30 Haziran 2011 Perşembe

X-Men First Class (2011)


X-Men First Class,2011 Abd yapımı,Aksiyon-Bilim kurgu türü film..

X-Men First Class'ta,X-Men efsanesinin doğuşu anlatılıyor...

Serinin hayranlarının çok iyi bildikleri Profesör X-Magneto-Mistique gibi karakterlerin nasıl ortaya çıktıklarına X Men First Class'ta tanık olacaksınız...

X-Men First Class,II.Dünya Savaşı yıllarında Nazi toplama kampında ailesiyle yaşam mücadelesi veren,genç mutant Eric'in (ileride kötü adam Magneto olacak) hikayesiyle başlıyor sonra Profesör X ve Mistique'in çocuk halleri olan Xavier ve Raven'in hikayeleriyle devam ediyor.

Film ABD başkanı JF Kennedy'nin öldürülmesine kadar giden,ABD-Rusya arasında yaşanan Küba füze krizi olayı etrafında yapılandırılmış..

Film de benim çok güldüğüm üç sahne var...

İlki Xavier ve Eric,bir barda Wolverine Logan'la buluşurlar ve Logan'a genç mutantlara katıl teklifinde bulunurlar,Logan'ın bu esnada verdiği bir cümlelik yanıt enteresandır :)

İkincisi Sovyet füzelerini taşıyan Aral Sea yük gemisinin perdede iki saniyeliğine görünen matrak tipli kaptanı komiktir :)
(Dikkat:Savaş gemisinin değil,yük gemisinin kaptanı ve sadece bir kez filmde görünüyor)

Üçüncüsü mutantlığından utanan Hank'in kendini iyileştirmek için bulduğu aşıyı kendini uyguladıktan sonra mavi kıllı maymuna dönüştüğü sahne hahaha'dır :)

Bunlardan başka filmin görselliği ve efektler On Numara...

Filmi ses efektlerini iyi yansıtan bir sinema salonunda izlemeniz önerilir..

Filme 10 üzerinden 8 iyi seyirler..

Hiç yorum yok: