15 Temmuz 2009 Çarşamba

Buonanotte gelirse fiyasko olur

Delgado,Uefa gol kralı İsviçre'de yılın oyuncusu seçilen kaptanımız.
İsviçre'de bu başarıları yakalayan Delgado Basel'de hep iki forvetten biri olarak oynamıştır.
Türkiye'de ise başarılı olamamasının ana sebebi de Delgado'nun Tigana,Ertuğrul Sağlam ve Denizli tarafından ortaalanda forvet arkası olarak oynatılmasıdır.
Ortasahada Delgado seçimi Beşiktaş'ın ortasaha direncini zayıflatırken karşı kaleye gidememesinin de ana etkenlerinden biri olmuştur.Peki Delgado'yu iki forvetten biri olarak hiç oynatmayan Denizli Buaonanotte'yi bu role soyundurur mu ? kesinlikle hayır.

Bir başka örnek.
Aragones geldi ve ileride Semih tek forvet arkasında serbest adam Alex ikilisini bozarak,Semih-Guiza onların arkasında Alex sistemsizliğine döndü.Hem Alex'i bitirdi,hem Fenerbahçe'yi ortasahada 1 kişi eksik bıraktı,hemde ortaya karşı kaleye gidemeyen bir Takım çıktı.Şampiyonlar liginde çeyrek final oynayan feneri Tigana'nın Beşiktaş'ına döndürdü biranda.

Zico o yüzden büyük Hocadır.
Semih tek forvet-onun arkasında serbest adam Alex ortasahada Aurelio-Selçuk müdafada ise Lugano-Edu ikilisiyle hatları sağlam tutarak takımını şampiyonlar liginde Çeyrek final oynattı.

Yaw bu Zico sistemi LUcescu sistemine benzemiyor mu ? Benzemiyor değil aynısı..
İleride ilhan tek forvet,arkasında Sergen serbest 10 numara,orta alanda Pancu,Guinti,Tayfur, defansta Zago-Ronaldo...gel bu sistemde Beşiktaş'a karşı üstünlük kur.Sonuç Chelsea galibiyeti,Valecia'yı Mestaya'da sahayı dar edişler..

Buonanotte meselesine dönersek.
Bu adam River Plate'te FORVET OYNUYOR.(Bazıları anlamıyor bunu o yüzden büyük harfle yazdım) Geçen sezon 9 gol iki asistle oynamış.Buonanotte eğer Beşiktaş'ta tek forvet Nobre veya Batuhan onun arkasındaki Serbest adam olarak düşünülüyorsa o zaman takıma kazandırılmalıdır.Ortasahada oynatacağınız Buonanotte'den 7 milyon Avro bonservis ödediğiniz Delgado kadar verim alırsınız.Benden söylemesi sonra ağlamayın.

Sonsözler Zico ve Pareria büyük Hocalardır.Aklın yolu bir sistemini uygularlar ve başarılı olurlar.

Mustafa Denizli kredisi tükenene kadar fantezi aramaya devam eder,sonra aklın yolu bire oda dönmek zorunda kalır.Hata yaptığını bilir hatasının farkındadır ama son ana kadar bekler.

Lucescu hocaların kralıdır çünkü bir kere yaptığı hatayı ikinci defa yapmaz.Mustafa Denizli gibi hatalı 11 ve sistemle çıktığı bir maçın ertesi haftasına aynı onbirle ve sistemle sahaya çıkmaz.Doğruyu buluncada devam eder.

Daum 'mu onun takımları koşmadan oynayamaz.Bıdı bıdı oynarlar.Rakip takımı hapsederler ama oyunu bir türlü açamazlar.En etkili silahı serbest vuruşlardır.Denizli faciasından öncede Daum Bundesliga'da sırf fantezi yüzündende şampiyonluğu Bayern'e kaptırmıştır.
Doğruyu bulur ama doğruyla olur olmaz oynar.Olmayacak adamları olmayacak yerlerde oynatır ve herkese kabul ettirir.

Seneye de Daum'lu fener'de ligte sonuna kadar var olur ama şampiyonluğu başkasına kaptırır.
Rijkaart'a şans tanımıyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Genelde yorumlarını hem burda hemde başka bloglarda beğenerek takip ediyorum.Yalnız bir konuda sana katılamayacağım.Bu delgado nerede oynarsa oynasın farketmez.Alex ve Sergenle kıyaslanamaz.Her iki oyuncuda topu saklama ve sırtı dönük oynamada iyi olduklarından o sistemde iş yapıyorlardı malesef delgado daha çok tek pasa dayalı oynamayı tercih eden ve genelde de başarısız olan bir oyuncu.Buonanotte oyunkurucu olarak alınırsa evet fiyasko olur ama ileri 3 de ya da 2 li arkası oynarsa o zaman da herkes onu konuşur.Saygılarımla

JANiTSCHAR dedi ki...

Sevgili kardeşim,Delgado'nun Beşiktaş'ta yanlış yerde oynatıldığını yazdım ama bende Delgado'nun Beşiktaş'ın topçusu olmadığı görüşünü taşıyanlardanım.

Buanonotte'yi izlemişliğim var.
Ve kesinlikle ortasahada oynamamlı,forvet arkası ise hiç oynamamalı.
Zaten sor bir kendine Dünya da forvet arkası oynayan oyun kurucu kaldı mı ?
Totti Vuginic'in yanında iki forvetten biri olarak oynar.
Del Piero-Trezeque ile bilikte ileri ikiliyi oluşturur.
Ronaldinho sol kantta oynar.
Ronaldo Man.Uni.'ta ya sağ kanatta oynar ya iki forvetten biri olarak oynar.
Messi Barca'da sağ kanatta oynar.
Neden mi ? çünkü forvet arkası 10 numara oynatma devri kapanmıştır.
Oynatan takımlardan da örnek verdim zaten yazımda.

granger17 dedi ki...

yorumlarında çok haklısın buonanotte yi yaklaşık 1.5 2 yıldır takip ediyorum çok kaliteli bir oyuncu yanlız fiziksel problemleri var boyu çok kısa 1.57 ama çpk yetenekli en son toulon gençlik turnuvasında izledim messi tarzı bir oyuncu çok rahat adam geçiyo çok iyi şut yeteneği serbest atışları çok iyi ama türkiye gelceğini hiç sanmıyorum en türkiyeden bir takım onu trasnfer ederse son 10 yılın en iyi transferi olur ayrıca 7 milyoneuro bonservis olcağını sanmıyorum en az 20 milyon gözden çıkarmanız gerekiyo