22 Ağustos 2009 Cumartesi

Çapsızlığın Sonu Verimsizlik

Gençlerbirliği:O - Beşiktaş:O

Bobo,Yusuf,Rüştü,Ekrem sakatlıklarından ötürü maç kadrosunda yoktu.

Mustafa Denizli İsmail dışında maça çıkabileceği en iyi 11 ile Beşiktaş'ı sahaya sürdü.

.....................Hakan...................

Erhan.....Sivok.......Ferari......Üzülmez

..........Uğur.....Ernst.....Fink.....

......Holosko....Nihat.....Tello...

Yedekler;
İsmail,Rıdvan,Necip,Erkan,Koray,Nobre idi.

Mustafa Denizli'nin ilkonbirini beğenmeyen arkadaşlar Peki Siz Hangi Onbirle Beşiktaş'ı Sahaya Sürerdiniz ?

Elde pek fazla alternatif olmadığı ayan beyan ortada.

Bizim takımın kapasitesi bu kadar.Oynayabileceği futbolun tavanı bu.Biz Transfer sezonunda elimizdeki Şampiyonlar ligi kozunu iyi kullanamadığımız için bugün bu durumdayız.Yapacak hiçbirşey yok.Geçen sene de aynı futbolu oynuyorduk bu sene de..Ben sezon bitiminde söyleyeceğimi zaten söylemişim.Bu takımda gelmesi gereken adamlardan çok gitmesi gereken adamlar var.

Kadroda Serdar,Uğur,Üzülmez,Tello,Nobre,Bobo,Delgado olduğu sürece futbol olarak ileriye gidemeyiz.Nihat transferine karşı olduğumu bin defa söyledim.İşte bugün de elinden geleni yaptı.

Tekrar maça dönersek;
Gençlerbirliği 4-5-1 dizilişiyle Beşiktaş'a oyun oynayacak alan bırakmadı.
Dar alanda etkili olamayan Holosko,Nihat,Tello sahada etkisiz hale geldiler.
Tello'nun geriden oyun kurma çabaları gene sonuç vermedi.Bu görevin asıl sahibi Uğur inceman ise sahada döküldü.Ortasahada kaptırdığı toplar rezaletti..
Bu sıkışık durumda iki KENAR bekleri hücuma katılmalı sıfır inmeli rakip defansın dengesini bozmalıydı.Ama yapamadılar.
Sağ kanatta Erhan 4 defa rakip ceza sahasına orta yaparken topların hepsini arkadaşlarının olmadığı alana gönderdi.
Sol kanatta ise İbrahim Üzülmez futbolu katletti.
İlk yarıda üretken olmayan futbolumuza rağmen oyunu çoğunlukla rakip sahada oynadık.Bunun en büyük sebebi Ernst'li-Fink'li ortasahamızdı.

II.yarı başlarken Mustafa Hoca'nın yaptığı en büyük hata Fink'i kenara almasıydı.
Fink çıktıktan sonra Ortasahadaki etkinliğimizi yitirdik.Gençlerbirliği topçuları Fink'in yokluğunda bu alanı iyi kullanıp Ferrari ve Sivok'la başbaşa kaldılar.Sivok bir sarı kartla durumu zor kurtardı.Ferrari ise İtalyan Job defansıyla işi götürdü.

Fink çıktı yanlız kalan Ernst iyicene etkisiz hale geldi.
(Rıdvan ile Güntekin hala Fink mi Cisse'mi onu tartışıyorlar kesinlikle FİNK)

BEni en çok sinirlendiren olay;Nobre oyuna dahil olduktan sonra Nihat'ın yeri değişmedi.Nihat tek santrafor oynarken Nobre bazen sol bazende Nihat'ın arkasında gözüktü.Ortasahada top yapmaya çalışan Nobre hep rakibe çalıştı.

ÇÖzüm,Çözüm;Çaresizlik.
Nihat'la Nobre ile yapılan sözleşmeleri gözönünde bulundurarak yazıyorum Bizim takım 3-4 senede zor düzelir.Ikına sıkına böyle top oynarız bazen arada yeneriz ama zor yeniliriz.

Kalitesi üst düzeyde olmayan oyunculara MUstafa hoca ne yapsın,kızsa bağırsa ne yazar,biz buradan eleştirsek takıma ne kadar faydası olur.

Biz transfer sezonunda ki vurdumduymazlığımızın cezasını şimdilerde çekmeye başladık.

Maçın Yıldızı Malasef Ferarri..

2 yorum:

Gökhan dedi ki...

ismail dışında ilk 11'de başlaması gereken bir adam da nobre'ydi bence.
geçen maç girdikten sonra uğur da holosko da fena değildi en azından bugüne kıyasla iyiydi,bu oyuncuların bu kadar kötü olacağını tahmin etmek zordu.
benim de en çok canımı sıkan şey hele ilk yarı sol açık gibi oynamasına rağmen tello'nun geriye gelip top almak zorunda kalmasıydı.tello kendi sahasına gelip top alacaksa ortadaki üçlü ne işe yarar ki?
fink yerine uğur çıksa en azından takımın fizik gücü daha yüksek olurdu,ayrıca nihat bu kadar formsuzken nobre'nin mutlaka 11'de başlaması gerekir bence en azından rakibi hataya zorlar.
transfer yapılmayacağını düşününce mustafa hocanın şapkadan bir tavşan çıkarması lazım,yoksa bütün sezon 0-0 1-0'lık maçlara hazır olalım.

geloraptor dedi ki...

M.Denizli'nin ilk 11'deki bir diğer hatası da Uğur'u Fink ve Ernst ile beraber ilk 11 başlatmasıydı. Hiç sevmesem de kazmadan hallica de olsa Nobre ile başlanabilirdi. Serdar Özkan bile bir seçenek olurdu da Uğur bu ikilinin yanına olmazdı.