24 Ekim 2009 Cumartesi

Bedavadan 3 Puan

Eskişehir:0-Beşiktaş:1
Sezon başından beri,Beşiktaş'ın istikrarlı bir şekilde oynadığı kötü futbolun sorumluları yönetim ve Mustafa Denizlidir.
Yönetim skandal transferlere imza atarken Mustafa Hoca Çeşmeden olup bitenleri sadece izledi.
Mustafa Denizli transfer döneminde yönetime herhangi bir yol haritası sunmadı.
Üstüne üstlük,İstemediği bir kadroyla zor bir sezona merhaba diyen Mustafa Hoca takımı yurt dışı kampına götürmeye bile gerek duymadı.İstanbul'un sıcağında verimsizce yapılan sezon öncesi hazırlıklar sonucunda takım lige berbat başladı.Az daha Mustafa Hoca koltuğundan olacaktı ki Ankaraspor'un ligten düşmesi,Milli maçlar dolayısıyla verilen aralar Ballı Denizli'nin Kellesini kurtardı.


Her Beşiktaş'lı kendisine soruyordur,
Biz nasıl olup da bu kadar kötü Fitbol Oynayabiliyoruz?
Benim yanıtım kadrosunda;Nobre,Nihat,Tello,Bobo,Toraman,Üzülmez,Tabata,
Uğur,Serdar,Delgado,Yusuf,Kaş bulunan bir takımın iyi fitbol oynayamayacağıdır.Sezon öncesi bu adamların pekçoğu ile yeni sözleşme imzalandı ve elimiz kolumuz iyicene bağlandı.
Üzülmeye,Kızmaya gerek yok.
İhtiyacımız Profesyonelce herşeyi yöneten bir ekib ve bu ekibe müdahale etmeyecek PARASIZ bir başkan.


Bugüne dönersek;
Mustafa Denizli sakatlıklar ve cezalı oyuncularının çokluğundan dolayı birazda mecburiyetten sahaya Makul bir kadro sürdü.En azından ortaalanda FinK-Uğur ikilisini maç boyu bozmadı.Eskişehirspor'da ise Youla,Ümit Karan'ın sahada olmayışı ve Burak Yılmaz'ın sahada oluşu gene Beşiktaş açısından büyük şanstı.
Burak'ın taca çıkan şutları Enfesti.


3 puanı Mustafa Denizli'nin Tabata-Erhan değişikliği getirdi.
Erhan sağbekte iyi bir oyun çıkarırken,istemedende olsa Ekrem'e gol pasını veren oyuncu oldu.
Erhan'ın oyuna girmesinden sonra ortasahanın soluna geçen Ekrem ise top kovalamanın karşılığını daha topu boş kaleye göndermedeN sevinerek aldı.


Bobo-Nihat-Tabata-Tello Dörtlüsü sahada ne yaptığını bilmez halde dolaşıp durdu.
Tabata'nın Eskişehir defansının öne çıktığı anlarda NihaT'a verEmediği paslar,
Nihat'ın az daha puan kaybettirecek gol vuruşları,
Nobre'nin boş kaleye saçma vuruşu,
Tello'nun kopukluğu,
Bobo'un sahada yokluğu,
Beşiktaş Fitbol takımının ne kadar kalitesiz fitbolculardan kurulduğunun en büyük kanıtıydı.


Toraman'ın iyi oynadığını söyleyen Güntekin ve Rıdvan'a karşılık bende diyorum ki Toraman devre arasında satılması gereken fitbolcuların başında geliyor.
Bir düşünün Ferrari tam bir Stoperdir,Ernst Önliberodur.
Peki bizim Toraman nedir?
Her mevkinin yarım oyuncusudur.
Sağ bek oynar yarım,Önlibero Oynar yarım,Stoper oynar pimi çekilmiş el bombası gibi.
Bugün kalemizde gördüğümü pozisyonların pekçoğunda Toraman imzasını görebilirsiniz.


Bugün canı gönülden Toraman'ı örnek olarak verdim.
Tekrarlıyorum yazımın başında isimleri sıraladığım futbolcular,yarım gönülle çalışan, çalışmayı sevmeyen Mustafa Denizli ve istikrarlı bir şekilde yanlış yapmayı devam ettiren yönetim bu Klubten gitmediği sürece bizim Fitbol takımı Olduğu yerde bugün olduğu gibi saymaya devam eder.En az 5 sezon sabır.

Bugünkü 3 puana elbette çok sevindik ama Savaş alanında kazanılan küçük muharebeler,Savaşın tümünü kazandırmaya yetmez.Yıllar önce BArca'yı İnönü'de hezimete uğrattık ama ogünden beri Klup olarak bir gıdım ilerleyemedik.Bu kafaylada ilerlememiz zor.

Ne zaman başarı yolunda ilerleme kaydetmeye başlarız ?
İNönü'de Barca,Liverpool galibiyetlerini büyük zaferler olarak nitelendirmeyi bırakıp,Neden biz Şampiyonlar liginde Gruplardan çıkamıyoruz problemini çözmeye çalışmaya başladığımız andan itibaren....

2 yorum:

carlito dedi ki...

Hocam Toraman konusunda biraz haksızlık ediyorsun bence, evet Ferrari kadar iyi kademeye giremiyor ama o kadar da kötü değil. Ayrıca yabancı sınırlaması var, kontenjanın tamamını stoperden yana kullanamayacağımıza göre ve Toraman'dan daha iyi yerli stoper bulma ihtimalimizin de düşük olduğunu da düşünmemiz lazım. Şuan piyasada var mı Toraman'dan çok daha iyi bi stoper ?

Beşiktaş'a yakışmayan futbolcular listene Toraman dışında katılıyorum.

sehorn dedi ki...

Toraman bence de o kadar kötü değil. " her işi yarım yapıyor " yorumuna katılıyorum ancak Beşiktaş'ta hiç bir iş yapmayan onca adam var ki, Toraman'a sıra gelmez. Ayrıca her işi yarım yapan adamlar lazımdır bence her takıma.

Takımın bence en buyuk sıkıntısı formsuz oyuncuların çokluğu. Yani teknik taktik bir yana, oyuncular bireysel yeteneklerini de tamamen unutmuşlar. Bu kadar oyuncunun birden formsuz oluşunu da sezon öncesi doğru dürüst kamp yapmamalarına bağlıyorum.