8 Mart 2011 Salı

Beşiktaş Takım Tertibi

Fitbolun Alleme-i Cihan'ı olmaya gerek yok.

İşin püf noktası,oyunun hücum-müdafaa yönü olan fitbolcuları doğru yerde kullanmak geçiyor.

Schuster'in defans çizgisini sezon başına göre biraz daha geriye çektiği bu günlerde tek Santrafor mevkii ile Defans arasında ki Koca alanı tek Ön libero Necip,yanında Guti ve Fernandes ile inatla kapatmaya çalışmanın alemi yok..    

Bu koca alanın kapatılamadığını zaten her hafta Beşiktaş'ın aldığı yenilgiler yüzümüze vuruyor.

Bir kaç düşüncemi sıralayayım;
..Guti veya Fernandes'ten birisi sahada ise arkasında mutlaka çift ön libero kullanılmalı..Bu iki fitbolcunun ikisi de sahada ise o maçın kazanılması tesadüflere bağlıdır.
  
Eğer Ernst ve Aurelio'dan biri önde diğeri onun arkasında oynarsa bu Beşiktaş'ın çift ön libero ile oynadığı anlamına gelmez.Bu iki adam sahada yan yana oynamalı ki rakibe karşı bir set oluşturulabilsin.(alttaki KAdro)

Necip'i tek ön liberoluğa soyundurur sağına Guti'yi soluna Ernst'i koyarsan bu üçlünün önünde de Bobo oynarsa sen o maçı KA-Za-Na-Maz-Sın.

..Müdafaa özeliklerini beğenmediğim,Defansif Ortasaha ve Ön Libero tabir edilen sınıfa koyamadığım Fernandes sahada yoksa 
 Aurelio-Necip-Ernst'le üçlü orta sahanı kurar,ileride Almeida ile presi başlatır,defansif çizgiyi biraz daha orta alana çekerek,Q7 ve Simao ile rakibin üstüne çullanır,Schuster'in idealindeki fitbola oynamaya çalışırsın.

Ha ! bu orta sahanın önüne ileride Bobo'yu koyarsan sistemin işlerliğini biraz köreltirsin.

..Bobo-Almeida-Nobre üçlüsünden ikisi aynı anda sahada yer aldığını görürseniz O maçtan umudunuzu kesin.

..Ekrem'in sağ bek oynaR görürseniz rakibin sağ bek bölgemizden bizi kolayca delebileceğini göz önünde bulundurun.

..Beşiktaş'ın kadrosu sanıldığının aksine çok kırılgan bir kadro..Bu kadro maç içinde zaman zaman GÖZE HOŞ GELEN fitbol oynuyor.Schuster muhiblerinin yanıldığı nokta Beşiktaş'ın ileride bu fitbolu Doksan dakika'ya yayacağı görüşüdür.

  Hayır efendiler ! yazdığım kadrolarda ki orta saha düzenine geçilmeden Schuster'in Beşiktaş'ı istikrarlı şekilde göze hoş gelen Doğru fitbolu oynayamaz.

Aykut Kocaman'a helal olsun.
İlk önce taktik disipline uymayan Alex'in fizik gücünü arttırarak kendi sistemine göre Yonttu böylelikle Niang'ın bir Guiza olmasının önlemini aldı.
Sonra Selçuk,Topuz,Emre ile sağlam bir orta sahanın temellerini atıp Dia'nın savunma zaafiyetini bu güçlü orta saha ile kapattı.
Şimdi Aykut bu doğru tercihlerinin sefasını sürüyor.
Bu doğruların üstüne istersen defansta Bekir'i oynat ne fark eder !

Bakın Schuster orta saha tertibi dışında her yolu maç ve maç deniyor.Ama bir türlü güçlü orta saha kurma yoluna girmiyor.
Demem o ki;Schuster bu doğruların çok çok uzağında..Sanırım Schuster Aurelio,Ernst ve Necip'ten kurulu bir orta sahanın defansif olduğunu düşünenlerden.

Schuster kalmalı,gitmeli.
Schuster'e hep destek tam destek.
Basın Schuster'in kellesini almaya çalışıyor biz destek olalım..
Bunların hepsi hikaye...
Schuster bu anlayışla önce Süper Lig'e sonra Uefa Avrupa Ligine veda etti.Şimdi Türkiye Kupasın'dan da elenme yolunda hızla ilerliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

schustere sonuna kadar destek olan biri olarak söyleyebilirim ki sanırım başaramayacak.açıkçası mustafa denizli beşiktaşını özler hale geldim.geçen sene ferrari sakatlanana kadar ligin en dengeli takımlarından biriydik hatta ligin ikinci yarısında pozisyona girme sorununuda halletmiştik. keşke kalsaydın be mustafa hoca sana böyle transferler yapsaydılar eminim takımı uçururdun.