6 Ağustos 2009 Perşembe

Para Etmeyen Topçularımız

Kariyer defterlerinde Türkiye Züper liginde Top oynadı yazan topçuların Avrupanın orta halli klublerinden dahi teklif almaları çok zor.Pasaportunda Berezilya yazsa dahi zor hatta imkansız.Bu durumun en büyük sebebi Futbol Kültürü olarak bizim çok ilerimizde olan Avrupalı klublerin Türkiye Züper ligini ciddiye almamaları.

Örnekler;

Tunçay Şanlı'ya atfedilen Chelsea,Aston Villa,Totenham klubleri peşinde haberlerinin hala sonuçlanmaması,

Arda Turan Türk futbolunun dünya piyasasına sunduğu son yıldız ama teklif yok,

Bobo'nun peşinde Yunan,Fransız klublerinin olduğu yazılıyordu,5 milyon Avro bonservis bedelleri konuşuluyordu 2 milyon Avrodan fazla veren çıkmadı,

Mehmet Topal Valencia'nın ortasahası için düşünülen oyuncuydu teklif alamadı,

Mehmet Aurelio İspanya'da küme düşen Betis'in oyuncusu sakatlığı da var biraz Menajeri Bayram Tutumlu atıp tutuyor İngiltere,Almanya'dan teklif var diye 2 haftaya önemli Avrupa ligleri başlıyor teklif yok,

Gökhan Zan Avrupa şampiyonasında yarı final oynayan takımda görev aldı şampiyonanın bitiminden sonra bir süre kendine klub aradı bulamadı az paraya razı oldu Beşiktaş'ta oynadı.Bu sene gene aynı şeyleri yaşadı teklif alamadı ve bence bu sene transfer piyasasının en komedi transferi olarak Galatasaray'a gitti.Tobol maçında ıslıklanmaya başladı.

Sercan hahahhahahah İngiliz klubleri peşinde Mancester City,United ama Bursa satmıyor.Sercan'ın İngiliz klubleri tarafından transfer edilme şansı Türk milli takımında yer alamadığından imkansız...Seneye fahiş fiyata Fenere gider..

Servet Çetin az daha Marsilya'ya transfer oluyordu hemde 7 milyon Avro bonservisle ama son anda olmadı.Marsilya BAşkanı ölmeseymiş transfer gerçekleşecekmiş tabi tabii.

Nihat Kahveci Avrupalı klublerin Bonservis parası ödeyerek Türkiye'den transfer ettiği ender topçulardan..BEşiktaş ne yaptı kariyerinin sonuna gelmiş eski topçusunu aynı paraya geri aldı.Nihat'a Avrupa'dan gelen teklif YOk..

Guiza İspanya'nın Okan Yılmaz'ı Fenerbahçe tarafından 16 milyon Avro'ya alınmış topçu teklif yok.Olsa Aziz başkan yarın satar.

Lugano üfffff İtalyan klüblerinin peşindeki topçu.Nedense klub bulamıyor.

Delgado 5 milyon Avro'ya Bonservisi Ülkerden alınan topçu teklif yok.Beşiktaş Ülkere mi sponsor Ülker mi Beşiktaş'a sponsor belli değil.

Sonsöz;Luca MOdriç 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasından sonra 18 milyon Avro karşılığındaTotenham'a transfer oldu.Bizimkilere Arda'ya Semih'e Tunçay'a Mehmet Topal'a Volkan'a Sabri'ye Servet'e teklif bile gelmedi.Berezilya pasaportu bile kurtarmaz bizimkileri..

Kavalıyla topu kontrol edemeyen oyuncu,verdiği her iki pastan birini rakibe atan Cesur Yürek Tunçay'a Chelsea Talip....Allah Akıl fikir versin..

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

bunların hepsi normal, bu basın bunları yaza yaza bu topçularda kendini bi halt sanıp daha beteer sisiyorlar. Ondan sonrada marka degerimiz asagi, marka degerimiz yukari, biraksinla rbu isleri abicim, marka degerin olacaksa, hic olmazsa senede bi tane oyuncun gidecek ispanyaya yada ingiltereye.. bak hollandaya adamlar resmen hersene topcu cikariyorlar disariya, hemde kalbur ustu takimlara... adamlarin nufusu kac? bizm nufus kac? biraksinlar bu isleri...