16 Eylül 2011 Cuma

Beşiktaş:5 - Maccabi Tel Aviv:1


Şeref  Bey'de alınan farklı galibiyet,kimseyi yüksek beklenti içine sokmasın.

Bu takım fiyakalı fitbolcularına rağmen küçük takım gibi oynamaya devam ediyor.

Eskişehirspor maçını yorumlayanların koro halinde dile getirdiği ''Beşiktaş fitbol takımı oyunu geniş alanda oynuyor '' eleştirisi teknik heyetimizin kulağına gittiğinde midir ? bilinmez.. 

Bu gece defans çizgisi,orta alanımıza biraz daha yakın kurulmaya çalışılmak istendi ancak maç içinde bu prensipte çok sebat edilEmedi.

Orta saha-Forvet hattı arasında yaşanan defansif uyumsuzluk,cılız Maccabi baskısı karşısında bile defansif çizgimizin ceza sahamız önüne kadar gerilemesine yol açtı.

Takım geniş alanda,birbirinden kopuk hatlarla,saha içinde gene bir bütünlük sergileyemedi.

Ne defansta,ne de Ofansta çoğalamadık :) 

Oyun karakterinin sezonlardır bir türlü oturamamasının sonuçlarıdır bunlar.

Maccabi'nin etkisiz,silik presi karşısında bile Sivok-Egemen tandemi hücum başlangıcında topu oyuna sokmakta zorluk yaşadı.

Sivok'un maç boyu topla sadece bir kere ileri çıktı an II.yarının başlarıydı.

Aurelio'nun defans önünde ki tek defansif adamlığı,hem ofansif hem de defansif anlamda takıma büyük katkı sağladı.

Topu orta alana taşımakta zorlanan defansımıza önce Fernandes sonra da Aurelio yumuşak bilekleriyle yardımcı olmaya çalıştı.

Fernandes'in defans önüne geriye gelip topu alma çağ dışılığı Aurelio'nun varlığıyla bir nebze olsun giderilmiş oldu.

Sağ bek ? 

Şayet Toraman cezalı olmasaydı,Carlos Hoca Sağ Bek'te Ekrem'e yer verir miydi ? yoksa Sağ Bek'te Toraman saçmalığına devam mı ederdi..

Bu sorunun cevabını ilerleyen günlerde göreceğiz.Sağ bek bölgesinde Hilbert'i görmeden de içimiz rahat etmeyecek.

Kale ? Eskişehir'de kale Cenk'e teslim edilirken bu gece kale Rüştü'ye teslim edildi.
Bir takımın iki tane kalecisi OLMAZ.I ve II.kalecisi olur.Defansif uyum ve istikrar açısından bu saçma uygulamadan bir an önce vazgeçilmemeli.VE takımın I.eldiveni belirlenmelidir.

Diğer bölgeler için Carlos'un tercihleri konusunda eleştireceğimiz pek fazla nokta yok.

Guti ve Ernst iyileştiğinde bakalım saha içi dengeleri nasıl değişecek.

Maçın İlk yarısı;

3.dakika'da Aurelio'nun pasına Almeida'nın tek vuruşla attığı gol Maccabi adına oyun planlarını bozarken maçın tüm dengeleri de Beşiktaş lehine değiştirdi..(1-0)

Bu golle birlikte risk almadan geriye yaslanarak hızlı,hünerli adamlarıyla gol aramaya başlayan bir Beşiktaş izlemeye başladık.

14.dakika'da defansif çizgisini orta sahaya yakın oynayan Maccabi defansının arkasına koşu yapan Almeida Fernandes'in hızlı ara pasını bu kez yakalayamadı.

15.dakika'da İsmail'in nefis çalımlardan sonra Almeida'ya yolladığı topu Almeida gene yakalayama dı da ! Bu pozisyon için hani nerede bizim sağ forvetimiz Q7 eleştirisini yapabiliriz.

Q7 kaleci topu tuttuktan sonra topa yetişti..

Bu takım hücumda çoğalamıyor çünkü hatlar kopuk :) 

23.dakika'da Fernandes'le kullanılan serbest vuruşta top Egemen'in kafasından az daha ağlarla buluşuyordu.
Hatta bu pozisyonda ben sazan gibi gol diye zıpladım.  
Bu serbest vuruş organizasyonu ikinci yarıda Aurelio'nun atacağı golün habercisi niteliğindeydi.Serbest vuruşlarda Fernandes'in ön direğe sertçe kestiği topları rakip defansların durdurması çok zor.

28.dakika'da Q7'nin muhteşem trivela pasıyla buluşan Almeida ilk golde olduğu gibi gene tek vuruşla golü atmak istedi başaramadı.Almeida'nın ilk vuruşu kaleciden dönerken pozisyonun devamında,Almeida dönen topu kafayla boş kaleye yolladı.(2-0)

Maçın İkinci yarısı;

İkinci yarıya Maccabi Tel Aviv hızlı başladı..48.dakika'da sol bek bölgemizden Atar'ın sert kavisli ortasına Aurelio'nun markajındaki Kehat kafayı vurdu.Rüştü'nün kucağından seken top ağlarla buluştu.(2-1)

Takıma güvenmediğimizden hemen endişelenmeye başladık.

50.dakika'da Fernandes imdadımıza yetişti.Necip'in sağ açık bölgesinde kazandırdığı serbest vuruşu kullanan Fernandes,topu ön direğe sert kesti..Ön direğe koşan Aurelio sert gelen topu kafayla ağlara yolladı.(3-1)
Bu golü Fernandes'e yazıyorum,bu adamın kullandığı serbest vuruşlar çok acaip..

53.dakika'da bu kez sahneye çıkan Q7..Sağ açıkta Winger usulü rakibini ekarte edip topu resmen Egemen'in kafasına kondurdu.Sakallı haliyle Antalyaspor'lu Yeşilçam emektarı Amigo Çoşkun'la yarışan Egemen topu rakip filelere yolladı.
(4-1) VE taraftar Egemen'i ilk kez bağrına bastı :)

58.dakika'da Almeida sakatlandı yerine petrol tankeri stoperden bozma Edu oyuna dahil oldu.
Ne demarke forvetliğe daha yatkın gördüğüm Pektemek ne de Edu,Almeida'nın alternatifi olamaz.
Transfer döneminde Belediyespor'lu Webo gibi bir adam bulamadık :( Almeida'nın üç haftalık yokluğunda Edu'ya kaldık :( 

87.dakika'da Edu,maçın skorunu belirleyen golü attı.Fernandes'in uzun pasıyla,topla buluşup rakip ceza sahasına giren Edu,rakibini ekarte ettikten sonra topu yerden,yakın direk dibinden,ağlara yolladı.(5-1)
İşte golcü bu :) Sistemi işletmese de leblebi gibi gol atacak :)

Oyuncu Performansları
*Maçın Yıldızı Mehmet Aurelio
Fenevde'ki gençlik günlerini hatırlatan bir performans ortaya koydu.Defans önünü harika kapattı.Bir gol,bir asistle skora katkı sağladı.Yaşlı olması ve alternatifsizliği bizim için büyük handikap.Tekrar yazıyorum Ernst tek Ön Libero Oynayamıyor.Sırf bu alternatifsizlik yüzünden bile 4-2-3-1'e geçilip Ernst-Necip ikilisi işe koşulabilir.Zokora keşke bizde olsaydı.

*Necip ilk yarı ortalarda görünmedi,ikinci yarı enerjisiyle sivrildi.Hücumda daha fazla sorumluluk alıp,ayağa pasları sakince oynamayı öğrenmeli.

*Ekrem sahada olmamalıydı.Maça çok kötü başlayıp sonra belli bir vasata tutundu.

*İsmail ? defansta rakiplerine bir kere geçit verdi onun dışında şahaneydi. 

*Egemen ? top her ayağına geldiğinde,topu ayaklarına doluyor.Böyle durumlarda topu rakibe kaptırma durumu ortaya çıkıyor.Kesiciliği iyi,Beşiktaş'ın oyuncusu değil..Sezon sonuna kadar böyle istikrarla oynasın yeter.

*Sivok ? Nerede o topla ileri çıkıp,orta sahayı enerjisiyle sayıca çoğaltan eski Sivok..Giderek Egemenleşen yani basit bir kesiciye dönüşen Sivok'u izlemek çok acı. 

*Fernandes ? orta saha da rakibe attığı yanlamasına gereksiz çalımları,takım bütünlüğünden kopuk oyunuyla eleştirilebilir.Edu'ya yaptığı asisti ve serbest atışta Egemen'in attığı goldeki vuruşuyla kalitesine dikkat çekilir.

*Simao ? Sistemsizlikten ötürü sahada yok oldu...

*Kaptan Q7 ? övsen bir türlü yersen bir türlü...Almeida'ya attığı gol pasını Ronaldo'dan başkasını atarken görenimiz yok...Egemen'e yaptığı asist şahane.Oyundan takımdan kopukluğu sürüyor.

*Almeida ? Takımın ileri ucunda ki tüm yükü tek başına çekmeye çalışması sakatlanmasına yol açtı.Çok yazık oldu.Attığı iki gol ve rakip defansı yıpratıcı deparlarıyla parladı. 

*Rüştü ? Yediği golde bence hatası yoktu.

Oyuna sonradan giren Veli bu takımın oyuncusu değil,Pektemek henüz hazır değil...Edu'dan ise yukarıda çokca bahsettik.

Sonuç;
..Minti çiğneyen Carlos Hoca hafta sonu ölüm döşeğinde ki Ankaragücü'nü yenerse kredisini en azından basının ve yönetimin gözünde artırır.
Benim açımdansa Carlos Hoca hala yerinde sayıyor.
Teknik ekibimizin kenarda sergilediği uyum güzel.  

..Seyirci bir iki salvosu dışında iyiydi.
İnceden İsrail'i protesto etti,mapus damında ki Beşiktaşlılar'a desteğini gösterdi,şovunu yaptı.     

..Maçtan önce;Yahudi sermayesinin uşağı bizim merkez basınının,''Maccabi seyircisi maça Şeker getirecekmiş''komedi propagandası,beş kişilik Maccabi seyircisi görüntüsüyle çürüdü.

..Maccabi Tel Aviv,Hollanda Yahudi sermayesinin ürünü Ajax'ın kardeş takımıymış.
  
Eee napaaalım,bizde zaten Feyenord'luyuz. 

Hiç yorum yok: