28 Mayıs 2009 Perşembe

Kupa Messi'nin

  • 1-0 Etoo (10')
  • 2-0 Messi (70')

Roma'da Olimpiyat stadında adına yakışır bir final gecesi yaşandı.
Maç Barca'nın klasik olarak ilk onbeş dakikayı kendi sahasında kabul etmesiyle başladı.Doğal olarak oyunun kontrolü MAncester United'a geçti.Maçın yorumcusu Rıdvan Dilmen ise bu durumu Bosquets'in Barca ortasahasındaki etkisizliğine bağladı.Hiç BArca maçını izlememiş biri ancak bu yorumu yapabilirdi.Mancester acaba ilk on beş dakikalık bölüme bir gol sığdırımıyım düşüncesiyle yüklendi.Ronaldo artizlik hareketleriyle bu onbeş dakikalık dilim dışında sahada pek görülmedi.Mancester United'da 10. dakika da golü yiyince kupa finalinin kaderi belirlenmiş oldu.

Marguez,Abidal,Alves üçlüsünün yokluğu Barca Defansında herhangi bir olumsuzluk yaratmadı.Yaya Toure-PiQue ikilisi mükemmel oynarlarken Sağbek oynayan kaptan Puyol kalbini sahaya koyarak oynadı.Mancester'ın en uç oyuncusu Ronaldo Toure-PiQue ikilisinin arasında kayboldu gitti.Alex Ferguson Berbatov'u oyuna aldığı 62. dakika da sol çizgiye geçen Ronaldo bu bölgede Puyol'la mücadele etti ama hiçbir varlık gösteremedi.Oyunun kaderini Xavi,BosQuets,İniesta belirledi.Mancester'da bu üçlüye karşı koyacak bir ortasaha maaesef yoktu.Xavi'nin kesme topuna mükemmel kafa vuran MEssi Barca'nın ikinci golünü attı.Fakat Xavi hakkıyla maçın adamı seçildi.

Anderson'un ilk yarı boyunca sahada ofansif anlamda kaybolması ikinci yarıda yerini Tevez'e bırakmasına yol açtı.Çıkması gereken adam doğruydu ama giren adam yanlıştı.

İkinci yarının son 2o dakikasını Tevez,Ronaldo,Rooney,Berbatov dörtlüsü ile oynayan Mancester United ortasahasını boş bırakarak karşı kaleye yüklendi ancak hiçbir zaman işlemeyen ne kadar çok forvet o kadar çok gol pozisyonu düşüncesizliğine teslim oldu.Alex Ferguson Kırmızı bir surat çaresiz bakışlarla maçı izledi.

Maçın bitişiyle birlikte Kupa üzerine kazınan FC BARCELONA yazısı unutulmaz görüntüler arasındaydı.
Bugün kupayı kim kazandı ?
Alt yapısı güçlü olan klub kazandı.
Puyol,MEssi,XAVİ,İniesta,Valdes,BusQuets,Pedro....
Ne kadar çok yabancı Avrupa da o kadar çok başarı düşüncesine sahip olanlar kaybetti bugün.Gelecekte bugünkü takım yapılarına bakarak bizim ülkemizden Şampiyonlar Ligi finaline en çok hangi takım yaklaşır sorusunun cevabı Beşiktaş yada Galatasaray'dır.En az şansı olan takım ise getirdiği yabancılarla ruhsuz futbolun önüne bir türlü geçemeyen Fenerbahçedir.
İlker Yasin diğer maçlarının aksine bugün hiç pot kırmayarak şaşırmayarak güzel bilgiler vererek iyi maç anlattı.Sevgili Rıdvan Dilmen ise yaptığı yorumlarda BArca'yı hiç tanımadığını belli etti.

Hiç yorum yok: