1 Mart 2011 Salı

Antalyaspor:0 - Beşiktaş:2

Oh bea !
Nihayet Süper Lig'te,dört maç sonra Antalya'da galibiyetin ne olduğunu tekrar hatırladık.
Beşiktaş'ın oynadığı fitbol gelecek maçlar için umut vermese de,travmatik mağlubiyetlerin etkisi altında ezilen fitbolcuları ve Schsuter'i bu kötü durumdan ancak seri galibiyetler çıkarabilir.

Schuster Dayı çoğu fitbolseverin fazla ilgilenmediği maçta,oyun stratejisini;fazlaca risk içermeyen lakin oyunu önde oyna,oyunu rakip sahaya yık prensiblerine TERS şekilde kurmuş.Beşiktaş'ın defans çizgisi rakip Antalya'ya daha az koşu alanı bırakacak şekilde,kendi ceza sahasının hemen önünde kurulmuştu..

Beşiktaş defansı maçın bazı bölümleri hariç defans disiplininden hiç kopmamaya çalıştı.Hatta goller geldikçe morallenen takım önceki maçların aksine daha derli toplu bir görüntü çizdi.Ama bu güzellikleri özellikli maçın ilk yarısı için söylemek zor.

Schuster'in Beşiktaş'ının kaybedilen maçlara nazaran gelişme gösterdiği nokta top rakipteyken Quaresma dahil takımca topun arkasına geçip defansif düzenini alma arzusuydu.Bu Arzu topsuz oyunda yokları oynayan Guti,Bobo'nun gölge savunma yapmasından dolayı fazlaca verim vermedi.
Gölge pres dedikleri bu olsa gerek.  

Schuster'in İlk On bir tercihleri;
Ferrari'nin yokluğunda defans tandemi Toraman-Sivok'la kurulurken sağ bek'te Ekrem,sol bek'te İsmail'e görev verilmiş.
Ernst'in sakatlığında defans tandeminin önünde tek ön libero Aurelio,Orta sahanın solunda Necip,Orta sahanın sağında Guti görev almış.
İleride Bobo tek Santraforluğa soyunurken sağında Simao,solunda Q7 vardı..

yedekler;Onur,Fernandes,Cenk,Erhan,Hilbert,Almeida,Nobre

MAÇ;
Maça Beşiktaş hızlı başlar gibi oldu sonra bu rüzgar dindiğinde maç Antalya kontrolüne geçti.

8.dakika'da Q7 iki rakibini geçip Sol açıktan sıfıra indi.Topu içeri gol pası olarak çıkardığında Bobo geride,Simao rakibin arkasındaydı.Ah ! Uyuyan,bayık Bobo Ah ! Bobo bu pozisyonda doğru yere doğru zamanda koşuyu yapabilse golü rahatlıkla atabilecekti.

25.dakika'da Antalyalı Tita sağ iç bölgemizden daldı,kaleyi gördüğünde nefis vurdu.Rüştü köşeye giden topu harika çıkardı.

31.dakika'da Aurelio'nun kontrolündeki Necati,Serbest atıştan gelen topu altı pastan gol yapamadı.Rüştü gollük bir topu daha çıkardı.

37.dakika'da II.Atom Karınca Necip rakibine yaptığı akıllıca faul sonrası sarı kart gördü,maçın ilk devresin de Trabzonspor maçı için cezalı duruma düştü :)

45.dakika'da Necip'in derinlemesine pasıyla buluşan Bobo tam kaleci Ömer'le karşı karşıya kalacakken ağır davrandığından arkadan gelen Radeljiç'in hamlesi sonrası pozisyonunu kaybeder.Olacak iş değil ! O golü Nobre bile atardı..

54.dakika'da sağ açıktan rakip ceza sahasına giren Simao topu Bobo'nun koşu alanına bırakır uyuklayan Bobo topa koşmaz.Simao,Bobo'ya kızar.Safi zararsın Bobo !

56.dakika'da Q7'nin pasıyla buluşan SAĞ BEK Ekrem kaleci Ömer'in yanından topu ağlara yollar.GoLL (0-1) Pozisyonun tekrarında Ekrem'in ofsayt pozisyonunda olduğu görülür..Pozisyon çok ince olduğundan yan hakemin pozisyonu süzmesi zordur.

60.dakika'da Serbest vuruştan gelen serseri topu Rüştü kornere çeler.

70.dakika'da sakatlanan Q7 yerini Almeida'ya bırakır.76.dakika'da ise Bobo çıkar Hilbert oyuna dahil olur,Hilbert sağ açıkta görev yapmaya başlar.

79.dakika'da sağ açık bölgesinde kazandığımız serbest vuruşta topun başına gelen Guti Ömer'in biraz öne çıkmasından yararlanarak topu direkt rakip kaleye gönderir.GoLLLL (0-2) Guti'nin Gol vuruşu ekran başındakilere kolay görünse de muazzam Class bir vuruştur.Hem sert,hem falsolu,hem teknik,hem de istenilen noktaya öldürücü bir vuruş.

85.dakika'da Guti oyundan çıkarken kaptanlık pazubantını bizzat Toraman'a takar.Guti'nin yerine oyuna giren Fernandes'dir.

90.dakika'da yedek klubesinden aldığı talimatla isteyerek II. sarı kartını gören Necip kırmızı kartla oyun dışında kalır.Necip gördüğü kırmızı kartla hafta içi oynanacak Antep Belediye maçında cezasını çekeceğinden sarı kart cezası düşer ve hafta sonu Trabzon maçında oynama durumu ortaya çıkar.

OğLUM NECİP ! Madem böyle bir planın vardı bunu kimseye hissettirmeden yapacaktın.El hareketlerinde yedek klubenle kurduğun iletişim kameralara yakalandı.Bunu maçın devre arasında teknik ekiple mutlaka konuşmuş,karar almış olman lazım.Peki bir daha maçın içinde teknik ekibe danışmak niye ?
Aynı taktiği Mourinho'lu Real Madrid yapmış ve Madrid'li topçular Uefa'dan hiç ummadığı bir ceza almıştı.Sen ceza almazsın fakat bizim Şerefli basın bu pozisyonu manşetlerine taşır.

94.dakika'da Bobo'nun maç boyu yapamadığını Almeida yapar.Almeida hava topunu Hilbert'e indirir,kaleci Ömer'le karşı karşıya kalan Hilbert'in vuruşu Ömer'den döner.

Maç 0-2 Beşiktaş'ın galibiyetiyle sonuçlanır.

Oyuncu performansları;
Maçın yıldızı Rüştü
Maçın ilk yarısında İki yüzde yüzlük GOL topu çıkararak Beşiktaş'ın maça tutunması sağladı.
Skor olarak geriye düştüğümüz maçları döndüremeyen bir takımız.Bu bakımdan Rüştü'nün çıkardığı topların önemi bir kez de bu açıdan hatırlatılır.

Necip !
Beşiktaş adına Psikolojisiyle,enerjisiyle sahada sivrilen övünç kaynağı.

Guti !
Attığı gol dışında özellikle maçın ilk yarısında yokları oynadı.Her tavrından ben mücadeleyi bıraktım arkadaş nameleri akıyordu.Necip'i örnek almalı.

Simao !
Maçın en çok koşan adamlarından Simao ne hücumda ne savunmada fazlaca verim vermedi.

Bobo !
En rezil oyunlarından birini daha sahneledi.Rakip kaleye sırtı dönükken aldığı tüm topları kaybetti,hiç hava topunu alamadı,doğru yere koşmayı bile beceremediğinden iki gol pozisyonunu heba etti,takım defanstayken rakibe pres yapmaya yeltenmedi..
Ne bir şut ne akılda kalan bir depar,yıllardır Beşiktaş taraftarının çok beğendiği başımızın belası Bobo..Bobo bu haliyle Katar'a gider.

Almeida !
Allah'tan Bobo'nun yanında Almeida var.Oyuna girdi hemen farketti.

Aurelio !
Belediye maçında gördüğü kırmızı karttan sonra bir türlü toparlanamadı.Defansın önünde pozisyon almaları doğru fakat enerjisi yok.Bir de buna Schuster'in defans çizgisini biraz daha geriye çekdiğini eklersek Aurelio'yu rakip ceza sahası civarında görmek zorlaşıyor.

Sivok-Toraman tandemi !
Sivok eski istekliliğinin çok uzağında adeta idareten oynuyor.Toraman iki kere yanlış yere öne çıkıp defansını gene riske etti :)

İsmail !
Bu gece fazlaca ileri çıkmadı,ikili mücadelelerde ayakta kalmaya çalıştı çoğu zaman bunu başardı.
46.dakika'da rakibine ceza sahası içinde yaptığı hareket penaltı değildi.

Ekrem !
Doğru yere doğru koşu Ekrem adına hak edilmiş şahane bir gol.Sakatlıktan dönmesine rağmen her hafta artan bir performans ancak sağ bek görevi esnasında hiç bir zaman düzelmeyecek defansif zaafiyeti.

Q7 !
İstekliliği harika,defansif anlamda geriye gelmeye başlaması güzel gelişme..
Ekrem'e yaptığı asist umarım kendisine ders olur.Q7 biraz kafasını kaldırıp etrafına baktığından bu tip asistleri saha içinde çok yapar.Gücünün üzerinde işler yapmaya çalıştığından gene sakatlandı.Kendisi hala bunalımda.

Sonuçlar;
..Zamanının en büyük fitbolcularından Real Madrid'de çalışmış Schuster,Atletico Madrid'in kaptanı Simao,Real Madrid'de yıllarca forma giymiş kaptanlık yapmış Guti,Milan'da,Udinese'de forma giymiş Sivok,
Chelsea,İnter,Barca gibi kalburüstü takımların formasını giymiş Q7,
Hepsi ağır baskılardan geçmiş oyuncular,
Bu gece hepsini bir yana koyun,
Bunca adam içinde Psikolojik ve fiziksel açıdan sivrilen,sahada ne yaptığından emin mücadelesini sürdüren tek adam NECİP'ti..Gurur duydum.
Necip kaptan olsun..Yerim Yıldızları !

..Sadece Necip'le,Rüştü'nün ayakta kaldığı takımda Psikolojik çöküntü tüm hızıyla devam ediyor.(Q7 bunalımda bakmayın istekli oluşuna)
Bugün alınan galibiyet yalancı bahardır.
Tekrar yazıyorum Schuster Beşiktaş'la olan bağını çokdaaan koparmıştır.Türkiye Kupa'sı kaybedilmek istenmiyorsa bugünden çare arayışına girilmelidir.

3 yorum:

enorton dedi ki...

Çok güzel yazı tebrikler. Sene başında herkes Necip Guti'den bişeyler öğrensin diyordu, geldiğimiz noktada Guti Necip'i örnek almalı demeye başladık :)

Mete Ayvazoğlu dedi ki...

Blog keyfimizinde en sonunda için ettiler...

JANiTSCHAR dedi ki...

Seferoğullarına ölüm, yaşasın Blogspotoğulları !

Kuzey kore vatandaşlığına geçecem en sonunda..Ya da Libya'ya gidip Kaddafi'yle takılacam.

Bıktım bu memleketin adaletsizliğinden.