9 Haziran 2009 Salı

Michael Fink Beşiktaş’ta

Şirketimiz, Eintracht Frankfurt’un Alman oyuncusu Michael Fink ile yıllık 1.200.000.€ karşılığında 3 yıllık (2011-2012 sezon sonuna kadar) sözleşme imzalamıştır.
Michael Fink Kimdir?2 Şubat 1982 tarihinde Waiblingen’de doğan Alman futbolcu, orta sahada ön libero olarak görev yapıyor. 1.83 metrelik boyu ve fiziğiyle dikkat çeken Fink, futbola 1990-1991 senesinde VFR Waiblingen takımında başladı. 2001 yılında Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ta görev yapan Fink, 59 maçta 3 gol attı. 2004-2006 yıllarını Arminia Bielefeld formasıyla geçiren Fink, bu süre içinde 44 maçta görev yaptı ve rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Alman futbolcu 2006 yılında Eintracht Frankfurt’a transfer oldu ve 3 yılda 87 maçta 4 golle kaydetti.Eintracht Frankfurt’ta bu yıl 32 maçta görev yapan Fink, bu karşılaşmaların 30’una ilk onbirde başladı. 2680 dakika sahada kalan Fink, 5 gol attı, 6 da sarı kart gördü.
Yorumum; Cisse-Ersnt arasındaki uyum bile Mustafa Denizli'nin Cisse'yi gözden çıkarmasını engellemedi.Cisse'nin bayık futbolu,ofansif anlamdaki yetersizliği,noel tatillerinden geç dönüşü en önemli handikaplarıydı. Bakalım Fink onun yerini doldurabilecek mi ?
Fink nasıl bir Topçu ?
Öncelikle lider.Kararında Hırçın
Frakfurt'ta zaman zaman duran topları kullanan adam.Sağdan kullanılan kornerler onun soldan kullanılan kornerlede ise FİNK arka direkte kafa topuna çıkmayı bekler.
Kafa toplarında etkilidir.Cisse tam bir önliberoydu Fink ise biraz daha ayağa pas yapabilen ve ileriye çıkmayı sevenlerden..
Alaman olmasından dolayı Mehmet Topuz gibi pozisyonların peşini bırakmayanlardan.Ama sadece savunmada değil Hücumda da..
Handikapları arasında,Cisse'nin zaman zaman uzun bacaklarıyla rakipten top çalmalarını Fink'te çok fazla görmeyeceksiniz.Faul yapmayı seven,becerebilen ve sarı kart görmeyen bir oyuncu.
Cisse ideal bir önlibero idi.Fink ise hücumcu.Benim tahminim Denizli Ernst'i Cisse'nin yerine çekerek Fink'in ortasahada daha serbest oynamasına izin verecektir.
Federal ligi 13.sırada tamamlayan Frakfurt'lu FiNk'ten çok yaratıcı futbol beklemeyin işini yapan Beşiktaş'ın işini görebilecek bir oyuncu.Kime benziyor diye sorarsanız ? Guinti hiç değil biraz Tayfur Havutçu..
Bu transferin özelliği,Beşiktaş'ın sezon ortasında izleyip beğendiği önanlaşma imzaladığı bonservis parası vermediği ender oyunculardan..Bu yönüyle bu transfer Guinness rekorlar kitabına girmeye şimdiden aday..

Hiç yorum yok: