18 Nisan 2010 Pazar

Fenerbahçe:1 - Beşiktaş:0


Beşiktaş'ımız maça 4-3-3 sistemi ve

----------Rüştü-----------
Kaş---Sivok--Ferrari---Üzülmez
----------Toraman-------
--Fink--------------Ernst
--Tello--------------İsmail
-----------Bobo-------------

kadro dizilişi ile Çıktı.

Değişiklikler;
46.dakikada Sağbek Kaş çıktı İnceman oyuna dahil oldu.İnceman Tek önlibero mevkiine geçerken Toraman sağ beke geçti.81.dakikada Üzülmez çıktı Serdar oyuna dahil oldu.85.'te ise Fink çıktı Holosko oyuna dahil oldu.

Not;Yarın sipor basınında Beşiktaş Defansif ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı gibi şeyler okursanız gülün geçin,şunu da bilin ki bunları yazan fitboldan çakmıyordur.

---Mustafa Denizli eldeki imkanlar dahilinde takımını Kadıköy deplasmanına en iyi onbir ve sistemle sahaya sürdü.
Peki,bu kadro ve oyun sistemi neden maç boyu verim vermedi şimdi bunların nedenlerini yazalım;

a)Mustafa Hoca'nın takımını 85 mt oynatma isteği
Siz takımı bu gece olduğu gibi isterseniz Barca sisteminde sahaya sürün ama alan daraltmayıp 85 mt're de fitbol oynadığınız sürece sahada etkili olmassınız.Hatlar arası mesafe uzarsa pas hataları artar,forvetlerinin yalnızları oynar gol pozisyonuna girmeniz olanaksızlaşır.Savunmada iken Ortasahada üç ısıran adamınız olmasına rağmen pres dahi yapamassınız..

b)Tek önlibero Toraman'In ortasahada Alex'e adam markajı uygulaması
Ligin ilk yarısında oynadığımız maçta da Fink Alex'e adam markajı uygulamıştı.Bu yanlış uygulamaya rağmen de maçı 3-0 kazanmıştık.Fitbol basınımzıdan Tek Allah'ın Kulu'da bu yanlışı dile getirmemişti.

Denizli'nin Hurdaya çıkmış adam markajı anlayışı daha maçın 2.dakikasında bize pahalıya maloldu.Adam markajı yanlış Alex'i marke eden adam seçimi de Kafadan yanlış.Tek hamlelik Toraman'ı Alex 2.dakikada Alt etti.Mustafa Hoca ise ilk yarı bitene kadar bu yanlışını devam ettirdi.

Mustafa Denizli'yi kovmak için bir neden daha,tabi görebilene;

Alex nereye Toraman oraya,
Alex bu akıllı adam gördü adam adama markajı ve zaman zaman ortasahaya çıktı.FiNk-Ernst başka bir Mustafa Denizli Saçmalığı olarak Presle görevli Fenerbahçe cezasahası önünde gezinmekteler.Toraman Alex'le ortasahaya çıkar Hoooooop ortasamız boşalır artık Fenerliler defansımızın önüne ellerini kollarını gelerek stoperlerimizle başbaşa kalır.

Sonuç;Fenerbahçe hiçbir maçta girmediği kadar gol pozisyonuna maçın ilk yarısında girer.
Mustafa Denizli 45 dakika olan biteni izler.

c)Oyuncularımızın maçın atmosferinin kaldıramaması
Bobo'nun kaçırdığı penaltıyı bu başlığın altında değerlendirmeyi uygun bulmuyorum,penaltıdır kaçar.Diyeceğim hiçbir şey yok.
Yalnız Hakemin taraflı tutumuna karşı oyuncularımızın sahada hakemi etkileme uğruna topluca bir faaliyetine girişmeyip,saf saf Kurbanlık Koyun gibi kaderlerine razı oluşları Üzücü.

Samimiyetle şunu itiraf ediyorum ben bugün sahada olsaydım Çirkef bir fenerlinin Ayağını O sinirle kırardım.Devamında kavga çıkartır,Pascallaşır, önce orta hakeme sonrada yan hakeme kaFa atardım.
İLK yarı'da oyun;
Maç başladı Bismillah golü yedik.
Toraman'In markajındaki Alex cezasahamızın önüne kadar çıkarak topu alır ve düzgün bir vuruşla UYUYAN Rüştü'yü avlar.Sol Bekimizden başlayan hatalar zinciri,Sonrasında skorboarda yansıyan Maçın tek golü..
Dakika 2 (1-0)

9.dakika'da Emre'nin ortasahamızı elini kolunu sallayarak ceza sahamıza girmesi Mustafa Denizli'nin Külüstür oyun sistemini özetleyen en önemli pozisyondur.

17.dakikada SeLçuk sarı kart görür.19 dakikada fener Seyircisine şirin görünmek isteyen hakem bu sarı kartın bedelini İsmail Köybaşı'na ödetir.Sarı kartla uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyonda İsmail'e Yok yere Sarı kartı gösterir.Bundan sonrada Hakemin niyeti apaçık şekilde ortaya çıkar.

39.dakikada Toraman'In markajındaki Alex gene kalemizle başbaşa kalır.Ah Mustafa Hoca Ah.

Bu dakikalar da yiyeceğimiz bir gol gardımızı iyicene düşürürdü..Şansa Çirkef fenerliler atamadılar.

İlk yarı boyunca Bobo o kadar çok Ofsaytta kaldı ki ekran başında delirtti beni.Bu kadar Kopuk beceriksiz ve İstekli olunmaz kardeşim..Sezon sonunda Senden kurtuluruz İnşallah..

II.yarıya Denizli Kaş'ı çıkarıp İnceman'ı oyuna alarak başlar.

Toraman'In sağ beke geçişinden sonra markajdan kurtulan Alex maç sonuna etkili olamaz.
Hayret yaV !
Neden Markajcısı Toraman'dan kurtulan Alex sahada kaybolur.Çünkü Alex Koşacak alan Bulamaz..bu kadar basit.
Sonunda Denizli yanlışını görmüştür.

48.dakika da Hüseyin Göçek'in uyduruk serbest Atışını Alex iyi değerlendiremez.

52.dakikada Toraman'ın sağ Açıktan rakip kaleye yaptığı bir orta var ki üffffff tam klasına Uygun.Ceza sahamızda iki forvetimiz boştur ama top onların çok uzağına gider.Aynı Alves.

57.dakikada Bobo topu rakip ceza sahası içine paslar..Top kayarak gelen Lugano'Nun eline çarpar bence penaltı...

64.dakika MAçın en önemli anı...
Beşiktaş maçın başından beri ilk kez doğru düzgün bir kontra atak geliştirir.
Soldan fener cezasahasına paslanan topu İnceman gol yapamaz devamında Billica Hayvanınının tekmesi İnceman'ın dizinde patlar..Hoca Penaltı noktasını gösterir..Hani BiLlica'Ya sarı kart ?
İnceman % 100 Gol pozisyonundadır hem de Billica'nın tekmesi rakibe kasıtlıdır.
Hüseyin zaten Penaltıyı zor çalmıştır ve sarı kart vermek niyetinde değildir.
Bu esnada Fenerliler isyanlarda.Amaçları Penaltı atışını geciktirip Bobo'nun konsantresi bozmaktır.Hakem ortalığı sakinleştirmeye çalışırken Billica Hayvanı gider penaltı noktasını tahrip eder.En centilmen Hayvan Oskarına da Aday olur..

Hakemde bu hareketin sonunda Billica'ya Sarıyı çeker.

2 dakikaya yakındır topun başında bekleyen Bobo'da penaltıyı kaçırır.Topu çıkaran Volkan hakeme Lafı sokar kırmızı yerine sarı kart görür..

Hakem Fenerbahçelileri sahada o kadar Çok Şımartmıştır ki artık bundan sonra Kadıköy'de hakettiği şekilde Eşşek muamalesi görür..Hakem Hınçını da Beşiktaş'lılardan alır.

83.dakika da Guiza Toraman'ı arkadan çeker yere indirir.Hakem de Tık yok sadece faul.Oyunu hızlı başlatmak isteyen Guiza Toraman'I güzelce çileden çıkarır.Oyunu hızlı başlatmasını beklediğimiz Toraman'da Guiza ile kavgaya tutuşur Guiza'nın bu tuzağa düşer ve maçın süresinden 2 dakika daha gider.İşte Akılsız Topçu Örneği Toraman..Ya kafanı atıp Guiza'yı Nakavt edersin ya da oyununu oynarsın...Öyle bıdı bıdı yapmassın.İlk yarıda da Billica yerdeki Toraman'ın saçını çekmiştir..Nesiniz siz ya Peygamber mi bu nasıl bir Aptal sabrıdır ?

88.dakika'da Beşiktaş'lı Fitbolcular sahadaki Hımbıllıklarının cezasını çekerler.Ernst omuz omuza Mücadele de Emre'ye dirsek attığı gerekçesiyle oyun dışına atılır.Heydaaa

90dakika 'da hakem maçı 4 dakika uzatır ancak bu sürenin İki dakikası Fenerlilerin Çirkefliğinden oynanamaz..

93.dakikada Toraman,Vederson ikili mücadelesinde hakem faulü çalar ve yan hakemin uyarısıyla Vederson'u dışarı atar.Fenerbahçe seyircisine ayıp olmasın diye Toraman'ı yanında atar..Toraman yavaş hareketlerle oyun dışına çıkar.Nasıl olsa Öndeyiz ya.

94 Alex bu sefer Sivok'u fıçalamaya çalışır fırçayı yer ve Selçuk 'un nezaretinden olay mahallinden uzaklaşır.Bravo Sivok..

Hakem maçı 1-0 bağlar.

Sonsözler;
...Her sezon,Kadıköy'de ki fener maçı öncesinde,kıytırık bir hakem,fener yönetimi tarafından Maça atandırılır..Fener kendisine yarayacak galibiyeti alır ve yoluna devam eder.BAzende 3-4 'lük gibi 9 kişiyle kalecisiz kazandığımız maçlar da olur..

Beşiktaş Camiası bu geceki maçı daha maçın öncesinde kaybetmiştir.
Görevlendirilen hakeme gösterilen yumuşak tepki her zaman ki gibi etkili olmamış hakem de görevini eksiksizce yerine getirmiştir.
Hüseyin Gökçek'in de her fener-Beşiktaş maçlarının sonunda Hakemlerin başına gelen şeylerde olduğu gibi hakemlik hayatı sona ermiştir.Fenere Kurban olsun..

yanarım yanarım Şu saçma camianın kendini bişii sanmasına yanarım.

İSmail'le bitirelim;
İsmail bu zamana kadar sakat mıydı ? Cezalı mıydı ? Batuhan gibi dağınık mıydı ?
Mancester Maçında harika performans çizen ve aynı maçta Tello'Ya hızlıca gol pasını aktaran bu Çocuğun İlKonbirde şimdiye kadar oynamamasının Nedeni NediİR ? Bugün bizi tek pasla atağa çıkaran ve penaltı pozisyonunun oluşmasına Yol açan İsmail,
Yusuf'tan daha kötü bir topçu mudur Mustafa Hocam..
Batuhan'I Harcadın elin değmişken İsmail'i de Harca Hocam..

Mustafa Hoca'Yla Tavşanlı,Ülserli yeni sezonu İple çekiyorum..

2 yorum:

.vatna dedi ki...

SİNDİREMİYORUM. SİNDİREBİLİYOR MUSUNUZ?

Sizce emre belözoğlu'nun şansı yaver gitmese,futbolcu olamasa şu an ne yapıyordu?
Dik taktığı şapkası,elinde tesbihiyle Zeytinburnunda semt kovalıyor olurdu.

Ya Bilica? Muhtemelen Brezilyada bir suç örgütünün elemanıydı.

İşte bu ciğeri beş para etmez,iki gram beyni olmayan insanlar,benim gibi gelecek kaygısı yaşayan üniversite öğrencilerinin,düşüncüleri,zekaları karşısında önümü ilikleyeceğim abilerimin gözü önünde milyon dolarlar alıp akşamımızı zehir edebiliyorlar.

Yeniliriz,yeneriz önemli değil.Fark yeriz yine sindiririm.Ama benim aslan yürekli İbrahim Toramanıma yapılanları görünce işte orda 'Dur aga' derim.

Açık açık söyleyim ben ülkemden daha çok seviyorum Beşiktaşımı,siyah beyazımı.Hiç bir gerizekalı benim kutsalımı kirletemez.
Sizlerinde eminim en az benim kadar değerliniz bu renkler,bu arma.

''Saçmalıyorsam sinirdendir,ama gelin şu biicayı dövelim.
Muhtemelen yarın istinye parkda olacaktır.Zaten bir sergi,bir tiyatro,bir sahaf gezmesini bekleyemeyiz.
Bu bir çağrıdır,olası tüm yaptırımları üstleniyorum.Evide bulunur,idman sonrası çıkışta arabasıda.Kim istemez bu akşamın hıncını çıkarmak.Aynı teklifim emre belözoğlu içinde geçerli.O hafta içi mutlaka akmerkeze uğrayacaktır her hafta olduğu gibi.
Cevap olarak mail bekliyorum.''

İşte fenerli olsam bunu yapardım,ama hayır!
Gelin hiçbir kaba kuvvet kullanmadan,Beşiktaşlılığımızı en güzel şekilde göstererek o iki gerizekalıya en yaratıcı,en zeka dolu eylemimizi yapalım,sessiz kalmayalım bu akşam olanlara.Burdan yazarak,aramızda tartışarak olacak iş değil.Eylem yapalım! Büyüklüğümüzü gösterelim.

Var mısınız ?

JANiTSCHAR dedi ki...

Jean Pierre Süper yorum yazmışsın..