17 Temmuz 2009 Cuma

Şoke Edici Dizaynlar



Forma tanıtım gecesinin olumlu yönlerinden başlayalım zülf-i yâre dokundurmaya..
Kartal yuvası için hazırlanan ürünler ve Futbolcularımızın yeni sezonda giyeceği takım elbiseler güzeldi.Herşey güzeldi güzel gidiyordu ta ki yeni sezon formalı iki kız ellerinde bayraklarla platformun üstünde belirinceye kadar...

Şok şok şok..

1.Büyük takımların formaları sade olur ve her sene iç saha maçlarındaki giyecekleri formalar yıllar geçse bile büyük değişim göztermez.Ör; Real MAdrid'in beyaz forması,Liverpool'un kırmızı forması,Atletico Madrid'in kırmızı beyazlı çubuklu forması mavi şortunda olduğu gibi.

Bu bağlamda Kartal Pençe izli olduğu iddia edilen forma Almanya 2.liginde mücadele eden takımların formasına benzemiş kimse kusura bakmasın.

2.Gerçek çubuklu formaların arka tarafı düz değil çubuklu olur. Ör;Sunderland'ın yıllardır giydiği çubuklu forma.Siz Sunderland'ın çubuklu formasının sırt bölümünü düz yaparsanız eğer Sunderlandlileri dumura uğratırsınız.

Bizim çubuklu formalarımız yıllardır bir türlü tam ince çubuklu forma olamıyor.Reebok ve Puma'nın dizaynlarından sonra Umbro'nun açtığı arkası düz çubuklu forma dizaynında Adidas daha kötü dizayn yaparak dibe vurmuş.

Çubuklu formanın altına beyaz şort formayı daha güzel gösterir.Üst siyah alt siyah beyazın güzelliğini örter.Siyah tek başına değil beyazla güzeldir.

Çubuklu formanın arkasına yazılacak isimler Kırmızı olmalıdır.Juventus geçen sene sarıyı tercih etmiş biz Amblemimizdeki Bayrağımızın verdiği gururla kırmızıyı rahtalıkla kullanabiliriz.

3.Marsilya'nın geçen sene herkesin üzerinde hemfikir olduğu iğrenç baklava desenli tasarımını,nasıl olurda Beşiktaş yönetimi taraftara DAMALI forma diye yutturmaya kalkar anlamak mümkün değil.
Taraftarın en çok şikayet ettiği amblem üzerindeki kartaldı.Beyaz ve çubukluda Kartal tavsiyelere uyulup kaldırılırken,çirkin baklava formayı daha da çirkinleştirmek için inat edilmiş kartal gene Amblemin üzerine konmuş.
Allah'tan diğer ürünlerde pek kullanılmamış.

4.Kırmızı renk forma yok.Millet Turkuazı,turuncuyu kullanıyor biz ise kendi rengimizi es geçiyoruz.

5.Mutlaka ama mutlaka her sene Eski efsane formalardan bir tanesi Modern hale getirilip taraftarın beğenisine sunulmalı.Eskinin sadeliği güzelliği tekrar moda yapılmalı.

Sonuç;Pazar günü İnönü'de Catania maçı var.Bu maçta giyilecek forma olmadığından forma dizaynı,seçimi ve tanıtımı aceleye gelmiş.Defile güzeldi de zemin biraz kaygandı.Mankenler kaygan zeminde tedirginlik içerisinde sunum yaptılar.

Bugün sunulan formalar yönetimizin taraftara,klube,tarihimize ne kadar yabancı olduğunu gözler önüne sermiştir.Sevgisizlikle hazırlanmış özensiz formalar ileriki günlerde yönetimin başını ağrıtır.Çubuklu forma bir nebze durumu kurtarırda karşı takımda siyah ağırlıklı formayla sahaya çıkarsa kalırız acaip beyaz formaya..

Çare yönetim acele etmeden özenle bir kırmızı forma hazırlamaya başlamalı ve bu seneyi Kırmızı ve çubuklu forma ile kurtarmaya bakmalıdır.

Bu kadar zevksizlik görülmüş şey değil.Bu forma dizaynlarının kötü olduğunu söylemek için illaki estetik düzeyi gelişmiş biri olmaya gerek yok.

Hiç yorum yok: