24 Ocak 2010 Pazar

Inter Milano:2 - AC Milan:0

Kısa kısa

...Maçı veren İtalyan televizyonu başarısız bir yayıncılık örneği gösterdi.Bazı pozisyonları kaçırdılar,tekrarları geç ekrana getirdiler,hatta kameramanların bile uyuduğuna şahit olduk.

...Bir tarafta Çağdaş fitbolun istediği topçulardan kurulu üçlü Pandev,Milito,Sneijder diğer tarafta modası geçmiş üçlü Boriello,Ronaldinho,Beckham..
Maçı İnter'e getiren iki takım arasındaki bu farktır.

...Milan'In orta sahası İleri uçtaki BEckham'ın,Boriello'nun,Ronaldinho'nun vurdumduymazlığı sonucunda maçın başından itibaren Pandev',n,Milito'nun,Sneider'in insafıyla başbaşa kaldılar.
Geniş alanda bu oyuncuları kontrol etmekte zorlanan Milan için ilk tehlike çanı İnter'li Sneijder'in şutuyla geldi.Milan Teknik Direktörü Leonardo bu hatasını çaresizce kenardan Maç boyu izledi.
...Milito'nun rakibini geçip dar açıdan attığı gol inanılmaz güzeldi.Dida diğer köşeye giden topa umutsuzca baktı.(1-0 dakika 10)
...Dakia 26. Lucio efendi topla kendi sahasından çıkar rakibinin müdahalesi olmadan kendini yere bırakır hakem oyunu durdurur Milan lehine serbest vuruş verir Lucio 'yaya da sarı kartını çeker.
Sonrası garip,bir önceki pozisyonda topla giderken hakeme toslayan ve sinirlenen Sneider bunun hesabını sormak için hakeme yüklenir sanırım orada hakem Sneider'ın alkışla protestosuna değilde Sneider'ın kendisine omuz dokundurmasına Kırmızı kart gösterdi.İşte İtalyan Rejisi bu pozisyonu 5 dakika boyunca süzemedi.

İnter Onkişi kalır ama oyun üstünlüğü Milan'a geçmez.
Milan İlk yarı sonuna kadar gene ileri ucundaki üç Tosbağa ile şuursuzca hücum etmeyi sürdürür.

...II.yarı başladığında Milan'da Gattuso yerini Seedorf'a bırakmıştır.Bu biraz Milan'In toparlanmasına yol açar.Oyunun hakimi Milan'dır artık.Ama bir türlü kilidi açacak golü bulamazlar.

...62.dakikada Pandev Dida ile karşı karşıya kalır.Topu kalecinin üstünden aşırı ama top direğe takılır sonrada Dida'nın elinde kalır.

...65.dakikada İse Pandev bu sefer Dida'yı affetmez.kullandığı serbest vuruşta topu barajın üzerinden aşırır ve topu Dida'nın olmadığı köşeye gönderir.(2-0)Golün hemen ardından Pandev yerini Tiago Motta'ya bırakır.Artık Mourinho'nun amacı ortasahayı kalabalık tutarak 2-0 lık avantajı korumaktır.

...Dakika 90. Milan'ın şutunu eliyle çelen Lucio II.sarı karttan oyun dışı kalır ve İnter artık sahada 9 kişidir.Kazanılan penaltı atışını Milan Adına Ronaldinho kullanır ancak Cesar inanılmaz bir refleksle topu çıkarır.Bu pozisyonla birlikte San Siro'daki İnterliler zafer kutlamalarına başlar.

Hiç yorum yok: