25 Ekim 2009 Pazar

Bravo Fenerbahçe

Fenerbahçe:3-Galatasaray:1

Daum'un fenni,derbiye Fransız kalan Rijkaart'ı yendi.
Aslında daha 10.dakika da maçın galibi belli oldu.
Daum'un 4-6-0'lı alan daraltan oyun taktiğine karşılık Rijkaart'ın Galatasaray'ı geniş alanda oynatan 4-2-3-1 taktiği sınıfta kaldı.(Daum'un basit 4-4-2 sistemi ezeli rakiplerinin 4-2-3-1 sistemine bu sezon üstünlük sağlar.)
Daum'un forvetsiz oyunu tercih etmesi,ortasahada yığınak yapması,Defansı ileri çekip alan daraltması Galatasaray'ı dar alanda oynamaya zorladı.Bu dar alanda Elano,KEita,Arda yokoldu gitti.Rijkaart bu duruma maç bitinceye kadar bir çözüm üretemedi.
Sezon başından beri söylediğimi tekrar edeyim''Asla Hollanda'lı fitbolcu ve Teknik Direktör ile yola çıkmayacaksın.''

Maçın yıldızları;Kazım,Alex ve Cristian
Maçın Kötüleri;Elano,LEo Franko,GÖkhan Zan ve Keita

6.dakika'da Emre'nin müdahalesiyle oyun dışında kalan Baros'un yerine oyuna giren Nonda Fenerbahçenin kalabalık savunması arasında kayboldu.

8.dakikada Lugano'nun attığı gol pasın dışardan gelmesi sebebiyle sayılmadı.Ama bu pozisyonda dikkatimi çeken kaleci Leo Franko'nun hatasıydı.Franko öndirekte durması gerekirken oyun alanı dışına çıkıp topu karşılamaya çalıştı.

14.dakikada Vederson'un ortasına Carlos topun üstünden atladı demarke vaziyetteki Alex boş kaleye golü yaptı.Gökhan Zan-LEo franko-Sabri-Servet hediyesi kolay bir goldü.

Golden sonra Galatasaray'da herhangi bir kıpırdanma yaşanmadı.

28.dakikada korner kullanmaya giden Keita tribünlerden gelen su şişesi ile yerde kaldı.Sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra ayağa kalkan Keita topu ve kendisine atılan su şişesi aldı uzun bir koşu ile soluğu gözlemcinin yanında aldı.Hakem Bünyamin bu pozisyon sonrasında Keita'ya sarı kart gösterdi.

44.dakika LEo Franko'nun kısa düşen vuruşu cezasahası yayında Alex'in önünde kaldı.Alex topu Leo Franko'nun sağına gönderdi LEo Franko topu kornere çelerek hatasını telafi etti.

45.dakikada korneredn gelen topa Lugano kafayı vurdu yerden seken top önce üst direğe sonrada dışarı çıktı.LEo Franko bu esnada yerdeydi.Fahiş hata.

Hakem Bünyamin Gezer'in ilk yarıyı bitiren düdüğünden sonra Elano ve Carlos arasında forma değişimi yaşandı.Sanırım Kötü oynadığı bilen Elano maçın II.yarısına çıkmayı bile Ummuyordu.
56.dakikada Kazım cezasahasına derinlemesine bir pas attı Alex topla buluştuktan sonra Leo Franko'nun müdahalesine maruz kaldı.Bünyamin hemen zırt diye penaltıyı çaldı.Alex kendisinin ve takımının İkinci golünü topu Leo franko'nun soluna göndererek yaptı.Penaltı pozisyonunu tam olarak süzemedim.

59.dakikada belki de maç kopacakken Galatasaray'ın golü geldi.Servet'in kornerden gelen topa kafa vuruşunu Volkan yerden sektirince Hakan Balta golü yaptı.Bu gol GalatasaraY'ın cesaretini artırdı ama Uyuz oyun planları onları sonuca götürmedi.

61.dakikada Rijkaart sahada şaşkın ördek gibi dolaşan Elano dururken Arda'yı kenara aldı Kewel'ı sahaya sürdü.Fahiş hatalarına bir yenisini daha ekledi.

75.dakikada bana göre maçın Yıldızı Kazım yerini Guiza'ya bıraktı.

77.dakika Carlos Keita ile girdiği ikili mücadelede iki bacağını Keita'nın bir bacağına kitledi ve tüm ağırlığı ile Keita'ya yüklendi.Sinirlenen KEita yere düşerken Yumruğunu Carlos'a savurdu.Hakemde direk kırmızı kartla Keita'yı oyun dışına gönderdi.Yerde tedavisi devam eden Carlos'u sağlık görevlisinin öpücüğü ayılttı.Bu öpücüğe Carlos gülümseyerek karşılık verdi.

84.dakikada Şaşkın ördek Elano nihayet yerini Aydın'a bıraktı.

92.dakikada Mehmet TOPAÇ'ın sağdan pasıyle topla buluşan Guiza enfes bir topuk vuruşuyla topu ağlara göndererek Şükrü Saraçoğlunda galibiyet kutlamalarını erken başlattı.
Sonsöz;Fenerbahçe seyircisinin Beşiktaşlılara işlemeyen ağırlığı her derbide olduğu gibi bugünde Galatasaray'lıları ezdi.Fenerbahçe bugün hakkıyla maçı aldı.Maçın mimarı ise Daum'dur.

Arda'yı forvet arkası oynatan Rikaart'tan CacıK olmaz.Bugün kendisine tanıdığım krediyi bitirdi.

Hiç yorum yok: