11 Nisan 2010 Pazar

Real Madri$:0 - Barca Altyapı:2



Altyapı bir kez daha Parayla bir araya getirilmiş takımı yendi.Altyapıya inanan benim için büyük mutluluk.

Barca adına kadroda İbrahimoviç'in olmaması büyük şanstı.
4-3-3 sisteminin düşmanı Antipatik,Çağ dışı,Gemi Çıpası Santrafor İbrahimoviç'in yokluğu Messi'nin daha fazla alan bulup çoşmasına neden oldu.Maçta Sağ açık oynayan Alves biraz daha etkili olabilseydi maç farka giderdi.

Maç başladı,Realliler'de bir azim bir azim sanki maçı alacaklar.Sonrasında çareszilikten gelen kasti fauller ve Barca'nın sahadaki hakimiyetini boyun eğiş.

Real Madrid'de savunma dörtlüsünden üçü Albiol,Ramos,Garay ve onların önündeki Alonso'nun sarı kart görmesi aslında çarpışmanın Real MAdrid kalesinin önünde geçtiğinin bence en büyük kanıtıdır.

33.dakika'da gelen Messi golü müthiştir.Xavi ceza sahasına inanılmaz bir pas atar.Topu Göğsüyle önüne indiren ve bu esnada Realli Albiol'un belini kırıp geçen Messi kaleciyle karşı şarşıya kalır ve Ağları havalandırır.Her şey bir anda olup bitmiş Realliler atılan Golün hızından dolayı olayın gelişimini anlayamamışlar ve bundan dolayı tribünlerde birbirlerine aynı soruyu soruyu yöneltmişler.
Ne oldu Yaw ? Sanki gol oldu 0-1

Sonrasında gene bilindik ayağa paslar.İniesta kenarda ama Xavi önderliğinde işleyen şıkır şıkır bir Sistem.Her maçta sistemle oynayan Bizim Mustafa Hoca'nın kulakları çınlasın ve bence Barca maçlarını bırakıp Bol bol Belediyespor'un maçlarını izlesin.

İlk yarı da Şımarık Artiz Ronaldinho'nun bir iki hareketi dışında Real Madrid adına hatırlanacak pek birşey yoktu.

II.yarının 51.dakikasında hızlı gelişen Real Madrid atağında Marcello'nuın attığı komik bir şut var.Yok efendim Top Marcello'nun ters ayağına gelmişmiş.

56.dakika da Sahneye gene Xavi çıkar.Pedro'ya derinlemesine bir hızlı pas Kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro topu köşeden ağlarla buluşturur.
Aynı bizim Holosko,topu kalecinin üzerine vurmak varken köşeye vurmanın anlamı nedir? 2-0

60.dakika'da Van der Vaart ile Real Madrid en net pozisyonunu bulur.Valdes'le karşı karşıya kalan Vander Zaart pozisyonu harcar.

69.dakika'da Raul'un oyuna girişi  Van der Vaart'ın oyun dışına alınması real MAdrid ortasahasının gardını iyicene düşürür.Tam bir eski geri kafalı teknik direktörün yapacağı değişikliktir bu.Ne kadar çok Forvet o kadar çok Karambolden gol düşüncesinin sahaya bir kez daha yansımasıdır.Ve bir kez daha başarıya Ulaşmaz.

80.dakika'da aynı düşüncenin Ürünüyle Karim Benzema oyuna girer.Bir başka Çağdışı fitbolcu.Ağır ve topla adam geçmeye müsait olmayan vücuduyla tek vuruşuna güvenen Benzema'nın tek kafa şutu da kaleyi bulmaz.

90 dakika'yı 2-0'a bağlayan BArca şampiyonluk yolunda bir büyük adım daha atar.


1 yorum:

yunus dedi ki...

Aslına bakarsan Barcelonanın altyapısıyla RealMadridin alt yapısı arasında öyle ahım şahım bir fark yoktur.her katagoride birbirleriyle denk kapışmalar olur.Ama iş o oyuncuları A takımda oynatmaya geldimi barcelona real madridten kat kat cömert davranıyor.Real madrid son senelerdeki kadro oluşturma sistemiyle acaba kaç xavi nin kaç iniestanın önünü kesmiştir.