4 Mayıs 2009 Pazartesi

Fink Beşiktaş'ın oyuncusu değil..!


Gelecek sezon Beşiktaş forumlarında bu tür başlılklar görürseniz şaşırmayın..

Nedenleri;
Beşiktaş tv'lerdeki spor programlarında bahsedildiği gibi ne 4-4-2 oynuyor ne de 4-3-3 Beşiktaş'ın oynadığı sistem 4-1-3-2 sistemidir.(çağdışı)
Beşiktaş;
Ekrem.....Sivok......Toraman.....Üzülmez
......................Cisse............................
Enst'le Cisse arasında 50 mt mesafe var.
Dünkü maçta Fener ayağa hızlı toplarla çıkmaya başlayınca Ernst daha II.yarının başında koşmayı bıraktı.(II.Golde Semih'in arkasında Pozisyonu izleyen oyuncu Ernst,Adam tüm maç nasıl 50-60 mt nasıl gidip gelebilsin MUstafa HOCAM!)
....Delgado....Ernst.........Yusuf
.........Holosko.....BOBO....

Mustafa Denizli'nin kadrosunda iki tane önlibero özelliğine sahip oyuncu olmasına rağmen Önlibero mevkiinde bu mevkinin gerektirdiği şekilde oynayan tek oyuncu Cisse'dir.Ernst ortasahanın ortasında Artizlerden(tello,bobo,yusuf,delgado) kurulu ortasahanın hamalıdır.

Biz tek önlibero oynadığımız için ve Ernst ile Cisse arasındaki mesafe 50-60 mt olduğundan defansın önündeki boşluğu bir türlü kapatamıyoruz.

Kocaelispordan,Ankaraspordan ve Fenerden yediğimiz gollerin çoğunu bu bölgeden yedik.Mustafa Denizli tüm bu yenen gollere rağmen hala daha bildiğini okuyor.

Bu yüzden Fink Beşiktaş'ın oyuncusu değil diye başlık attım.
Çünkü eğer Denizli gelecek sezon Beşiktaş'ın başında kalır ve 4-1-3-2 inadına devam ederse Fink tek önlibero olarak bu ağırlığı TAşıyamayacak ve forumlarda Fink ister istemez tartışılacak..

Denizli'nin elinde Sissoko,Yaya Toure,Lassana Diarra tipinde oyuncu olur bu sistemi rakip sahada çoğalmak uğruna denersin tamam..Ama buna benzer sistemi dünyada oynayan tek takım var o da BArca...Thery Henry'nin beyanıtını hatırlatayım ''ben hayatımda hiç bu kadar çok koşmamıştım'' Sistem için koşmaya mecbur çünkü...Bizim Ernst'te mecbur koşmaya ama nereye kadar ? Tello,Delgado,Bobo koşmaz Ernst koşar ve sonunda koşmayı bırakır.( fenerden yediğimiz II. gol )

Başlık bir tahmindi II.tahmin gelecek sezon Beşiktaş şampiyonlar liginde alacağı ağır bir mağlubiyetten sonra (barca,Chelsea,Mancester,Arsenal,Liverpool bunlardan kaçış için kurada cincon balı lazım ) ve ligdeki Kötü gidişle birlikte Denizli ile yolları ayırır..

Son Söz ; Önümüzdeki maçlarda ve Kupa Finalinde Denizli'nin doğruyu bulacağını düşünen arkadaşlar boşuna umutlanmayın Denizli ÖLse 4-4-2'ye çift önliberoya alan daraltmaya dönmez.Çünkü artık Denizli'nin kadro seçimleri ve oyun sistemi tercihlerinin amacı başarıdan çok BEN HAKLIYım SİZ HAKSIZSINIZ mücadelesine döndü.

İRAN Ligini mi özlüyor hocamız acaba ?

Hiç yorum yok: