13 Aralık 2009 Pazar

Nihatspor

Manisaspor:1 - Beşiktaş:1

Beşiktaş'ın İlkyarı Kadrosu;

.......................Rüştü.....................

Toraman...Sivok..Ferari.......İsmail

............Ernst.............Fink.................

....Tello.......Nihatspor......Ekrem.....

.....................Bobo.............................

İkinci yarı kadrosu;

Mustafa Hoca ikinci yarıya Tello ve Nihatspor'un yerlerini değiştirerek başladı.
İkinci yarının 71.dakikasında Tello yerini Nobre'ye bırakırken,82. dakika'da ise Ekrem'le de Uğur yer değiştirdi.

Geçen hafta,parasızlık nedeniyle 1 hafta boyunca idman yapmayan Diyarbakırspor'u,Mustafa Hoca'nın yanlış seçimleri yüzünden Şeref Bey'de yenememiştik.Bu gece de Spil dağının eteklerinde 2 puanı bırakarak,binlerce yıldır ağlayan Niobe'yi güldürdük.

Transfer sezonunda yapılan yanlış seçimlerin cezasını bu gece bir kez daha çektik.
Nihat ve Nobre takımın başına artık bela olmaya başladı.Tez elden bu bölgeye devre arasında neşter atılmalı.

Mustafa Hoca'Nın hedefi maçı kazanmaktan çok Nihat'ı kazanmaktı.Bunun için takımın sistemiyle bile oynamaktan çekinmedi.Sağ kanatta görmeye alıştığımız Nihat bugün Bobo'nun arkasında görev aldı.Rakip kaleye dört şut çekti bunlardan 3 tanesi kaleyi buldu ama gol olmadı.Ya zaten top Nihat'In ayağına geldiğinde gol olmayacağını biliyorsunuz.Dejavulu maç..

Bobo'nun attığı gol maçın en nefis hareketiydi.
Sağdan Nihat'ın arkası rakip kaleye dönükken şansına doldurduğu topu Bobo önce topu durdurmadan kontrolü altına aldı sonra nefis bir vuruşla topu kalecinin sağına bırakarak golü buldu.I.sınıf bir goldü.(dakika 24)Bu golde Nihat'ın şansa verdiği pasa Asist diyenlere Gülün geçin.

Biz attığımız golün tadını tam olarak çıkaramamışken Manisaspor'un harika golü geldi.
Korner atışında Mehmet Nas'ın ceza sahamıza gönderdiği sert kavisli ortaya Kalabane kafayı yapıştırdı.Yakın mesafeden gelen sert kafa şutunu göremeyen Rüştü'nün bu pozisyonda hatalı olduğunu düşünmüyorum.Ama Kalabane ile eşleşen Ferrari pozisyonda resmen uyudu.Bu gol bize nazar boncuğu olsun.

Manisaspor'un attığı gol bana Toraman'In ilk yarının başlarında yaptığı kafa vuruşlarını hatırlattı.Ben ToramAn'ın fitbolculuğu hiç beğenmem.Fakat bugün kırık burunla yaptığı kafa vuruşları takdir ettim.Her babayiğit Kırıkburunla topa vurmaya cesaret edemez.(Lisedeyken benim burnumda kırılmıştı acısını iyi bilirim)Topa kafanızla vursanız bile büyük acı verir.Peki birde topun Kazayla burnunuza çarptığınızı düşünün,kesinlikle Nakavt olursunuz..Tabi aynı tehlike Rüştü içinde geçerliydi.Takım ilk yarı tempolu ve hızlı oynamaya çalıştı.
Bunun meyvasını bulduğumuz gol pozisyonları ile aldık ancak farkı Nihat'ın beceriksizliği yüzünden artıramadık.

....Ernst ve Fink gene çok koşarken Manisaspor'un ortasahadaki etkili presi bu iki oyuncunun ofansif anlamda rahat top kullanmasını önledi.

....Manisaspor'un ısrarla ileride basmaya çalışması Sivok ve Ferarri'yi zaman zaman Rüştü ile paslaşma zorunluluğuna itti.

....Manisasporun ileride basma isteğinden en çok yararlanan oyuncumuz Ekrem'di.İki kez rakip defans arkasına sarktı.Asistlik paslar attı ancak bu pasları Nihatspor değerlendiremedi.

....Diyarbakırspor maçında Mustafa Denizli'nin Fink'i oyundan almasına kızan taraftar Şeref Bey stadında tepkisini koymuştu.Bugün Mustafa Hoca Uğur'u sahaya sürerken Fink'i değil Ekrem'i kenara aldı.Demek ki taraftarın tepkisi işe yaramış.

....Fink'in oyunda kalması,Uğur'un oyuna girişi Beşiktaş'In ikinci yarının sonlarında oyunu rakip sahaya yıkmasına yol açtı.Ancak Guru kalabalık Nihat ve Nobre ile golü bulmak imkansızdı.

....Tello-Nobre değişikliği ortasahada duran toplarda servis yapabilen tek etkili oyunmuzun oyundışında kalmasına yolaçtı.Oyuna giren Nobre Bobo'yu maç bitene kadar Marke etti.Maçı Beşiktaş Aleyhine bitirdi.

Maçın Sonrası yok.

Başkan Demirören;
Maç esnasında Devamlı surette avucundaki birşeyi öpüp Uğur deniyor.Allah Selamet versin.Ben kendisini Beşiktaş başkanlığına yakıştıramıyorum.

Sonsözler;
Mustafa Hoca sezon başında az kalsın kendini kovduruyordu.Ama yaşadıklarından hiç ders çıkarmamış olacak ki olamayacak işlere her maçta imza atmayı sürdürüyor.

Hiç yorum yok: