13 Haziran 2009 Cumartesi

Nihat'tan İyi Haber


Bugün gazetelerin spor sayfalarında Beşiktaş adına okuduğum en olumlu haber Nihat'ın Beşiktaş'a transferiyle alakalı olan haberlerdi.Futbol hayatını İspanya'da sürdürmek isteyen Nihat Beşiktaş'ın transfer teklifine olumsuz yanıt vermiş.

Bu haberden daha iyi bir haber olabilir mi ? Nihat neden Beşiktaş'a uymaz.
CEvabı;
Beşiktaş'ın futbol takımının en büyük sıkıntılarından bir tanesi sırtı dönük top alan,hava toplarında etkili,takımı ileride tutan,rakibin kendi ceza sahası önünde oyun kurmasını engelleyen,geniş alanda top taşıyabilen,KARİZMATİK,ismi avrupa'da marka olmuş bir Santraforunun bulunmamasıdır.Nobre yukarıda saydığım özelliklerin büyük kısmını taşısa da geniş alanda top süremediğinden bu görevin tam ehli değildir.Bu görevin diğer adayı Batuhan'ın ise kıymeti ise teknik heyet tarafından bugüne kadar maalesef anlaşılamamıştır.
Peki Nihat Beşiktaş'a transfer olsaydı ve Tek santrafor olarak görev alsaydı Ankaragücü,Denizli maçlarında dahi baskı yiyen Beşiktaş'ın bu sorununa merhem olurmuydu ? Bence ASLA.....

Beşiktaş'ın sorununa merhem olamayacak futbolcuların isimlerini açık açık yazalım.
Nihat,Guiza,Bobo,Baros,Halil Altıntop,Wagner Love,Göbekli Ronaldo....

Peki bu bölgenin ilacı hangi futbolcular olabilir ?
Batuhan,Kuranyi,Coelho Jackson,benim bu bölge için ilk tercihim ise Carlton Cole'dur.

Tevez'e değinelim olmuşken..Tevez konusu ise Denizli'nin seçimlerine bağlı.
Fink-Ernst-Uğur'dan kurulu üçlü ortasahada,ileride Tevez Holosko Yusuf üçlüsünü belki taşıyabilir.Tevez-Holsoko deliciği rakibler için büyük tehdit olur da bu adamların koşu yoluna kim pas atacak Xavi mi ?Mehmet Topuz transferi ayağa top yapmasını bilmeyen Beşiktaş ortasahası için ilaç olurdu..Olmadı nasib değilmiş..

Sonsöz;Nihat'ın Beşiktaş'a transferi konusunun bize söylediği en önemli şey ise Beşiktaş'ın transferde belli bir stratejisinin olmadığıdır.Artık kime denk gelirse.

Hiç yorum yok: