23 Nisan 2010 Cuma

Animal Planet Pilika Hayvanı

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı baltanın sadece sapının girebildiği Papazın Çayırı ormanlarında Dünyada ilk defa görülen bir Hayvan türüne rastlandı.

Tüm dünyadaki meraklı gözlerin bu keşfe odaklanması sonucunda,araştırmalara başlayan Zoologlar ilkel davranışlar sergileyen ve fitbol severleri hayretler içinde bırakan bu hayvana Latince Macaca Eguus Pilika adını verdi.

Yeni keşfedilen hayvanı Sıçan-Eşşek karışımıgiller den tek toynaklılar takımına koyan Zoologlar Yabani Macaca Eguus Pilika'yı şu şekilde tanımladılar;

Sınıfı:Ruhsuz Oynak Memeli

Takımı: Tektoynaklı-Bencil Kemirgen

Yedikleri:Ne yemez Ki ? En başta Hak,hukuk,Yeşil ot,beyaz Kireç
Dikenli bitkiler,yeşil sinekler,Bok böceği,fareler,Kertenkeleler gibi küçük Omurgalılar.
Kusmuk
Kısacası Hepçil Çöpçül

Yaşam Süresi: 9o7 ay

Üreme Sezonu: Çiftleşmesi mevsimsel olmamakla birlikte,çiftleşme sezonu yaşadığı ülkenin Fitbol federasyonuna göre değişir.Çiftleşme yeri olarak Şoförsüz Otobüslerin sessiz karanlık ortamlarını tercih eder.Eşini de kendi hemcinslerinden özensizce artık kime denk gelirse düşüncesiyle seçer.

Gebelik süresi: 19 ay o7 gün

Bir batındaki yavru sayısı :Altı,Yavruların doğum ağırlığı 3 Kilo 85 gr.Bu hayvanın başka bir özelliği de sezonun 12 ayı hamile gezmesidir.

Vücut özellikleri:Kulakları kısa,kısa tüylü,kuyruğu görülemeyecek kadar kısa ince ve püsküllü, Salya Sümüğü ise Bolcadır.

En ilginç davranışı :Hayvan psikologlarının bir türlü Anlamdıramadığı doğa da gördüğü kireçli noktaları eşeleme davranışı.Kendine benzer hemcinsleriyle 18 kişilik gruplar halinde yeşil çimlerde gezmekten,güneşlenmekten,eşelenmekten Hoşlanan bu hayvandan en çok hakemler TırsaR..Bu hayvan türü tükenme tehlikesine karşılık TFF tarafından Koruma altına alınmıştır..


Hiç yorum yok: