18 Ekim 2009 Pazar

Galatasaray:4-Trabzonspor:3

Güzel maç oldu.
Trabzonspor taraftarı takımlarının Oynadığı güzel futboldan dolayı şampiyon olmuş kadar sevinmeli,mağlubiyete çok fazla takılmamalı.
Hugo Broos büyük teknik direktör,bugün hatasız şekilde takımı sahaya sürdü ve yönetti.Sanki 50 maçtır bu takımın başındaymış gibi.Darısı Tavşancı Mustafa Hoca'nın başına.
Broos'un;
Gökhan Ünal-Umut ikilisinden birisini tercih etmesi,
Temposuz Alanzinho'yu her maçta yedek soyundurması,
Yalan futbol oynayan Yattara'yı defterden silmesi,
Ortasahayı 5'li tutup burada dinamik oyunculara yer vermesi,
Bu 5'li ortasahanın demarke vaziyette Galatasaray defansının arasına sızması TRabzonspor adına sahaya yansıyan futbol doğrularıydı.


Broos 1-2 sene Trabzonspor'da kalırsa Muhteşem bir takım kurar.Hugo Broos'un en büyük handikapı DNA'larında bol bol sabırsızlık bulunan TRabzon halkı.

Peki,Trabzonspor neden yenildi ?
En büyük sebebi Galatasaray kadar kaliteli oyunculara sahip olmamaları.
Bu sorun aşılabilir ama yeter ki Hugo Broos takımın başında kalsın.
Galatasaray takımı 2 maçta 6 gol yedi.
Problemin temel sebebi;Baros,KEwel,Arda,Keita dörtlüsünün Galatasaray savunmadayken Gölge futbol oynamaları,savunmanın birer parçası olmayıp işi idare etmeleri.Birde bunlara Gökhan Zan ve sağ bek Sabri'nin hataları ekleyin rakip forvetler için tam bir açık Büfe.

4-2-3-1 'in cilveleri az daha Galatasaray'a puan kaybına mal olacakken Rijkaart'ın KEwell-Barış değişikliği tam usta işiydi.Barış ortasahanın direncini artırdı birde Asisit yaparak Trabzon'un işini bitirdi.Şu Barış Özbek'İn Kıymetini anlayacak bir teknik adam çıkacak mı merak ediyorum.

Arda Kaptan 3.goldeki vuruşuyla takımına 3 puanı getirdi.
KEweell usta işi gol attı ama sonra sahada yokoldu.
GökhaN zan her zaman olduğu gibi futbolu katletti.
Sabri'nin ilk goldeki çabası müthişti.
KEita 50 defa topla sağ kanatta akına kalktı,ikinci yarıda sol kanata geçti Trabzon'un kanatlarını felç etti ama yeterince sonuca etki edemedi.

Galatasaray ve Beşiktaş 4-2-3-1 sisteminden Vazgeçmediği sürece 4-4-2 klasiği Feneri şampiyon yapar.Antep yenilgisi kimseyi yanıltmasın.Fener Haftaya Cimbomu rahat geçer.

Hiç yorum yok: