasik kırmızı beyaz formasıyla seyahat etmiştir.Forma Umbro'dur.Ancak ne hikmetse kumaşı kaliteli ve renkleri pasteldir.Bir türlü Umbro'nun Beşiktaş için yaptığı ürünler ile bağlantı kuramassınız.

Ya Blackburn Rovers'ın klasik Mavi beyaz formasına ne demeli..İlk gördüğünde çarpar adamı.Arkasında Kırmızı renk kullanılarak yazılmış forma numarası ve önündeki reklam formaya ayrı bir hava katar.Gene Umbro.

Bizim evde hepsi orjinal 6 tane forma var.
..İrlanda milli takım forması (umbro) yukarıdaki resim
..Stutgart'ın klasik forması (puma)
..Feyenord kırmızı beyaz parçalı forması (Kappa)
..Bayern Münih altın sarısı (adidas)
..Werder Bremen (Kappa)
..Juventus çubuklu (Nike)
..Almanya Milli takım forması klasik siyah beyaz (Adidas) 6 forma var demiştim 7 oldu.

Bu formalar içinde en çok sevdiği İrlanda milli takım forması.Yeşili başka yeşil kumaşı ayrı güzel.Terletmeyen cinsten.Sahil kenarına indiğinizde ister istemez ilgi odağı oluyorsunuz.Bu formayı yapan Umbro geçen sezona kadar Beşiktaş içinde forma üretiyordu ve hiçbir zaman Türkiye pazarında Beşiktaş için İrlanda Milli takım forması kadar kaliteli mal üretmedi.Bende Umbro üretimi Beşiktaş forması almadım.

İkinci favori formam Feyenord'un Klasik kırmızı beyaz forması.Forma üzerindeki reklam kabartma şeklinde özenle yapılmış.Muhteşem bir kesimi var.Eee nede olsa Kappa.Bu sezon öncesi de Feyenord'un forma dizaynlarını merakla bekledim ve Puma yapımı formaları muhteşem buldum.

Henüz Beşiktaş formalarını yakından görme imkanım olmadı.Bakalım Adidas ne yapmış onu da görecez yakında..
Sonsözler;Forma kumaşının kalitesinden kısıp üçkuruş daha fazla para kazanma uğruna kalitesiz ürünler sunan,Avrupalı klublerin kaliteli formalarıyla kalitesiz formaları aynı fiyata satmaya çalışan taraftarı inek gibi sağmaya çalışan klüb yöneticilerimizi protesto ediyorum.

2 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Hiç uzerinde kumastan kabartmali Arjantin milli takim formasini gordunmu? ben halen bir resmini cekip koyamadim bloga, belki bugun bir firsatta yaparim. Onuda adidas uretmis, bizde adidasa guvendik ve guvendigimiz daglara kar yagdi diyebiliriz. Fakat suc bence onlarda degil suc forma dizaynlarini taraftarlar tarafindan sectirtmeyenlerde, sonucta biz alacagiz bunlari degil mi? biz kendimizi bu formalar icinde ozdeslestirecegiz, sanki bizler gol atmis gibi sevinip, gol yemis gibi uzulecegiz... yazik kere yazik, baska birsey denmez artik...

JANiTSCHAR dedi ki...

Resimdeki İrlanda Milli takım formasının da kabartma reklamı var.VE gerçekten çok kaliteli yapmışlar.Taklit edilebilir ama Korsan taklitçileri baya bir uğraştırır.Adam yarı yolda vazgeçer.
Feyenord formasının taklit etmek ise neredeyse imkansız.Kabartmalar 1 değil 2 değil.