21 Mayıs 2009 Perşembe

Uefa Kupasına Sönük Jübile

Shaktar:2-Werder Bremen:1
Espanol-Leverkusen Uefa kupası final maçlarını (bir zamanlar iki maç üzerinden oynanıyordu final) hatırlayan biri olarak bugünkü maçın adı büyüktü ama sahada oynanan futbol güdüktü.Metalist Kharkiv-Milan-Valencia takımları bugün fener stadında Kupa için mücadele etselerdi bu maçın yankıları,anıları daha farklı olurdu.
Shaktarlı,Bremenli taraftarların fazla ilgi göstermediği finalde Fenerlilerin Arabesk tezahüratları kulak tırmaladı,ezikliğin böylesine pes dedirtti.Lucescu'nun 100.yıldan bildik taktiği Shaktar'da 120. dakika takır takır işledi.Bremen bal golle maçı uzatmaya götürse de Bremen teknik heyeti ve futbolcuları sahada kupayı kazanmak adına pek birşey üretemediler.Bugün Kupa hakedenindi.
Demirören'in '' Del Bosgue'yi göndermek büyük hataydı'' sözünden daha doğrusu hayır sevgili başkanım Matheus'la anlaşarak seçimlere girmek büyük hataydı.
Bu maç Türkiye'de kıymeti anlaşılamayan Lucescu'nun bizlere verdiği bir ders olarak da güzeldi.Yaw Beşiktaş Lucescu dönemi dışında hangi tarihte Avrupa'da takır takır top oynadı.Ben hatırlamıyorum..Beşiktaş'ın oynadığı en olgun Futbol Chelsea maçı değil..Roma'da LAzio Ya karşı ortaya koyduğu futboldur.

Hiç yorum yok: