15 Şubat 2010 Pazartesi

ANKET


1 yorum:

babasicarlos dedi ki...

Türkiye'nin şansı olduğunu pek sanmıyorum. Öncelikle hükümetin verdiği 900 milyon euroluk teminaat ne kadar geçerli olacak? Sonucta 2016'ya kadar Türkiye'de 2 tane genel secim olacak ve o secimlerde şuan ki iktidar olan parti secimi kaybederse (umuyoruz ki kaybedecek) yerine iktidar olan parti aynı desteği vermeye devam edecek mi? Yani herkesin Türkiye'nin bir adım önde olmasının nedeni olarak gösterilen teminat mektubu ne kadar kullanılabilir bu birinci problem..

İkinci problem ise turnavının oynanacağı stadlarla ilgili. Turnuvaya aday gösterilen stadlardna sadece Kayseride'ki Kadir Has Stadyumu hazır halde... Seyrantepe yapılıyor, Atatürk Olimpiyat elden geçirilecek.. Geriye kalan temeli bile atılmamış hatta projeleri bile hazır olmayan 6 stad inşaatı nasıl yetiştirilecek? Ukrayna-Polonya ortaklığı ile yapılacak EURO 2012'de her iki ülke 4'er stad yapacakken bile programın gerisinde kaldıkları biliniyor. Durum böyle olunca 6 stad yapacağız bir tanesinide yenileceğiz tarzında bir teminaat ile aday olmak ne kadar işe yarayacak bilinmiyor. Bana göre Ukrayna-Polonya'da hata yapan UEFA'nın tekrar bu tarz bir riski tekrar almayacağı yönünde..

Ayrıca toplum bilinci, şehir altyapıları tarzında çok büyük problemlerimizde var.. Bunların 6 sene gibi bir sürede çözülmesi çok zor gözüküyor. Olurda alırsak ve alt yapı problemleri çözülürse insanlar sormaz mı "madem 6 senede çözülebiliyordu neden 60 senedir hiçbirşey yapmadınız?" diye..

http://babasicarlos.blogspot.com/