7 Mart 2011 Pazartesi

Beşiktaş:1-Trabzonspor:2






















Plan,TESADÜF'lere karşı alınan önlemdir.
Plansız Schuster'in,haftalardır İlk On bir tercihlerinde ve maç içinde yaptığı hatalar takımın psikolojisini tükettiği gibi,Beşiktaş fitbol takımının maç içinde galibiyetini tesadüflere bırakmaktadır.
Geçen hafta Rüştü'nün yıldızlaştığı maçta Antalya'ya karşı alınan galibiyet günü kurtaran tesadüfi bir galibiyetti.
Bu gece Schuster'in hataları 10 kişi kalmış bir rakip karşısında bile Beşiktaş'ın kendi sahasında tesadüfi bir galibiyet almasını önledi.  

Schuster'in Guti tercihi ?
iki haftadır zar zor idmana çıkan,iki haftadır çıktığı maçlarda dökülen Guti bugün ne hikmetse gene sahadaydı.
Demek ki Schuster fitbolcuların idman,maç performansını göz ardı edip ilk on bir tercihini isimlere göre kuruyor.

Schuster'in Bobo tercihi ? 
geçen hafta kazanılan Antalya maçında rezil top oynayan Bobo bu gece gene sahadaydı,Neden ? Anlayan varsa beri gelsin..
Bobo gol attı,Bobo bu gece Gol Attı :)
Bobo'nun bu gece iyi oynadığını düşüneniniz var mı ? Kaybettiği topların,hatalı paslarının,rakibe yapmadığı presin takım savunmasına getirdiği yükü hesaba katanınız var mı ? 
Bir Santrafor Gol kaçırabilir ama bir Santrafor takım savunmasına katkı sağlayamamazlık yapamaz.

MAÇIN 28.dakikası Orta sahanın sağ kanat bölgesinde Hilbert Deli danalar gibi koşup tek başına pres yaparken yanında onu izleyen iki UTANMAZ oyuncu var.Bir tanesi Bobo diğeri Fernandes..  

Bu pozisyon Beşiktaş'ın takım olAmadığının her fitbolcunun ayrı teLden çaldığının bir kanıtıdır.    

Herr Schuster takımının içinde bulunduğu durumu okuyamadığı gibi yapılan yanlışları maç ve maç düzeltme yolunda da herhangi bir adım atmamaktadır.

Top rakipte iken takımın geriye koşup savunma vaziyeti alma isteği bugün maçın ilk dakikalarından itibaren görüldü.Takım bu anlayışını 90 dakika boyunca devam ettirebildi mi ?

HAYIR

Orta sahada formsuz Guti ve BAyık Fernandes'le ileri uçtaki Bezgin Bekir Bobo'yla bu anlayışı maç boyu devam ettirebilmek mümkün müydü ? 

Sonra SİVOK kırmızı kart görmeseydi az daha galip geliyorduk muhabbetleri yapılıyor.

Senin Stoper'in,dizilişte en geride ki adam Sivok'un,rakip orta saha elemanlarıyla,forvetleriyle baş başa kalma nedenlerini Niçin hiç kimse tartışmıyor !

Orta sahanda Guti,Fernandes ileri uçta Bobo tercihi yaparsan senin O maçta her şey başına gelebilir.

Bugünkü Maçın ikinci yarısında Guti'yi oyunda tutup Fernandes'i dışarı alırsan ve üstüne Nobre'yi sahaya sürersen her şey senin kontrolün dışında gelişir Dayı !

Sivok atıldıktan sonra defansa Toraman'ın yanına bir stoper koymassan işte böyle 88.dakika'da golü yersin Dayı !

Sen Belediyespor'un Üçlü PitbuLL orta sahasına karşı Aurelio'yu defansın önünde tek BAşına ön liberoluğa soyundurursan,Aurelio'nun Kırmızı Kart görme sebeblerinden biri de sen oluRSun DAYI !

Sen sakatlıktan yeni çıkmış Fizik ve Mental açıdan hazır olmayan Ferrari'yi sahaya sürüp Sivok'u kadro dışı bırakırsan Ferrari'nin kırmızı kart görme sorumlularından biri de sen olursun Dayı !

Beşiktaş fitbol takımının tarihinde görmediği mağlubiyetleri şansızlık olarak niteleyenler;
Schuster'le Beşiktaş'ın takım ruhunu yakalayamadığını,fitbolcu performanslarında bir gelişmenin
olmadığını,takım da oyun disiplini namına bir şeyin olmadığını neden görmek istemiyorlar ?

Ya Belediye'ye yenildik,Fener'den dört yedik,Kiew'den iki maçta sekiz,10 kişi kalan Trabzonspor'a maçı vermeyi başardık hemde Burak'ı yıldız yaparak..
Üstüne taraftara ''çok da Pepino çeken'' bir teknik direktöre,taraftar neden bu kadar sahip çıkıyor ? 
Ben anlaYamıyorum !

Bu gece Beşiktaş'ın başında Lucescu olsaydı,Lucescu'nun kafasına silah dayasaydınız,bu alçakgönüllü adama Nobre ve Bobo'yu aynı anda sahada olmasının gereğine Lucescu'yu ikna edemezdiniz..

Beşiktaş 
Ernst,Aurelio,Necip üçlüsünün aynı anda oynamadığı, 
Bobo,Almeida,Nobre üçlüsünden ikisinin aynı anda sahada olduğu,
Guti ve Fernandes ikilisinin önünde Bobo'nun olduğu maçları TESADÜFEN kazanır.   

MAÇ;
İlk atak TrabzonSpor'dan...4.dakika'da Selçuk'la verkaça giren Burak cezasahamzı içine girmek üzereyken Necip'in müdahalesiyle yerde kalır..Burak'ın kullandığı serbest vuruş barajdan döner.

18.dakika'da Simao-Bobo arasında ki nefis paslaşmalar sonucu gol gelmez.Simao'nun son pasında Bobo penaltı noktası önünde topla buluşup golü yapacakken Giray araya girip topu uzaklaştırır.

23.dakika'da Giray'ın müdahalesi sonucunda İsmail sol açık bölgesinde yerde kalır.Hakem oyunu durdurmayıp pozisyonu avantaja bırakır.Bu esnada topla buluşan Bobo'nun vuruşu auta çıkar.
Giray'ın yaptığı müdahalede en azından sarı kartına başvurmayan şaşkın hakeme YUH !

28.dakika Piotr Brojeak bizim sağ kanat bölgesinden elini kolunu sallaya sallaya gelir.Çizgiye iner topu yerden ortalara Sivok topa sahip olur.
Nerde orta saha ? Nerde Sağ Kanat oyuncuları ? Bu tip pozisyonları Fener maçında Dİa'ya karşı bol bol vermedik mi ? Hani geçmişten alınan ders ? Ekrem'den Sağ Bek OLMAZ anlaşılacak bakalım ne zaman ?

31.dakika'da Defanstan top çıkaran Fernandes uzun topla Simao'yu buluşturur Simao tek pasla soldan kaçan Bobo'yu gol pozisyonuna sokar.Kaleci Onur'la karşı karşıya kalan Bobo topu Auta gönderir.Bu pozisyonda Bobo golü kaçırdığı için eleştirilmez,gol pozisyonuna girdiği için övülür.

36.dakika'da Sağ kanattan Serkan ortalar sol kanatta topla buluşan Brojeak topu bekletmeden ceza sahamıza yollar,Rüştü ortaya gelen topu çıkar alır ve kalemizi mutlak bir golden kurtarır.
  
39.dakika'da Necip'i arkadan çeken Serkan maçın ilk sarı kartını görür.
Guti'nin kullandığı serbest vuruş sonrasında top rakip savunmadan kornere çıkar.

40.dakika'da Simao'nun kullandığı korner sonrasında top Bobo'nun vuruşuyla rakip savunmadan sekerek bir kez daha kornere çıkar.

43.dakika'da Simao'nun ani atakta gitmesine izin vermeyen Serkan Balcı ikinci sarı karttan oyun dışında kalır.Trabzon 10 kişi :)

II yarı :)
Trabzonspor'un On kişi kalmasından istifADE,Schuster,Fernandes'i oyun dışına alıp,Bobo'nun arkasında Nobre'ye görev vermiştir.Nobre'de kendisine verilen Beşiktaş'ın pas trafiğini sekteye uğratma görevini başarıyla yerine getirir.
Bu değişiklikle Beşiktaş'ın sahada 1 kişi fazla oynama avantajı ortadan kalkar.Silik Guti üstüne Nobre'yle Beşiktaş orta sahasının tüm yükü Genç Necip'in omuzlarına biner.
Ah dayı ah ! 

50.dakika'da yakalanan kontratakta Guti'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Hilbert'in kötü vuruşu üstten auta çıkar.

55.dakika'da Sağ kanatta Hilbert'in yerden çıkardığı topa Nobre penaltı noktası üzerinde vuramaz.

56.dakika'da Selçuk'un pasıyla buluşan Umut kaleci Rüştü'yle karşı karşıya kalır,topu Rüştü'den kurtaran Umut sonrasında golü atamaz.

59.dakika'da Hilbert'in pasıyla buluşan Simao topu boş kaleye gönderiri golü atar fakat hakem golü ofsayt gerekçesiyle iptal eder.Aslında Gol buz gibi GOL'dür.Yanlış ofsayt bayrağı.

64.dakika'da Bobo'nun pasıyla buluşan Simao kaleci Onur'la karşı karşıya kalır,Simao'nun vuruşunu Onur çeler.

66.dakika'da rakip sahada kullanılan taç atışı sonrasında topla buluşan Hilbert sağ kanattan topu keser,ceza sahası içinde Bomboş pozisyonunda ki Bobo kafayla golü atar.(1-0)GoLLLLL
Mis mis rakip On kişi ve 1-0 öne geçiyorsun :)

68.dakika'da Sivok Selçuk'u faul yaparak durdurur ardından topa vurduğu için hakemden sarı kart görür :) Serbest vuruşu Selçuk kullanır,ceza sahamız içinde Ceyhun bomboş durumdayken kafayla golü atar.(1-1) Gol ŞoK !

69.dakika'da Burak'ı rakip yarı alanda düşüren Sivok ikinci sarı karttan oyun dışında kalır.
Schuster'in golü yedikten sonra sahadaki usta ayaklarına rağmen Plansızlıktan panikleyen Beşiktaş'ının her maçta tekrarlayan tipik halleridir bunlar.

KalleŞ,hain Sivok ! Geçen Hafta Kalleş,hain Ferrari idi,Ondan önce Aurelio :) Bu saydıklarımın hepsi şanssızlıktır :)

73.dakika'da Selçuk'un pasıyla kaleci Rüştü'yle karşı karşıya kalan Burak Rüştü'yü geçip golü atabilecekken kendini yere bırakır hakem tiyatro kokan bu hareketlere devam der.Pozisyon tekrar izlendiğinde Rüştü'nün Burak'ın dizine ve bileğine müdahalesi görülür aslında pozisyon penaltı ve kırmızı karttır..Hakem süzemez.Ben bile üç kere izledikten sonra zor çözdüm :) Yalancı çoban Burak..

86.dakika'da Simao'nun ortasına Almeida kafayı yapıştırır top Onur'da kalır.

88.dakika'da Uzun topta Umut'un kafasından seken topla buluşan Burak zor pozisyonda golü atar.(1-2)
Bu golde Sivok'un atılmasından sonra Defans tandemini onarmayıp orada Toraman'ı yalnız bırakan Schuster suçludur.Büyük bir camianın kaderiyle fütursuzca işte böyle Kumar oynanır..

90+2'de Almeida'nın röveşatası Giray'ın kafasında patlar.

Maç Trabzon'Un 1-2 üstünlüğüyle sona erer.
Oyuncu Performansları;
Bu gece Beşiktaş'ın en iyi adamı Necip'tir.
İyi niyetle temposunu düşürmeden iş ahlakıyla 90 dakika mücadele eden Alaman Hilbert'i aziz ilan ediyorum.   
Simao çok koşmasına rağmen iş yapmayan bir diğer iyi oyuncumuzdur.
Guti (Hoca'nın torpillisi) sahanın en silik adamıdır.
Sivok gördüğü kırmızı kartla bunalımdakiler kervanına katılmıştır.
Bayık Fernandes Beşiktaş'ın oyuncusu değildir.
Ekrem savunma da tel tel dökülmüştür.
İsmail hücuma çıkışlarda göze batmamıştır.
Bobo'yla kesinlikle yollar ayrılmalıdır.
Rüştü'yle Toraman'a bugünkü şartlar içinde ne desem bilmiyorum 

Sonuçlar;
...Türkiye Kupasın'dan elenmeden önce son uyarı !
   Uefa Avrupa Ligi treni kaçırılmak istenmiyorsa geçmişinde Real Madrid deneyimi olmayan,Dahi olmayan,Hikmet Karaman gibi normal,çalışkan bir teknik adam acilen bu takımın başına getirilmelidir.     

...Beşiktaş taraftarı büyük bir camianın taraftarı olarak bir an önce silkinmeli ve alınan mağlubiyetleri polyanna tavrıyla karşılama tutumundan sıyrılmalıdır.

Hiç yorum yok: