31 Ekim 2009 Cumartesi

3 Puan Beşiktaş'ın

Beşiktaş:1-Ankaragücü:0

Beşiktaş bugün sezon başından bu yana en olgun futbolunu oynadı.
İlk yarının başlangıcında Nobre ve Nihat'la kaçan gol pozisyonları ''GENE Mİ NOBRE,NİHAT'' dedirtirken gol hiç beklenmedik bir adamdan geldi.

İsmail bugün maçın yıldızıydı.
İsmail'in sert vuruşundan çıkan top rakibinin başına çarparak kaleci Serkan'ı ters ayakta bırakarak ağlarla buluştu.(İnönü'de kale ağları da aynı balıkçı ağları gibi hiç kArisma değil)
Bu golden sonra morallenen İsmail sol kanattan durmaksızın karşı kaleye indi.
2 şut attı biri gol oldu.
2 defa son çizgiye indi.Pasları takım arkadaşları ile buluşturamadı.
1 tane sert kavisli orta yaptı Nobre vuramadı.

Maçın en kritik anında gene İsmail vardı.
83.dakikada Yusuf'un rakip ceza sahası yayının solundan Feminemsi yumuşak ortası Ankaragücü Kontraatağına dönüştü.Ankaragüçlü topçular tek pasla önce ortasahaya ulaştı burada FinK-İsmail makasından çıkan bir Ankaragüçlü topu ileriye oynadı ceza sahasında çekilen şut RüşTü'den kale sahasının içine düştü.O topu boş kaleye göndermek Ankaragüçlüler için zor olmayacakken Ortasahadan kopup gelen İsmail vücudunu siper ederek golü çıkardı.Bu pozisyonda İsmail sakatlandı.Oyunu sakat sakat tamamlayan İsmail,oyun sonunda da sahayı sedye ile terk etmek zorunda kaldı.İnşallah sakatlığı ciddi değildir.

Maçın Kahramanları;İsmail ve Ernst'ti.

Ersnt özellikle ilk yarıda mükemmel oynadı.İkinci yarıda yorulduktan sonra idare etti.
ErnsT'in ilkyarıda vurduğu Şut görülmeye değerdi.

Fink Önlibero dersi verdi.Futboldan anlamayanların yapmasını istediği topla ileriye çıkma,fantezi paslar atma işlerine hiç girmedi düz ve sağlam oynadı.Yeri geldi topu taca attı.

Ferrari-Sivok Beşiktaş'ın son direnç noktası.
İkinci yarıda sakatlanan Rüştü bir hava topunu her zaman yaptığı gibi yanlış yere düşürdü.
Rüştü'yü geçen top Ferrari'nin dizinden döndü.Sivok dönen topu Kornere atarak takımına derin bir Oh çektirdi.Hikmet Karaman ise kaçan golden sonra delirdi.
Ferrari'nin defansta takımın organizasyonunu üstlenmesi bence çıplak gözle izlenmeye değer.
İsmail bile ilk defa bu maçta defansta çok iyi gözüktü.


Gelelim iş yapmayanlara;
Nihat ve Tello inanılmaz derecede kötü oynadılar.
Zaten ikisi de maçın 90 dakikasını tamamlayamadı.
Bu iki oyuncu Defansta yokları oynarlarken,Ofansta ise takımın kollektif uyumundan uzaktılar. Çoğu ikili mücadeleyi kaybeden Tello ve Nihat bol bol top kaybı yaparak takıma yük oldular.

NobRe'nin kaçırdığı gol için geçene haftaki Alaylı cümlelerimi kullanmayacağım.
Vurdu ve kaçırdı.Yapılabilecek olanı yaptı.
Bunun dışında devamlı surette rakip ceza yayı civarında TEK başına didindi durdu.Zaman Zaman yanında pres yapmaya çalışan Ernst'i gördüm.O prese katılması gereken asıl oyuncular olan Nihat ve Tello ise neredeydiler bilmiyorum.

Ankaragüçlü Aydın Karabulut oyuna girdikten Tabata,Tello ve Nihat'tan daha verimli oynadı.Maça girdi ağırlığını hissettirdi.
Arkası dönük top alabilen TEK bir oyuncu vardı sahada O da AYDın KArabulut'tu.Uzun paslarını görerek bilerek öldürücü noktalara attı.
Seneye 8 milyon Avroya alırız.Toraman ? BEşiktaş Hızla kontraatağa çıkıyor sağ kanatta Toraman bomboş topla buluşuyor.Sonrası ne pas ne şut Sonrası top kaybı..Beşiktaş gibi bir büyük takımın Sağ kanadında Toraman,KAş gibi Stoper asıllı topçulartın oynaması büyük TavşanDır Skandaldır..Ekrem'li bir sağ kanaT belki bize İkinci golü kazandırabilirdi.

Sambacı Samurai Tabata ? 2 Pozisyonda kolayca vermesi gereken derinleme paslarının şiddetini ayarlayamadığından bizi atacağımız gollerden etti.Bobo'nun nefis pasını Gol yapamadı.Ekrem'in pasını gene kaleciye nişanladı.

Bobo ? Oyuna girdi soldan topla çizgiye inip CAPON'a çıkardığı top Müthişti.

Ekrem'in ilkonbir de olmaması benim açımdan şaşırtıcı idi.
Umarım Wolfsburg maçında sağ kanatta OYnar. Enerjisi ile orta sahya destek sağlar.

Hakem;Çok iyi maç yönetti.
Gülümseyen yüzüyle oyuncuları rahatlattı.
Ferari'ye ve Toraman'a gösterdiği sarı kart doğruydu.

Seyirci?Maçla ilgisi olmayan Beşiktaş seyircisinin,Ankaragüçlü seyircilerle Küfür yarışına girmesi hiç Hoş değildi.
Ne gerek var zor haftalara gelirken ceza almak için kaşınmaya ?

Mustafa Hoca Mainz'tan bugün 3 gol yiyen Wolfsburg'a gol atmanın yollarını takımına anlatırda bizimkiler gol atmayı başarabilir mi Zor ?

Hiç yorum yok: