2 Haziran 2011 Perşembe

Sidnei Rechel Da Silva Beşiktaş'ta


Beşiktaş defansına,pas alışverişlerinde yumuşak,defansif zekası gelişkin,tandemin membağı,Berezilya'dan çıkma bir Berezilyalı stoper alınma isteğimiz bugün Sidnei'nin Benfica'dan kiralanmasıyla en azından kağıt üstünde gerçekleşti.

Sidnei,Beşiktaş'ın ihtiyacı,bizim gönlümüzden geçen Berezilyalı mıdır ? Bu soruyu Sidnei'n kısa kariyerine bakaraktan cevaplamak zor.  

21 yaşında ki Sidnei ?

Sidnei'n Temmuz 2008'de,7 milyon Avro karşılığında Berezilya'nın İnternasyonal takımından Benfica'ya transfer olması kısa kariyerinin en ilginç noktalarından...(Benfica'nın 5 milyon Avro'ya Sidnei'n haklarının % 50'sini satın aldığı bilgisini kesinleştirecek kanıt bulamadım)

Portekiz Ligi'nde ki ilk sezonu olan 08-09 sezonunda 25 maça çıkmış 3 gol 2 asistle oynarken Uefa Kupas'ında 6 maçta,Portekiz Kupası'da 2 maçta görev almış.

Çıkarım; Sidnei'n Benfica'ya transferinin ardından,Benfica Berezilya'nın genç Milli takımlarında da görev yapan bu oyuncuya direkt ilk on birin yolunu açmış.

09-10 Benfica'nın Portekiz Ligi şampiyonluğunu kazandığı sezon Sidnei'n Portekiz liginde oynadığı maç sayısı 5....Bu maçların sadece 1 tanesinde 90 dakika sahada kalan Sidnei 4 maçta sonradan oyuna dahil olmuş.
Portekiz Kupasın'da Sidnei 2 maçta görev almış..

Portekiz liginde ki ilk sezonun da 25 maç oynayan Sidnei'nin Benfica'nın şampiyon olduğu sezonda sadece 5 maçta görev almasının sebebi kas probleminden kaynaklanan sakatlık.

Belki Sidnei'n Beşiktaş'a kiralanmasının sebeblerinden biri de budur.

10-11 geçen sezon...Portekiz Ligin'de 16 maçta 3 gol hiç asistle oynarken..Uefa Avrupa Ligi'nde 6 maça çıkmış, Stuttgarter ,Paris Saint Germen gibi önemli maçlarda görev almış.
Portekiz Kupasın'da 3 maçta forma giymiş.

SonuçLAR:

Sidnei, 

Almeida,Fernandes,Q7,Simao gibi fitbol dünyasının önemli aktörlerinin menajerliğini üstlendiği Mendes'in meşhur menajerlik şirketi Gestifute'ye bağlı bir oyuncu.

Buradan bakarak en basitinden;

Tayfur Havutçu'nun stoper isteğinin,Mendes'e bağlı fitbolcular listesinden ezbere sağlandığı hipotezini yürütebiliriz. 

Sözün Özü Beşiktaş teknik heyetinin büyük ihtimalle daha önce takip etmediği Sidnei,Beşiktaş açısından ''Kör Transfer'' dir.

Beşiktaş teknik heyeti Sidnei'den önce Miranda ya da Paulao gibi daha meydanda,tecrübeli,bilindik oyunculara yönelmeliydi diyorum.

Bir Kadıköy deplasmanında Lugano çakalına karşı 21 yaşındaki Sidnei ne yapar ? şimdiden düşünüyorum.   

Sidnei,İnşallah başarılı olur.

Şu sıralarda adı Beşiktaş'la sıkça anılan Atletico'lu Costa'nın da Gestifute'ya bağlı olduğunu ilerleyen günlerde Beşiktaş'a transferi muhtemel bu oyuncunun Beşiktaş'ın bir diğer Kör Transferi olma durumunda olduğunun da altını çizelim.

Başka :)

You Tube'Ta Sidnei diye arattığınız Milan maçında kendi kalesine attığı golü,Hulk karşısında bir pozisyonda Hulk'tan top çalışının çeşitli açılardan defalarca gösterimini ve kornerlerde attığı kafa gollerinin izleyebilirsiniz.

Bu videolarda dikkatleri çeken ilk nokta Sidnei'n üstün fizik gücü ve kısa alandaki ani hızlanmalarıdır.

Ferrari,Sivok,Toraman,Atınç ve Egemen'in olduğu stoper kümesinin en çok para alan,en iyi oyuncusu müzmin sakat Ferrari'ye Sidnei'n gelişiyle yol göründü gibi geliyor.

Ferrari'nin okkalı sözleşmesi nasıl feshedilir de Ferrari'yle yollar ayrılır tabii Serdar Adalı bilir..

Sidnei Beşiktaş'ta çok başarılı olur da Ersan gibi bonservisinin alınma durumu doğarsa Benfica klubü başkanının Adana doğumlu ve Serdar Adalı'yla Adana'dan çocukluk arkadaşı olduğunu hatırlatıp bu transferde içinizi şimdiden ferah tutun diyelim :)

Ya,diğer bomba Mehmet Akyüz ? Onun da menajeri Mendes :)

Hiç yorum yok: