3 Eylül 2011 Cumartesi

Lord Edgware'i Kim Öldürdü ?

Katiller,katiller..

İd'inin esiri olmuş,süper ego'sunu kolaylıkla çiğneyen,ihtiraslarına boyun eğerek,isteklerini gerçekleştirmek amacıyla cinayet planı yapan seri katiller..

Okuyucuyu belli bir noktaya sürükleyen yazar,bu belli noktadan sonra okuyucuya ''ya adamım sen böyle düşünüyorsun da bak senin düşündüklerini Müfettiş Poirot'un yanında dolaşan iki zeka özürlü Yüzbaşı Hasting ve Müfettiş Japp'ta düşünüyor'' diyebiliyor.

Ve yazar seni sürüklediği noktada kurduğun hipotezleri bir bir çürütüyor.

Kitap hiç bitmeyen aksiyonuyla tam bir sayfa çevirten.

Okuduğuma memnun kalmakla beraber polisiye romanlara bayağı gözüyle bakanlara okumalarını tavsiye etmeyeceğim bir kitap..

Gene de benim en iyi polisiye romanlar listeme (bloğun size göre sağ cenahında) dahil etmekten kaçınmayacağım bir kitap.

Bu sıralar diğer okuduğum kitaplar;

Aynalar-Eduardo Galeano 

not:Güney Amerika tarihine hakim olmayanların okurken zorlanacakları bir kitap...Bunun dışında dünya tarihi hakkında kısa hikayelerle pek çok bilgiyi edinebileceğiniz harika bir kitap..

Kazım Karabekir Gözüyle Yakın Tarihimiz & İstiklal Savaşımızın İç Yüzü-Mustafa Armağan

not:Tarih bilgisi resmi tarihle sınırlı olup,Matrix'in içinde cahilce dolaşanların,bazen kendilerine sordukları soruların cevabını bulacakları bir kitap.Siyasi görüşünüz Skolastik düşünceye yakın bir katılıktaysa yani öğrenmeye kapalıysanız okumayın..Kitabı okuyup hadi ya derseniz bundan önceki cümle sizin durumunuzu açıklamak için en uygunudur.

Kumarbaz-Dostoyevski (tekrar okudum)

not:Tekrar okuyup,tekrar uzun süreliğine etkisinde kaldığım şaheser.
Kumara,bahise meyilli iseniz bu kitabı okumayın.

Hiç yorum yok: