25 Temmuz 2009 Cumartesi

Beşiktaş: 1 - Lyon: 1

Beşiktaş Lyon maçına ligin II.yarısında Fenerbahçe'ye 1-2 yenildiği maçın taktik dizilişle çıktı.
Geçen sezon Chelsea'nin uyguladığı önliberosuz sistem maalesef Beşiktaş'lı oyuncuların yetersizliğinden bize 1 gömlek büyük geldi.Bu sistemde zavallı Ernst'i 75 mt. de gidip gelirken gördük.Bobo,Tello,Holosko,Yusuf takım savunmasına katkıda bulunmazken bu koca bölgeyi savunmak Ernst'e ve Fink'e kaldı.Bu fantezi denemesi ilk yarı boyunca oyunun kontrolünün LYon'un elinde kalmasına neden oldu.Lyon Ernst-Fink ikilisiyle Beşiktaş defansı arasında kalan boş alanı yeterince değerlendiremedi.Bu alanı Sivok-Ferrari müthiş uyumlarıyla kapattılar.

II.yarının başlamasıyla beraber Denizli Ersnt'i defansın önüne çekerek fantezisinden vazgeçti.
Ve biraz biraz rakip alanda görünmeye başladık.

Yediğimiz gol Tello'nun kaptırdığı topla oldu.Takım kontra-atağa çıkacakken Tello topu ayağından çıkarmakta geçikti.Lyon'lu oyuncuların ani baskınıyla Tello topu kaptırınca biranda golü kendi kalemizde gördük.

Kornerden attığımız gol klasik Tello sert ortasına Nobre'nin düzgün kafa vuruşuyla geldi.
Bunun dışında Tello'nun durum 1-1 iken girdiği gol pozisyonu da Ahhh dedirtti.
İsmail'in şutunu da unutmamak lazım.Müthişti.Kaleci topu kornere zor çelerken arkasından gelen üst üste iki kornerle NoBre'nin golü geldi.

Beşiktaş'ın bu maçta göze çarpan en büyük problemi Denizli'nin ilk yarıda uygulattığı sistemden kaynaklanan defansımızın önündeki kontrol edilmeyen koca boş alan.Ernst'in rakip sahada pres yaparak bu bölgeyi boşaltması bizim 75 mt'de savunma yapmamıza yolaçtı.Bu durum II.yarı başlayana kadar devam etti.Tek tek oyuncuları değerlendirirsek.

1.İsmail Köybaşı Üzülmez'in 10 sezondur yapamadıklarını tek maça sığdırdı.Ayağa pas oynadı ileri çıktı şut attı.Üzülmez'in yıllardır futbolu katletmesine bu sezon İsmail dur diyecek sanki.

2.Bobo Efendi maçta yoktu.Ne pres yaptı ne defansa yardım etti ne şut çekti ne kanatlara giderek top taşıdı.BOBO sahada yoktu.Ernst yanında rakip defansa pres yaparken Bobo utanmadan izledi.Lütfen Defol git.

3.Serdar Özkan namı diğer Messi Serdar'dan ben geçen sezonda umudumu kesmiştim Denizli inatla forma vermeyi sürdürüyor. Serdar'ın Umursamazlığı had safhadaydı.Savunmadayken top kovalamadı hücumdayken aldığı her topu ezdi.Sol kanatta hiçbir varlık gösteremedi.Denizli'nin yanlış Serdar'ı kiralık gönderdiği gün gibi aşikar.

4.Tello Ve Yusuf rakip biraz tempolu ve fizikli olunca sahada kayboldular.Her ikiside şampiyonlar liginde Beşiktaş'a ne kadar katkı sağlar soru işareti.İlk yarı karşı kaleye gidemedik.Bunun en büyük nedeni de BObo,Tello Ve Yusuf'tu maalesef.

5.Holosko sağ kanatta hiçbirşey yapmadı.Savunmada riskli hareketleriyle yüreğimi ağzıma getirdi.

6. Sivok-Ferrari ikilisi çok güzel tuttu.Henüz daha ikinci maçları olmasına rağmen birbirlerine mükemmel uyum sağladılar..Beşiktaş'ın gelecek sezonda en büyük kozu bu iki oyuncu.

7.Ernst gene bıraktığı yerden devam.Lokomotif gibi.Zorlama pas atmasa top kaybı da yapmayacaktı.Fink ise ikinci planda kaldı.Rakip şutuna cansiparane müdahalesi suratında patladı.Gene rakibe sert yerden yaptığı müdahale çok hoşuma gitti.Fink uzun toplarını Holosko'nun koşu yoluna atması lazımdı anacak bugün rakip LYON'du ve beklediklerimi yapmadı ilerleyen günlerde patlama bekliyorum.

8.Nobre-Bobo ikisi bir tane nokta Santrafor etmiyor.Birde buna Nihat'ı eklerseniz bence 3 tanesinden bir Coelho Jackson verimi alınmaz.Yazık gerçekten.

Sonuç:Beşiktaş'ın transferde ilk tercihi Ernst'in bölgesine olmalı.Ernst'in olmadığı maçlarda onun yokluğunu ancak Aurelio giderir.
II. S.o.S veren bölge defans Sivok-Ferrari-Toraman üçlüsü ile koca sezon gitmez.
Ernst'in Sivok'un Toraman'ın Ferari'nin 45 maçta tam kapasite oynamalarını beklemek büyük risktir.

Sonsöz; Maç yorumu sezon öncesinde sizlere biraz ağır gelebilir.Olsun biz yanılalım takımımız başarılı olsun.Mustafa Denizli'ye güvenim sonsuzdur.Eminim ilerleyen günlerde karşısına çıkan sorunları rahatlıkla çözecektir..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ferrariyle ismaili çok övmüşsün ama ikisi de çok iyi değildi.İsmailin defansif anlamda çok fazla zaafı var.Ferrari de çok üst düzey değil.Bobo için denilecek zaten bir şey yok.2-3 derbi maçında gol attı mükemmel oyuncu oldu halbuki vasat bi forvet

JANiTSCHAR dedi ki...

Ferrari'yi çok övmemin nedeni Mustafa Denizli'nin Önliberosuz sisteminde Fearari herhangi bir hata yapmadı.Bunların yanında İsmail Köyabaşı'nın boşalan bölgesini de kontrol ederek büyük alanda çok iş gördü.Sivok ise Sağ bek Erhan'la oynadığından fazla zorlanmadı.

İsmail sol bek değil sol açıkta oynayabilir.Dün 5 defa arkasına adam kaçırdı.Ama bunda önünde oynayan Yusuf'un rolü de büyüktü.o kantta İsmail hep tek kaldı.Sol kanatta Tello-İsmail işbirliği bize daha büyük kazanç sağlar.

İsmail'in ilerleyen günlerde savunma aksaklıklarını giderecğine inanıyorum ki Bizim ligte Lyon gibi takım yok..

Oyuncuların performanslarını değerlendirirken yanında oynayan oyuncuların durumlarını gözönünde bulunduralım.Yoksa değerlendirme yaparken yanılırız.

Adsız dedi ki...

Adsiz olm servetlen bilica oynuyor rakiplerde. Ferrari alayina 5 ceker, kariyerine bakan dugme ilikler.

İsmail turkiyenin 1 numarali sol beki. O cektigi sut cok kraldi. Bobo formsuz sadece lige kadar hazir duruma gelir, klasik olarak. Sonra bi gsye cakar bi fbye.