14 Ağustos 2009 Cuma

Bobo'nun Saint Etienne Transferi

L'EQUİPE,Radyospor,NTVspor Bobo Saint Etienne'de haberlerini geçmeye başladığına göre bu transfer de ciddi yol katedilmiş.

1.Bu transferden Beşiktaş'ın sağlayacağı yararları ilk önce sıralayalım;

Bobo'lu,Nobre'li,Nihat'lı kadro Belediye maçının ikinci yarısında karşı kaleye gitmekte zorlanmıştı.Bu üç oyuncunun aynı anda sahada yer alması takıma büyük yük getiriyordu.Beşiktaş öncelikle bu yükten kurtuldu.

Bobo'nun İlkonbirde yeralması en çok Holosko'yu olumsuz yönde etkileniyordu.Bu transferle Holosko'nun ilk 11'de oynama şansı arttı.Holosko Beşiktaş'ı karşı sahaya taşıyan en iyi oyuncu olduğuna göre Beşiktaş'ın rakip kalede etkinliğinin artacağını şimdiden öngörebiliriz.

Bobo'lu Beşiktaş topu ileride tutmakta zorlanıyordu.Bundan dolayı da rakip zayıf olsa bile takım kendi sahasından çıkamıyordu.Bu sorun Nobre ile bir nebze olsun aşılabilsede ne Bobo ne de Nobre benim görüşüme göre Beşiktaş'ın oyuncusu değiller.Şimdi bu transferle sorunlardan birini daha göndermiş olduk..

Bobo'nun gidişiyle benim Beşiktaş forması altında görmek istediğim topçuların başında gelen Batuhan'ın yolu açıldı.Batuhan'ın Bobo'dan daha başarılı olacağına inanıyorum.

Başka bir artı.Transfer sezonunda büyük bir yıldızı kadrosuna katamayan ve bu sebeble kombine satışlarındaki 8 bin rakamıyla rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş için yeni bir hamle şansı doğdu.Dünya çapında orta sahaya yapılacak yıldız bir oyuncu Beşiktaş'ın kombine kart satışlarını kamçılayacağı gibi forma satışlarına da yeniden hız katar.

Ve kazanacağımız Para en az 5 milyon Avro..Çoktandır bir transferde bu kadar parayı bir arada görmemiştik.Düşünün bir Bobo'nun gidişi yukarıda saydığım yararları getirirken birde üstüne para almak gerçekten çok iyi.

2.Bu transferden dolayı kafasında soru işareti olanlar;

Bobo 05-06 sezonundan bu yana 41 gol 17 asistle oynadı.Bu istatistiğe Süper Lig,Fortis Türkiye kupası,Süper kupa ve Avrupa kupası maçları dahil.

İstatistiklere göre Bobo çok üretken bir oyuncu.İyi de Bobo gol atamadığı zamanlarda yani maçın 88. dakikası sahada ne yapardu ? Benim yanıtım takıma yük oluyordu.

İlhan Mansız'ın,Ahmet Dursun'un topsuz oyundaki yararlarını Bobo'dan bu ana kadar görmüş değilim .İşte bu nedenle Bu transfere seviniyorum.

Başka soru işareti ??? ne olabilir..Bobo'nun 4-3-3 sisteminde sahada anlaştığı tek isim Holosko en büyük partnerini kaybetti.Ama bu kayıb Nihat'la pekala doldurulabilir.

Sonsöz;Açıkçası ben bu transfere Gökhan Zan'ın gittiği zamanki kadar sevindim.

3 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Kombine 8.000'e dayandı ...

JANiTSCHAR dedi ki...

6'yı 8 yaptım bende..
Bu hafta satışlar hızlanır.Ramazan dolayısıyle Millet tatilden erken dönüşe geçti.

Adsız dedi ki...

Ohh bee sonunda Nobre ve Bobo konusunda hemfikir olduğum bir yazı okudum.Yıllardır ikisininde kötü olduğuna kimseyi ikna edemiyordum.Batuhan konusunda da sana katılıyorum.İkisinin toplamından fazla gol atar bence...