24 Ocak 2010 Pazar

Stoke City Arsenal'i Eledi

FA cup karşılaşmasında Stoke City kendi evinde Arsenal'i 3-1 yenerek eledi.

Goller;
Stoke City'nin golleri 2 ve78 dakikalarda Fuller,86 dakikada WhiteHead'den gelirken
Arsenal tek sayısını ise 42.dakikada Denilson kaydetti.

85.dakikada Fuller'in yerine oyuna dahil olan Tuncay'ın bir golü topu elle kontrol ettiği gerekçesiyle hakem tarafından iptal edildi.

Arsenal maça Arsen Wenger'İn kupa Klasiği yedek ağırlıklı kadro ile başladı.İlk onbir'de Silvestre ve Campbell dışında kalan oyuncuların hepsi gençti.Bu genç oyuncular özellikle maçın ilk yarısında Stoke City'in sert oyuncuları karşısında ikili mücadelelerin çoğunu kaybettiler.

Delap,Stoke City'in uzun taç adabilen oyuncusu.
Benim hayatımda gördüğüm en uzun taçları atabilen adam.2. dakikada sağ kanattan kullandığı taç atışını ceza sahası içine gönderdi,penaltı noktasına gelen topu Fuller topu kafasıyla ağlarla buluşturdu.(1-0)Arsenal Kalecisinin hatası tartışılır.
Stoke City'liler klupçe Delap'ın uzun taç atışları için organize olmuşlar.
Her top toplayıcı çocuğun elinde dışarı çıkan topu kurulamak için hazır tutulan bir havlu ve her taç atışında ortamı ısıtan konuk takımı strese sokan bir seyirci.
Ha taç atışları dışında Delap tam bir kazma onu da söyleyelim.

İlk yarıda işler Arsenal adına gittikçe kötüleşirken,Arsenal golü buldu.
Sağ kanatta kazanılan serbest atışı Fabregas bekletmeden yayın üstüne çıkardı,geriden gelen Denilson yumuşak bir vuruşla topu ağlara gönderdi.(1-1)

II.yarının 67.dakikasında Arsen Wenger maçı riske ederek üç oyuncu değişikliği hakkını aynı anda kullandı.Ramsey,Arshavin,Silva oyuna dahil oldu.Arsenal ayağa paslarla klasik topunu oynamaya başladı.Bundan sonra Stoke City'liler düşen fizik güçlerine göre oyunu kendi sahalarında kabul etmeye başladılar.

78.dakika Stoke City'in Kontra atağı sağ kanattan gelişti.
Uzun boylu Zenci Arap Sidibe sağ kanattan hızla çizgiye indi,topu ortaladı,topla buluşan demarke vaziyetteki Fuller,topu kafayla ağlara gönderdi.Arsen Wenger'i yıkan goldü.Bu golden sonra Arsenal bozulan moralinin verdiği şaşkınlıkla maça asılamadı.

Stoke yüklendikçe yüklendi.

90.dakikada Mustafa Hoca'nın istediği 10 Buçuk numara tipindeki Etherinton'la durumu 3-1 yaptı.

Sonsözler;
Stoke'lu Fuller,Etherinton gerçekten harika oyuncular.
Fuller tam yırtıcı Arap zenci santrafor arayan takımların istediği oyuncu.

Hindi Tunçay'ın neden forma bulamadığını anlamak pek zor değil.
Kaval kemiğiyle topu sürme hastalığı ve yanlış pas merakı Tony Pulis tarafından demek ki keşfedilmiş..Dünyada Tunçay'ın oynayabileceği tek takım Fenerbahçe'dir. Ama bu zararlı oyuncuyu Yıldırım Demirören seneye transfer ederse şaşırmayın.

Hiç yorum yok: