30 Haziran 2009 Salı

En Gıcık olduğum 5 Basketbolcu

1.Bill Lambier (Nefretler Kontu) Boston doğumlu,kendisinden en çok nefret eden taraftar topluluğu gene kendi hemşoları Bostonlılar..Oynadığı takımDetroit Pistons takımın lakabı Bad Boys..Takımın diğer oyuncuları Isiah Thomas,Joe Dumars,Dennis Rodman...Bill Lambier'ın lakabı CrY BABy.Yüzüne taktığı şeffaf maske ve Charles Barkley ile yaptığı kavgalar unutulmazlar arasındadır.
2.Andrew Bogut (tam dayaklık) Hırvat kökenli Avusturalyalı, yaptığı hareketlerle ekran başındakileri deli eden sahadakileri ise tahrik eden sporcu demeye bin şahid isteyen yaratık..2006 Dünya basketbol şampiyonasında Türkiye-Avusturalya maçlarından nefretimi kazanan oyuncu 2005'ten bu yana NBA'de basketbol yaşantısını sürdürüyor.Ersan İLyasova'nın da takım arkadaşıydı.

3.Pau Gasol (aslında tüm İspanyol milli takımı ama en çok Paul) BArca doğumlu İspanyol oyuncu,İspanya Basketbol milli takımının delikanlılığa sığmayan Tiyatrocu vari hareketleriyle göze çarpan oyuncusu.Son Avrupa Basketbol şampiyonasında sırf bu yüzden Rusya'yı tutmuşumdur. Bu sene Lakers'ın şampiyonluğu ile birlikte Şampiyonluk yüzüğünü parmağına takmayı profesyonelliğiyle hakeeden adamlığı ile sınıfta kalan birisi..

4.Gregor Fucka Tanyeviç yetiştirmesi aslen Sloven İtalyan pasaportlu oyuncu.Her yerde oynayabiliyor sağ açık,sol açık,sağ haf,sol haf, yedek,Pivot santrafor..Oyunculuğu müthiş.Adamlığı sıfır.Efes Pilsen'in Avrupa maçlarında her sezon yaptığı çirkef hareketlerle aklıma kazınmış oyuncu.Ekranda Fucka'yı izlerken sakatlayın şu adamı dediğim çok olmuştur.
5.Mirsad Türkcan (yerli Lugano) Efes-Panathikos maçlarının unutulmaz genç yeteneği..Fenere transfer oldu ne olduysa da ondan sonra oldu zaten..Fenerin havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez Lugano ile aynı provakasyon virüsünü taşıdığına inandığım oyuncu.Bu sene Efes-Fener Türkiye şampiyonluğu maçlarına antipatikliği ile görüntü kirliliği yarattı ama Federasyondan ceza almayı başaramadı..

1 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Hepsi mi Beyaz :)