8 Ekim 2009 Perşembe

Görünmez Canavarlar

Chuck Palahniuk'undan olağandışı kurgulanmış ilk hikayesi.
Yayınlanma tarihi sizi yanıltmasın.Bunun tek sebebi yayınevlerinin bu pis,karanlık,sistemi alaşağı eden hikayeyi yayınlamaya yanaşmamaları.
Bunun üzerine Chuck Palahniuk Dövüş klubünü yazar.
Benim fikrim ise Görünmez Canavarlar Kesinlikle Dövüş Klubünden çok daha sarsıcı bir kitap.

Bu kitabın Film hakları çoktan satılmış ama filmden henüz ses seda yok.

Kitap dövüş klubünde olduğu gibi Final sahnesiyle başlıyor,sonra hikaye yazar tarafından bir başından bir ortasından anlatılmaya başlanıyor.Asıl can alıcı yeri ise sizi ters köşeye yatıran final bölümü.

''BEn şiddeti gözardı etmeye programlanmış,duygusuz bir labrotuar hayvanı değilim ama o anda aklıma ilk olarak kan lekesinin üzerinde soda sürmek için çok geç kalınmamış olabileceği geliyor''

''Hepimiz kendimizin gübresiyiz''

''Sevdiğiniz ve sizi seven kişi asla ve asla aynı kişi değildir''

Gibi
Kitapta Chuck Palahniuk klasiği pekçok mesaj içeren söz var.


Kitabın tam içeriğinden isimlerden hiç bahsetmiyorum,203 sayfalık bu kitap bir günde sizi sarmalıyor sonra içinizde kalıyor.

Kitabı okuduktan sonra bu hikayenin filmi nasıl çekilir,bu filme yaş sınırı konulur mu ya da film kafadan insanlar tarafından aforoz edilebilir mi diye de insan düşünmeden edemiyor.Çünkü gerçekten Pis bir hikaye.

1 yorum:

öz dedi ki...

kitabın kurgusu cidden inanılmaz, allak bullak ediyor insanı. Filminin çekilmesi bayaa bi' zor olur herhalde. çekilse bile kitapla aynı tadı veremez zaten.