4 Temmuz 2009 Cumartesi

Denizli'nin kaçan Tavşanları

Transfer döneminin şu sıcak günlerinde geçen sezonda Denizli Hoca'nın tavşanlı onbirlerinin başaktörlerinden pek çok futbolcunun ya başka klublere gönderildiğini yada sakatlıklardan dolayı futboldan uzun süre uzak kalacaklarına şahid oluyoruz.

Tavşanlar;
1.Tavşan Gökhan Zan; Denizli'nin defansta vazgeçemediği transfer sezonunda takımda kalması için yönetime rapor verdiği Gökhan Zan şimdi Galatasaray'ın oyuncusu.Ferrari'nin transferinin beklendiği şu günlerde artık defansın Ferrari-Sivok ikilisi ile 100.yıldaki istikrarın tekrar yakalanacağı inancını taşıyorum.
Tandemi bozmasından korktuğum diğer tavşan oyuncu Toraman ise topuğundan sakat ve uzun süre oynaması mümkün görünmüyor.Toraman Sağ bekte geçen sezon canını dişine takarak oynadı asist yaptı gol attı ama asla o bölgenin oyuncusu olmadığını yaptığı pas hataları ve ortasahaya veremediği destek ile gösterdi.Rıdvan'a gereken şans tanınırsa formayı alır ve Beşiktaş'ın uzun süre aradığı ayağa pas yapan oyun kuran bir yıldızı olur.

2.Tavşan Önlibero da Sivok denemesi;ortasahamızın bayık oyuncusu Cisse artık Marsilya'nın topçusu..Cisse'li Beşiktaş'tan tam verim alamadığına inanan Denizli bu bölgeye Sivok'u çekerek hem defansın istikrarını bozuyordu hemde ortasahada hücum özellikleri yetersiz bir oyuncuyla takımı oynatmak zorunda bırakıyordu.
Cisse artık yok.Onun yerine Fink var.Fink-Ernst birlikteliği başarılı olursa Sivok'un ortasahaya çekilmesi tavşanına son verilir.Sivok'un defansta Ferrari ile eşleşmesi kesinleşir ve 100.yılda Zapo-Ronaldo ile sağlanan istikrar Sivok ve Ferrari ile tekrar sağlanır.
Sivok-Ferrari istikrarının önündeki diğer Tavşan Toraman'da yukarda da yazdığımız gibi uzun süre sakat..

3.Tavşan kaptanımız Delgado; Taraftarın İllallah dediği Arjantinli.Verimsizlik abidesi ama yönetim beceriksizliği ile en çok parayı alan oyuncumuz.Bu günlerde ameliyat olacak ve en az 6 ay sahalarda olmayacak.Denizli'nin geçen sezon ısrarla verim alma çabası içinde olduğu Tavşan Delgado'dan Beşiktaş şimdilik kurtulmuş oldu.Ortasahamız en az 6 ay rahat ve daha sert.
Sözleşmesinin feshini umanlarda garanti paraya anlaşan yabancı futbolcularından hiçbirinin ballı sözleşmelerinden vazgeçmediklerini unutmasınlar..

4.Şapkada kalan tek Tavşan Serdar Özkan; Denizli'nin uzun süre kazanmak için uğraştığı ama ligin sonu yaklaştıkça yedek kubesine çektiği oyuncu.Kendisinden beklenen patlamayı yapamayan bıdı bıdı futbolu oynayan oyuncumuz.Beşiktaş'ın sağ kanadı için gelecek sezon ki muhtemel tavşan..Umarım Kiralık gider..

Son söz;Mustafa Denizli bu transfer sezonunda yaptığı akıllı hamlelerle şimdiden Beşiktaş'ın kalitesini 1-2 gömlek yükselmiştir.Birde buna zorunluluktan Toramansız ve Delgadosuzluk eklenince daha güzel günler bizleri bekliyor.
Ha huylu huyundan vazgeçmez Mustafa Denizli Erhan'dan veya başka oyuncudan yeni tavşan denemelerini girişirse orasını bilmem..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

toraman sakat değilse oynar. ya sivok orta sahaya kaydırılır, ya da ferrari kulübede oturur.