17 Ağustos 2009 Pazartesi

66 Dakikalık Kaos

Mustafa Denizli geçen hafta Belediye maçının II. yarısında yaptığı değişikliklerle Beşiktaş'ın Ortasahadaki etkinliğini yoketmişti.
Aynı kadro ve aynı sistemle bugün BEşiktaş'ı tekrar sahaya sürdü.
Kötü ve verimsiz futbolu 66 dakika sahanın kenarından izledi.
Ve yaptığı iki değişiklik ile maçı Beşiktaş'a döndürdü.Halbuki maçın başında doğru kadro ile sahaya BEşiktaş'ı sürmüş olsa kimse bu kadar eziyet çekmeyecekti.

Beşiktaş oyun sahasına 4-3-3 sistemiyle çıktı ama oyun içinde oyuncular bu sistemin gereğini yerine getirmediler.
..........................Hakan..........................

....Erhan...Sivok...Ferrari...Üzülmez..

...................Ernst....Fink.......................

............................Fink.........Tello..........

Nihat................Nobre............Bobo.....

Bu sistemde tüm yük Fink'in sırtında idi.

İleride ortasahaya yardım etmeyen Nihat,Bobo,Nobre üçlüsü onların arkasında topsuz oyunda olmayan bir Tello ve Defansın önünde oynayan tek Çıpa Ernst.

Mustafa Hoca geçen hafta Fink'i tek çıpa olarak kullanırken Ernst'i ileri sürmüştü bugün ise tam tersini yaptı.Heralde bunda Fink'in geçen hafta attığı güzel golün etkisi büyüktü.

Fink,Fink adam ne yapsın.Ersnt ve İlerideki güzel Dörtlünün arasındaki boş alanda gitti geldi gitti geldi.Yoruluncaya kadar çok iyi oynadı.Rıdvan Dilmen Fink mi Cisse'mi sorusuna Cisse dedi.Ben ise aynı kanaatte değilim.Kesinlikle Fink.Siz Cisse'yi rakip ceza sahası içinde kaç defa gördünüz ? Rıdvan Hoca :)

Marsilya'nın Lillie maçında Cisse 90 dakika oyunda kaldı.Biraz takip ettim.Aynı temposuzluk aynı HAmam aynı tas aynı tellak aynı bayıklık...Bildiğiniz Cisse..Sonuçlar;
1.Nobre-Bobo-Nihat'lı kadro oyun sahasında rakibe üstünlük Sağlayamaz,rakib ceza sahada etkinlik gösteremez,bu kadro her zaman rakibten baskı yer.

2.Nobre-Bobo-Nihat'lı ileri üçlü,ortasahanın uzağında top beklediğinden takımın boyunu uzatır.
Bu boy uzatma defanstan oyun kurmayı güçleştirir,Ernst ve Fink'i hücumda etkisiz kılar,hatlar arası mesafeler uzun olduğu içinde takımın pas yüzdesi düşer.
Bu boyu uzun takımda geçen sene izlediğimiz canı gönülden oynayan Sivok ortasahaya yardım edemEZ.Çünkü çekinir.Defans ortasahada oyun kuramadığında ne yapar ileriye Nobre'ye top şişirir.Bugün olduğu gibi.
Bugünkü sistemde Sivok'un İleri çıktığını düşünün..Ani rakib atağında Sivok 80 mt mesafeyi kapatmak için hızla depar atmalı..Ki imkansız.

3.İbrahim Üzülmez takımın geriden oyun kurmasının önündeki en büyük engellerden biri.Defansif anlamda ne kadar başarılı olursa olsun hiçbir zaman İsmail'in verimliliğine ulaşamaz.

4.Tello bugün çok iyi oynadı.Ama rakib Antalyaspor'du.Son zamanlarda gördüğüm en zayıf rakibti.

5.Mustafa Denizli bugünkü kadro ve sistemle bir şampiyonlar ligi maçına çıkar mı? imkansız..Bence Denizli maçta yaptığı hataların tümünün farkında.Gelecek hafta Holosko'lu bir kadro bekliyorum.

6.Maçın yıldızı;Tello-1 gol ve rakip kaleye gönderdiği şutlar.
Maçın Gizli Yıldızı;Nihat-1 asist yaptı,II.golde aldığı faulle Tello'nun golünün önünü açtı.
Maçın Gizli Kaptanı;Niha-II.gol sevincinde takım arkadaşarını nasıl Motive ettiğine dikkat edin.
Maçın Rahatları Sivok-Ferarri ve Hakan'dı.Ernst bu üçlüyü sahada rahat ettirdi.
Maçın verimsizleri Sol kanatta oynayan Bobo ile rakib defansın içinde kaybolan Nobre

Sonsöz;kötü futbola rağmen alınan 3 altın puan.Tavşanlara HAYIR.

Hiç yorum yok: