28 Ağustos 2009 Cuma

Menajersizlik

Bugün Tabata olayına o kadar çok takılıp kaldımışım ki maça konsantre olmakta bir hayli zorlandım.
İnönü'de ki seyirci ise maç esnasında Tabata'ya Dem vurmadan Beşiktaş takımını tüm gücüyle destekledi.

Züper Ligin başlangıcından beri oynanan 4 maçta alınan 6 puanın başlıca nedeni BeşiktaŞ takımında Arsen Wenger,Benitez,FErguson tarzında yani futbol takımlarının tüm işlerinden sorumlu bir menajerinin bulunmamasıdır.Transfer sezonunda yapılamayan hamleler ve plansızlığın ana nedeni gene budur.

Geçen hafta da söyledim.
Beşiktaş treni transfer sezonunda yapamadığı hamleler yüzünden kaçırmıştır.
Elano,Keita bir yanda Nihat,Serdar bir yanda.
Sonuç FISır GOL..

Maça gelirsek..
Beşiktaş'ı uzun süredir bu kadar tempolu oynamaya çalışırken görmemiştim.
Nihat'ın kötü oyunu,Serdar'ın Bıdı Bıdı Fitbolu,HolOsko'nun klassızlığı,İsmail'in savunma hataları bugün aklımda kalan kırıntılardı.Mustafa Denizli sahaya doğru kadro ile çıktı ama maç içinde yaptığı değişikliklerle seyirciyi çıldırttı.Mustafa Hoca'nın Sahanın en iyisi Ernst'i kenara alması Oyunu okuyamamasından Değil ŞeytanIn Avukatı filminin Ana teması olan Kibir'den ileri geliyordu.
Mustafa Hoca ''Her bi B... ben bilirim siz ne anlarsınız futboldan Leş kargaları''..Der gibiydi.
Ama Denizli Hoca Beşiktaş seyircisinin protestosundan kurtulamadı.
Kıpkırmızı bir suratla maça devam etmek zorunda kaldı.Bravo Seyirciye.

Beşiktaş'ın en iyileri Ernst ve Ferrari idi.

Üzülmez'in yerinde oynayan İsmail sadece 2 kez rakip defansı zor durumda bıraktı.Defansta ise ofsaytı bozarak Antep'in pozisyona girmesine yol açtı.Olsun Varsın zamanla öğrenir.Yeter ki ÜZülmez Oynamasın.

Fink özellikle ilk yarı da ileriye doğru oynadığı tek paslarla etkili olmaya çalıştı.Ferrari'nin ileri çıktığı pozisyonda hızla gelişen Antep atağını eliyle kesti ve doğru bir sarı kart gördü.Fink bizi Mancester deplasmanında ayakta tutar.İnceman değil.

Ferrari Ferrari Webkartalları forumda bu adam BEşiktaş'a gelip oynamaya başladığında ağlayacaksınız demiştim.İtalya'da iken 15 maçını izlediğim Ferrari bugün süperdi.Hisleri mükemmel.HEp en doğru yerde ortaya çıktı.Gökhan Zan'ın gidişine dem vuran Mustafa Hoca ne diyim ben sana..

Nihat bugün Tello ile beraber Beşiktaş'ın en büyük kamburu idi.
Her pozisyona burnunu soktu takımın oyununu bozdu.Bir topu ise direkten döndü.
Nihat bugün gol atarAk takımı galip getirseydi gene görüşlerim aynı olacaktı.
İleride Beleş top bekleyen ofsaytçı Nihat belediye maçından sonra gene sahnedeydi.

Tello ile bu takım karşı kaleye gidemez.Bin defa aynı şeyi yazıyorum.

Tello,Bobo,Yusuf,Nihat,Üzülmez,İnceman bu takımda olduğu sürece bu takım futbol olarak ileriye gidemez.Sol kanatta bir Caner Erkin,İleride bir Carlton Cole bize çağ atlatırdı ama olmadı.Nihat+Nobre 14 milyon Avro bizi bugüne getirdi.

İbrahim Kaş Yapma Denizli Mustafa Hocam..Rakip Antep..Ya Erhan'ı oynatırsın yada Erhan'ı oynatırsın.Hiç olmazsa Erhan daha fazla ileriye çıkma yeteneğine sahip.Erhan orta yapamıyor ama olsun her zaman Sağ kanattaki İbrahim Kaş'a tercih edilir. Yerine giren Ekrem ise ürkekti. 3 puanlık şut attı ama top direkten dışarı çıktı.

Sonuç;Liderle aramızdaki puan farkı oldu 6.Haftaya Cinconla olmak ya da olmamak mücadelesine çıkacağız.Belediye maçında kaybedilen puanlardan sonra Lay lay lom yapanlara duyrulur.

1 yorum:

AQ-47 dedi ki...

Sizi bjk.com forumdan biliyorum, blogunuzu ilk defa okudum. Menajersizlik doğru terim, bence Denizli'nin sırtındaki yükü azaltmanın bir yolu O'nuu Ferguson gibi genel menajer yapmak ve takımın çalıştırmak ve maçta yedek kulübesinde takımla oturmak gibi görevleri Tayfur'a ya da başka bir Beşiktaşlı Hocaya bırakmak. Denizli menajerlik yaparsa kuracağı ekiple futbolcu izleyebilir, futbolcuların transferini kolaylaştırabilir. Yine takımın taktiğini belirler ancak mesaisini Ümraniye'de antrenmanda geçirmez. Türkiye'de ilk olur, şu anda taraftarın yönetimden bile çok güvendiği Denizli basını ve taraftarları da yönlendirebilir diğer yöneticiler gibi saçma sapan demeçler vermeyeceği için...İbrahim Kaş'ın yerine Erhan demişsin ama bence Kaş daha kaliteli, Erhan da çizgiye inmeden top şişirip duruyordu. Tabata gelir, Nihat yedeğe çekilir, Bobo gelene kadar Nobre ilk 11 oynar, Yusuf takıma katılır, herşey yoluna girer bence. Denizli absürd değişiklikler yapsa da maç sonu açıklamasında kendince haklıydı. Ama artık İnceman'ın bu takımı kurtaracak adam olmadığını ve olamayacağını anlaması lazım.