2 Temmuz 2009 Perşembe

Abdul Kader Keita

2006 dünya kupasında gözüme çarpan oyuncu.Hatta Forzabeşiktaş transfer forumunda bu adam Beşiktaş'a alınsın diye önerdiğimi hatırlıyorum da hiçbir yankı bulmamıştı.
Kader Keita Lyon'un sağ açık oyuncusu..Bazı gazeteler de Forvet(Transfermarkette forvet yazıyor ya hemen al bilgiyi ve ahkam kes) diyenler bile olmuş ama ben forvet oynatıldığını hiç görmedim 4-4-2'nin tipik sağ kanat oyuncusu.Bazıları ise 4-3-3'ün 3lü forvetinde her yerde oynayabilceğini yazmış sizlere katılıyorum ama sadece gülmekten..(internet ortamında futbolunu izlemediği halde bir topçu hakkında ahkam kesen çok adam var millet de inanıyor bu tiplere bir kere adın Fitbol Feylozofuna çıkmaya görsün 1.gün kralsın 2.gün efsane helebirde spor yazarlığı geçmişin varsa üfff..Endonezya apartura liginde oynayan cibuti asıllı zenci alman futbolcu diye başlayan yazılar yazmakla olmuyor bu işler)Fizik gücü iyi,teknik özellikleri sınırlı,Keita'dan Arda'nın yaptığı dar alanda Bire bir adam geçmeleri hiç beklemeyin.Adam geçtikten sonra düzgün orta yapabiliyor mu yada pas verebiliyor mu ?bence hayır.Geçen senede Asist de yapamamış maalesef.KEita daha çok Holosko tarzından hızıyla adam geçen hızıyla takımını karşı kaleye taşıyan bir adam.

Keita neden Türkiye Süper Ligine transfer oldu ? nedeni basit Premier Lige gidecek fiziki gücü teknik kapasiteyi bir türlü sahada gösteremediği için..Bu transfer en çok LYON'u olumlu yönde etkilecektir.LYON için karavana transferdi Galatasaray bu dertten onları bonservis ödeyerek kurtardı.
Galatasaray'a da hayırlı olsun..Umarım RiJKart'ın elinde KEita olgun bir futbol sergiler.

Soru:Defans hattı LEo Franko Ve Gökhan Zan transferleri ile iyice kalitesizleşen Cim Bom neden Keita'yı aldı ? RiJkart eğer Gökhan ZAn'a güveniyorsa sezonu tamamlayamaz.
Cambiaso'nun saçlara bakın 2006'da hala daha yerinde..Ortadaki oyuncu ise kötü çocukların içine düşen KEita.

Hiç yorum yok: