17 Temmuz 2009 Cuma

Galatasaray kafaları karıştırdı

Tobol: 1 - Galatasaray: 1

İlk resmi maçtan sonra Galatasaray ve Rijkaart üzerine yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama bu tarz yorumlar benim huyumdur.Tiganalı Beşiktaş'ın Sochaux ile yaptığı ikinci hazırlık maçından sonra ForzaBeşiktaş forumunda Bu TİGANA Gider diye başlık açmıştım.Tabii az küfür yememiştim.Ondan sonra da Forza ile gönül bağım kopmuştu.Tigana'da inadının kurbanı olarak sezonu tamamlayamamıştı.

Tobol maçı esnasında düşündüklerime gelince;
Neskens hikaye,
Rijkaart'ın kafası karışık,henüz takımını tanıma çabasında..
Ciddi bir maçta genç oyunculara şans tanıması Rijkaart'ın kendine güvendiğini gösterir.

Arda'nın oyuna girdikten sonra ortsahada Ayhan'la birlikte görev alması defanstan top çıkarmaya çalışması ikili mücadelelere girmesi tam bir skandal.Arda'yı sol kanattan alıp orta alanda görevlendirmek onu rakip kaleden uzak tutmak Arda'yı iş yapmayan Delgado'ya yada Argones'in Alex'ine dönüştürür.4-5 hafta sonra Arda'ya ne oldu,bu çocuk neden top oynayamıyor yorumlarına rastlarsanız şaşırmayın.Arda,Delgado,Capel ya kanatta oynar ya da Tek forvetin arkasında serbest adam oynar.Zico'nun Alex'i kullandığı gibi.Arda'nın MEssi'nin Ronaldo'nun karşı kaleye gidebilmesi için alana ihtiyacı var ortalanda bu çocuğu heder etmek ancak acemi teknik direktörlere yakışan bir seçimdir.

Tamam acemi dedim Rijkaart'ı anlamaya çalışalım.
RijkaarT Arda'dan bir Xavi mi yaratmak istiyor.Bence böyle bir arayışta ama yanlış yolda.Umarım en kısa zamanda yanlışından döner.

Bugünkü maçta Galatasaray'ın başında Lucescu olsaydı Cimbom Kazakistan'dan iyi oyun,ilerisi için umut ve Cebinde Turla dönerdi.Rijkaartla Cimbomluların başı çok ağrıyacak gibi görünüyor. Ligin 5. haftasında Denizli Alisamiyen'de Rijkaart'ı bana göre Mürdüm eriği gibi yer.Takım yarımdı tamam da sistem neydi ? Sahada olup bitenleri anlayan var mı ? Rijkaart Galatasaray'ın geçen seneki maç kasetlerini hiç izlememiş mi acaba ? Lucescu olsaydı izlerdi..Denizli olsaydı kazakistan dönüşünde gelecek görmediği gençlerle yollarını ayırırdı.22 kişiye inerdi kadro.Birgün sonrada siz bizi 26 haftada görün derdi ve kendine kredi açardı.

Peki bu Galatsaray ne zaman tam takım idman yapacak yada bir hazırlık maçı oynayacak ?
Bekleyip göreceğiz..Rijkaart'a birileri hatırlatsın burası İspanya Katalunya değil burası Bizans,bu topraklar da nice kariyerli teknik direktörün mezarı var açsın tarihi okusun.1-2 ay sonra çok geç olabilir.Adnanlar HAldunlar kapıda bekliyor ilk önce Neskens'ten başlarlar sonra birde bakarsın Rijkaart Yılmaz Vural'ın yardımcısı olmuş.Demedi Demeyin

Hiç yorum yok: