8 Temmuz 2009 Çarşamba

Ferrari Ümraniye Park'ta

Dün transferi gerçekleşen Ferrari bugün takımla birlikte ilk idmanına çıktı.
Ferrari'nin Beşiktaş'a yapacağı katkıdan çok transfer edilme şekli, bonservisi ve Eşi tartışma konusu oldu.Bonservisine ödenen 4,5 milyon Avro ve futbolcuya verilen 2,5 milyon Avro gerçekten büyük para.Mehmet Demirkol'da dünkü yazısında buna değinmiş.Yazısının başında Matteo Ferrari'yi futbolu bilen herkesin az çok tanıdığından bahsediyor.Mehmet Demirkol kendisi ne kadar tanıyor bu futbolcuyu ne kadar izlemiş bilemiyoruz.Zaten eleştirilerinin temelini Parma'dan başka MAtteo'ya başka bonservis bedeli ödeyen klubun olmadığı vErisi üzerine şekillendirmiş.O da 1 milyon Avro..Mehmet Demirkol'un demek istediği Beşiktaş 1 milyon değerinde olan bir topçuya bunun 4 katı bonservis bedeli ödedi..

Demirkol engin futbol bilgisiyle bize 1 milyon Avro bonservis ile Matteo kariyerinde (İnter,Parma,Everton,Lecce,Roma,Genova geçen sezon Serie A'da 5. olan Genova'da 33 maça çıkmış.) Türkiye'ye transfer olabilecek oyuncuların bir listesini sunsun da haklılığını kabul edelim.

Olmuyor masa başında internetten istatistiklere bakıp yazılan Afaki yazılarla olmuyor.
7 milyon bonservis bedeli ödenerek LYON'dan alınan Keita geçen sene 1 gol HİÇ Asistle oynamış.Ama Demirkol'un yorumu çok iyi transfer.(yattara benzetmesi çok komik,sanki yattara çok yararlı bir oyuncu)Diğer Galatasaray'lı kardeşlerin yorumu 4-3-3'ün her bölgesinde oynayabiliyormuş..Hahahha Nasıl oynayabiliyor Yaw Nasıl..Geçen sene oynayamamış işte..1 gol HİÇ asist.LYON'da Keita transferinde LİliE ödediği 16 milyon Avroluk bonservis bedelinden ettiği zararın birazını Keita'nın Galatasaray'a gitmesiyle çıkardı.
Keita Premier LEagu seviyesinde top oynayamadığından ve gelişim gösteremediğinden Fransa'dan daha alt bir lig olan Turkceel Katarımsı Züper Ligin yolunu tuttu.

Sonsöz;Matteo Ferrari bu sezon Türkiye Ligi takımlarının yaptığı transferler içinde takımına en fazla yarar sağlayan oyuncu olacaktır.Ağlamaya hazır olun.ZAN'lı Servet'li LEo Franko'lu Galatasaray savunması Cim bomlu kardeşlerimizi çok üzecektir.Umarım transfer sezonu bitmeden Gökhan Zan'ı satarlar.

Hiç yorum yok: