26 Haziran 2009 Cuma

İstanbul Parkı Kurtlar Bastı

Haber NTVspor'dan Ahkam kesmek bizden..
Haber aynen şöyle;Renault Formula 1 takımının patronu Flavio Briatore, Türkiye Grand Prix'sine olan ilgi eksikliğini eleştirdi. Ünlü işadamı, "Türk organizatörlerden para değil, seyirci dolu tribünler istiyoruz. Boş tribünler için o kadar para harcanmasınını hiçbir anlamı yok" sözleriyle Türkiye'ye gelmek istemediklerini dile getirdi.7 Haziran'da İstanbul Park'ta yapılan Türkiye Grand Prix'sini yalnızca 32 bin kişi izledi. Bir sonraki yarış Britanya Grand Prix'sine sahne olan Silverstone Pistinde ise yarış günü izleyici sayısı 130 bini buldu.

Yorum; Gül gibi Antalya ve İzmir varken spor müsabakalarına ilgisiz bir şehre Formula pisti yaparsanız doğal sonucu da seyircisizlik olur.Planlama olayını bir türlü beceremiyoruz.En azından İzmir ve Antalya konaklama olanakları ve turizm potansiyeli ile Formula 1'e gereken seyirciyi toplayabilirdi.Ama akıl edemediler.15 milyonluk şehirden 100 bin kişilik seyirciyi rahat toplarız diye düşündüler sonuç fiyasko..

Türk insanı spor yapmayı sevmiyor.
İzlemeyi ise hiç sevmiyor.Türkiye'de futbola çok ilgi alakanın olduğu da çok büyük yalandır.Türk insanı ya taraftarı olduğu takımın maçını izler yada İddia kuponu yapmıştır kahvede ortak arkadaşlarla eğer o kupondaki takımın maçı varsa Tv'de onu izler.Akşam da Erman'la Sansar'a takılır onların dediği kanun olarak kabul eder.Bi koşayım yüzeyim dalayım balık tutayım yoktur.Tüm sevdası kahvede çift okey bekleyip gelinceye kadar da dönmektir.

Formula 1 bizden alındıktan sonra İstanbul parkı kurtlar bastı yada İStanbul parkı Camışlar istila etti haberleri İstanbul basınının (Ulusal basında derler hahah) heyecanla atmayı beklediği manşetlerdir.Bir Formula1 eki vereyim 2 hafta öncesinden halkın ilgisini Formula 1 e çekeyim yoktur bizim basınında..Ön sayfa güzeline yer verdiği kadar yer vermez Spora..Zaten bünyesinde spordan anlayan spor adamı da çok azdır.Olsaydı zaten Bloglar ortaya çıkmazdı.

Hiç yorum yok: