10 Nisan 2010 Cumartesi

Hadi Geçmiş Olsun


Beşiktaş:0 - Trabzonspor:0
----------------Rüştü------------
Ekrem---Toraman--Sivok---Üzülmez
----------------Ernst------------------
-----Fink--------------Uğur-----------
-----Holosko--------- Yusuf----------
---------------Bobo------------------

Testi Kırıldıktan sonra yapılan her eleştiri bana göre geçersizdir.
Asıl değerli olan eleştiri yazıları Lig yarışı içinde olduğumuz esnada özellikle de kazanılan maçlardan sonra yapılan, çözüm yolu sunan eleştiri yazılarıdır.
Bizde çeşitli platformlarda Testi kırılmadan söyleyeceğimizi söylemiş ve bizi anlamayan birkaç kendini bilmezden hakaret yemiş adamız..
Şampiyonluktan koptuğumuz için üzüntümüz büyük ama gönlümüz rahattır.

Bu gece;

Mustafa Denizli'nin Maçın başındaki oyuncu seçimleri ve sistemi doğruydu.

Şenol Güneş'in maçın başındaki oyuncu seçimleri YANLIŞ oyun sistemi ise doğruydu.Şenol Güneş'in Alanzinho,Teofilo,Burak tercihi Beşiktaş'ın galip gelmesi için en uygun ortamı yarattı.Beşiktaş için bu gol atmaya uygun ortam 57.'de Ceyhun,63'de Sezer'in oyuna girmesiyle sona erdi.


Genel sezonu ve bu geceyi Özetleyen cümleler;

Beşiktaş 90 dakika boyunca sahada Bilinçli bir Oyun sergileyemedi.Bizim oynadığımız Şeyin fitbolla uzaKtan yakından alakası Yok.İBB ve Kasımpaşa bile bizden taktiksel olarak önde takımlar.Bizi bu noktaya getiren Hoca ile sözleşme uzatılması ayrı bir tuhaflık.Hiç olmazsa Lig sonuna kadar beklenebilirdi.Kadromuz çok kaliteli değil tamam da,sahada bizden daha bilinçli oyun oynayan Kasımpaşa'nın kadrosu bizden daha mı kaliteli ?

Ferari'nin ''Türk fitbolu taktik açıdan zayıf'' cümlesi acaba Mustafa Denizli'ye yönelik bir eleştiri miydi ?
Kimse üzerinde durmadı.

Mustafa Denizli bu gece tüm umudunu Yusuf'a bağlamış.Yusuf ise ayağına gelen her topla elfreni vazifesi gördü.Çalım atmaya çalıştı olmadı,pas vermeye çalıştı tutturamadı.Defansif anlamda aksadı hatta bir pozisyonda onun bölgesinden kopup gelen Serkan gol pozisyonuna girdi.

Soru.Mustafa Hoca geçen hafta Yusuf'la sözleşme imzalanmasına olur verdi mi yoksa bu işbilmez yönetimimizin mi tercihiydi ?

Tamam Yusuf aksadı dedik peki onun yerine Kim olmalıydı ?
Ekrem yadaİsmail olabilirdi,
Mancester Deplasmanında sol açıkta iyi oyun tutturan,iyi formunu Lige yansıtan İsmail'in Mustafa Hoca tarafından yedeğe çekilmesinin özel sebepleri nedir bilemiyoruz.

Holosko-Bobo Bugünkü Beşiktaş kadrosu içinde Beşiktaş hücumlarında aralarında en iyi pas alışverişine sahip iki oyuncu.Ancak İkiside Beşiktaş Forvetinde oynayabilecek,maçın sonucuna etki edebilecek kalitede oyuncular değil.
Bobo'nun bugün 1 kafa şutu çizgiden çıkarıldı gene Bobo'nun bir pası Trabzon ceza sahasını karıştırdı ama Gol gelmedi.Holosko'nun çoğunluğu top kaybıyla sonuçlanan,Rakip kalabalığın içine Bodoslama dalışlarını izlemek ise Sıkıntı verici..

Üzülmez ?
4-3-3 sisteminde Solbek
Hücumda arkadan demarke vaziyette geldiğinden,bir sol açık oyuncusu kadar değerli bir oyuncudur.Bu gece ise Yusuf,Üzülmez'in koşu alanını tıkayarak ve Üzülmez'in koşu yoluna hızlı pas atmayarak Sol kanadımızı özellikle Hücumsal yönde bitirmiştir.Üzülmez ne yapsın ?

Ekrem ?
Şunu üzülerek belirteyim Beşiktaş kadrosunda Hücumlarda kanatlarda görev yapabilecek tek oyuncu.Sol açıkta oynadığında rakibi dar alanda zorlayabiliyor,defansif anlamda ise rakibe orta sahada geçit vermiyor..Bugün Sol açıkta oynasaydı belki gol bulabilirdik.II.yarıdaki Şutu güzeldi,Onur'u geçemedi.
Ekrem bu gece görev aldığı Sağ bekte ise gene aksadı.
Sahi biz Erhan'ı hangi akla hizmet Kiralık gönderdik ?
Belkide Onca fitbolcu içinde Yönetimin Ve Mustafa Hoca'nın gücü sadece Erhan'a yettiğindendir.
Parayı alıp yatan sadece idmana çıkan,Delgado :)

Ernst ?
Mustafa Hoca'nın bugün yaptığı en fahiş hata Ernst'i 80.dakikada dışarı almaktı.
Şenol Hoca Ceyhun'u oyun sahasına sürerek ortasahayı güçlendirme girişimine başlamış ve senin Ortasahan düşmüşken yapılan Ernst-Nobre değişikliği Beşiktaş'In sahada havlu atmasına sebeb vermiştir.Mustafa Denizli bir türlü Ernst'in oyundan çıkmayacağını Öğrenemedi.Kasımpaşa Maçında Ernst'in çıkışı ve yenilen golle kaybedilen 2 puandan Hoca ders almamış anlaşılan.
Bu değişiklik bile Mustafa Denizli'Nin neden Beşiktaş'ın başında olmaması gerektiğinin en Büyük kanıtıdır.

Fink ?
Zavallı gene 85mt re de gene gidip gelmek zorunda kaldı.Ernst'İn çıkışıyla çok daha zor durumlara düştü.

Hakem Bünyo maçın yavaş tempoda oynanması için elinden geleni yapmıştır.Penaltıya kızmıyorum saece Hakemin maçtan çaldığı dakikalara kızıyorum.

Kondisyoner Moreno gidişi ?
Kondisyonersizliğin bedelini Nisan ayının başlarında yaşacağımızı söylemiştik.
İlk olumsuzluğu fitbolcularımızdan Ferrari,Tabata,Ernst,Nihat,Tello'nun sakatlanmasıyla Ödedik.
Sonrasında da Kondisyonumuzun arttığına yada korunduğuna dair sahada herhangi bir emare göremedik.
Sonuç,değişen Kondisyon programı buna alışık olmayan fitbolcular ve gelen sakatlıklar..

Sonsöz;
Bu geceki maç hakkında yazı yazmak bile büyük sıkıntı.
Mustafa Denizli ile yeni sezonda bOL sıkıntılı günler gene bizleri bekliyor.
Şu lafımı unutmayın;
Umarım Mustafa Denizli gelecek sezonu Beşiktaş'In başında tamamlar.

Hiç yorum yok: