28 Nisan 2010 Çarşamba

Barcelona:1 - İnter:0


LOS GOLES

1-0
Piqué Min 83
Á
Final'e inanarak tribünleri dolduran Yüz Bin Barca seyircisinin Maç öncesinde yaptığı kareografi gayet güzeldi.

İniesta'Nın eksikliğinde ne yapacağına karar veremeyen Guardiola'nın ise Mustafa Denizlili'ği tuttu.

Barca sezonun en önemli maçında 4-3-3 klasiğinin dışına çıkması Enteresandı.
İniesta'Nın yokluğunda,Bosquets'li,Keita'Lı,Xavi'li,Alves'li orta saha üretkenlik gösteremedi.
Bir ara Ortasahaya geçen Toure'de Üretken olamadı.

3-4-3'lü güçlü orta saha ile belki de oyunun kontrolünü tutmayı amaçlayan Guardiola'nın Barca'sı,İnter'in kendi ceza sahası önünde kurduğu Karadeliğin içinde boşa enerji harcadı ve yok oldu gitti.Bu karadeliğin önünde topla buluşan Messi her daim karşısında Üç İnter'li buldu.İlk yarıdaki tek etkili Messi şutunu da CEsar çıkardı.II.yarıda ise Messi etkisizdi.

Barca'Nın bir diğer prangası İnter defansının kucağındaki İbrahimoviçti.İbrahimoviç bol bol top kaybetti.Hareketsiz oyunuyla takımını 63 dakika 10 kişi oynatan İbrahimOviç yerini Bojan'a bıraktı.Bojan'In 90.dakika'da attığı gol Toure'nin elle oynadığı gerekçesiyle sayılmadı.Gol diye bağırdık ama değilmiş sazanladık resmen..

Henry gibi hareketli,adam eksilten,kanattan atak geliştiren bir Topçu neden 90 dakika kenarda oturdu ? İbrahimoviç neden 63 dakika sahada kaldı ? Guardiola'nın ilerleyen günlerce tartışılacak en büyük hatalarıydı.

Belçikalı hakem,Motta'yı 29.dakika da Abuk bir kırmızı kartla oyun dışına attı.Kırmızı Karttan sonra PEdro'nun saha içindeki tiyatrosu devam etti.
Bundan sonra,
10 kişi kalan İnter maç boyu hiç karşı kaleye gitmeyi Hiç düşünmedi,rakibe Boş alan vermeyen İnter kanatları bile Üçer adamla kapattı.

Maçın Adamı kesinlikle Pique'dir.
Kendi defansında Önlibero Verimi verdi.
Alan görüşü,oyunu okuması,ileri çıkışları, mükemmeldi.Attığı golü ise bizim Sözde yıldız Beşiktaş Forvetleri bile atamaz.Şunu söylemeden de geçemeyeceğim bu golün yaratıcılarından biri de Mourinho'dur.Mourinho 81 dakika'da Milito'nun yerine Stoper mi Bek mi ne olduğu yıllardır belli olmayan Cordoba'Yı oyuna alarak kendi takımının defans dengesini bozdu.Pique ceza sahası içinde topla buluştu bir fake'le Cesar ve Cordoba'Yı yere yatırıp topu Boş kaleye yolladı. (dakika 85 1-0)

Her iki teknik adamın maçın öneminden olsa gerek sergilediği Duble temkinlilik biz fitbolseverlerin kalitesiz bir maç izlemesine neden oldu.Ben Bugün sahada iki İngiliz ekibi olmasını tercih ederdim.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Mourinho'nun sahanın içindeki galibiyet şovu güzeldi.
Mourinho kendi seyircisiyle galibiyetini Yumruk şovla kutlarken arka planda çalan Barca'nın kötü besteli marşı ne alaka dedirtti.
Mourinho ve İnter'li fitbolcuların saha içindeki kutlamalarını çekemeyen Barca'lılar sahanın sulama sistemlerini açmaları da rakibe karşı yapılmış büyük saygısızlıktı.

Yenemedik o zaman ıslatalım düşüncesi Barca'nın Sempati puanlarını birazcık eritti..

Sonsözler;
Finalin Adı Bayern-İnter,
İnter'i az çok tahmin ediyorduk ta bu Bayern baya bir süpriz oldu.
Lyon Maçının Yıldızı Hamit AlTıntop'un CL finalinde oynayacak olması bizim için ayrıca büyük gurur kaynağı...
Finali,Heyecanla bekliyoruz.
Forzi Roma !

Hiç yorum yok: