20 Eylül 2011 Salı

Beşiktaş:3 - Ankaragücü:1


Süper şike liginde alınan ilk galibiyetle kazanılan pley off kırpığı 1,5 puan.

Alınan zor galibiyeti küçümsesek mi ? yoksa kebabı hatırlatan,bu 1,5 yoğurtlu soslu puanı öpüp başımıza mı koysak bilemiyorum.

Artık orası size kalmış.

Carlos Hoca'nın oyunu dar alanda ve önde oynatmak isteğinin emarelerini son iki maçtır görüyoruz.

Hoca saha kenarında tırmalasa da takım Ehl-i Keyf :)

Hoca'yı takan yok.

Saha içinde ve dışında disiplin,taktik disiplin,devamlılık hak getire..

Baksanıza hızını alamayan Rüştü,Carlos Hoca'dan çekinmeden rahatça saha kenarına gelip Mustafa'ya taktik verebiliyor :)

Sevgili Rüştü iyi niyetinden en ufak şüphem yok da eğer bu gece kenarda Carlos Hoca yerine Schuster veya Mustafa Denizli olsaydı acaba Sen bu tip işlere girişebilir miydin ?

Rüştü'yla,Toraman vermişler kafa kafaya kenarda maçın analizi işine başlamışlar :)

Toraman yedek klubesinde ayakta,oflamalar puflamalar :)

Carlos,Koch sanki bostan korkuluğu.

Bir ayağı çukurda,Frankfurter B takımından gelen Serdar Özkan'a bel bağlayan Ankaragücü karşısında bile maçı zora sokmak böyle açıklanır.

Beşiktaş bu gece hünerli fitbolcuları sayesinde 1,5 puanı cebine indirmiştir.

Perşembe günü Ankaragücü'nün kankisi Bursaspor karşısında,bu Laubaliliğin bizi hangi kötü durumlara düşürebileceğini şimdiden tahmin etmek hiç de güç değil..

Sıkışık fikstürde,ard arda kırıcı maçlar oynanacağından,geriye düşen takım toparlanmak için Milli maç arası gibi soluklanacak süre de bulamayacak.

Testi kırılmadan bunun da tekrar altını çizelim.  

Carlos Hoca'nın ilk On Bir ve Diziliş tercihleri ;

..Kale'de Cenk ? Alo Hoca ! defansif uyum açısından bir maç Cenk bir maç Rüştü olmaz.
Bir takımın sezon boyunca I. ve II. kalecisi olur,iki kalecisi olmaz.

..Sağ Bek Ekrem ? Toraman'ın kadro da olduğu bir gün de Toraman yerine Ekrem tercihini yanlıştan bir nebze olsun dönüş olarak görüyorum.Amma Saatli bomba Ekrem'in Bursa'da rakibe gol hediye etme olasılığının bir kez daha altını çiziyorum.Sağ Bek bölgesinin tek alternatifi Hilbert'tir.

..Sidnei-Egemen tandemi ? Sakatlık ve ceza durumu yoksa,defansif uyum açısından tandem elemanlarının ha babam değişmesinden yana değilim.Dahası Sidnei-Egemen ikilisi Süper şike başlamadan önce hangi üst düzey hazırlık maçında yan yana forma giymişler biri bana hatırlatabilir mi ?

..Edu ? Daha evvel Almeida'nın yokluğunda Edu ve Mustafa tek santraforluğu taşıyamaz demiştik.Hala aynı fikirdeyim de,Almeida yoksa orada Edu değil Mustafa oynar.Edu'ya nazaran daha hareketli Mustafa'nın Fernandes ve Simao'nun yerden derinlemesine paslarını daha iyi değerlendireceği kanaatindeyim.
Edu'ysa olmayacak maçlarda zor goller atıp arada taraftarın zihnini bulandıracaktır.
Memlekette hala ''Geri dön Bobo :)'' diye sayıklayanların olması da ilginç.Bakın bu Edu arkası dönük top alabiliyor.İdmanlarda,takımdan ayrı düz koşuların topçusu tembel Bobo maçlarda bu topları hep kaybederdi :) Hatırladınız mı ?

...Diziliş 4-3-3..
   Son iki maçtır defansif çizgi orta sahaya yakın kurulmak istendiğinden ve gene son iki maçtır zayıf rakiplerle karşılaşıldığından,fazlaca sırıtmayan 4-3-3'te,yaşlı Aurelio'nun da bu ağır yükü kaldırabileceği bir ortam oluştu.
  Bu durum ne kadar devam eder bunu bilebilmek güç.
  Ben bu takımın 4-2-3-1 sisteminde;çift defansif orta saha ve önlerinde tek olarak Fernandes veya Guti'nin rakip kaleye daha yakın oynatılmasından yanayım.

MAÇ :)

Seyirci arasında hanımları,çoluğu çocuğu görmek beni sevindirdi.

İlk yarı önemli anlar;

Maçın ilk pozisyonları;Simao sol açık bölgesinden topu getirir ön direğe koşu yapan Edu'ya topu çıkarır,Edu topun gelişine nefis vurur,top kaleci Özden'in refleksinden korner'e çıkar.Edu o golü bir atsaydı yarın kraldı..

Kullanılan korner'de Fernandes'in ceza sahası içine gönderdiği topu Aurelio altı pastan gol yapamaz.

İlk Ankaragücü atağı Cenk'le tehlikeli bir pozisyona dönüşür.Sağ Bek bölgemize yakın yerden Ankaragüçlü Uğur'un yaptığı sert orta,kalenin üst direk bölgesine yönelmişken,Cenk tarafından altı pasa çelinir.Teo Weeks altı pasta önüne düşen topu boş kaleye gol yapamaz.

Simao'nun tek topuyla ceza sahası içinde topla buluşan Edu Schalke günlerini hatırlatan bir hareketle rakibini ekarte eder..Önü boşaldıktan sonra şutunu çeker top kaleci Özden'den kornere çıkar.
Mesela bu pozisyon deplasmanda olsaydı,Edu bu topu daha fazla boş alan bulacağından gol yapardı.Bursa'ya niyet edelim.

Ve GOLLL dakika 37.Fernandes soldan bir korner kullanır.Topu sert ve kavisli şekilde ön direğe keser.Aynı anda Q7 ön direğe hareketlenir ve Ankaragücü defansından bir kaç topçuyu peşine takar.Q7'nin arkasında bekleyen Sidnei kafayı yapıştırıp topu sevgilisi ağlarla buluşturur.(1-0)

Fernandes'in kullandığı serbest vuruşlara bir kez daha dikkatleri çekmek istiyorum.Bu sert,kavisli,hedefe dönük bilinçli topları GASOL kardeşler ellerini kullansalar bile kesemezler.Belki bu duran toplar bizi Lig yarışında tutacak.

II.yarı önemli anlar;

53.dakika'da Ankaragücü'nün golü gelir.Kullandığımız korner sonrasında hızla gelişen Ankaragücü kontra atağında bizim Cenk,rakip fitbolcu Tisdell'e iki Beşiktaş'lı fitbolcu eşlik etmesine rağmen kalesini terk ederek topu karşılamaya çalışır.Pır pır Tisdell bu ikramı boş çevirmeyip boş kaleye golü yapar.(1-1)

Yenen golü kaleci Antrenörü Zafer Hoca'ya yazıyorum.HOCA! Kafaca maça hazır olamayan bu Cenk'in nasıl olur da ilk on bir de sahaya çıkmasına izin verirsin ? Geçen sezon Hakan bu zihniyet yüzünden kaybedilmedi mi ?

İsmail'in sol açıktan kestiği topu Edu cezasahası içinde göğsüyle Simao'ya indirir.Simao'nun vuruşu üst direkten auta çıkar.Mutlak gol pozisyonudur.Bravo Edu'ya !

 57.dakika'da Mustafa Necip'in yerine oyuna dahil olur,demarke forvet olarak oynamaya başlar.
Orta sahadan eleman çıkarıp Forvet bölgesine eleman almak,benim hiç sevmediğim değişikliklerdendir.Bu tip değişiklikler güçlü takımlar önünde sizi felakete sürükler.

Bu değişiklikten sonra Edu'nun pasıyla ceza sahasına giren Pektemek zor pozisyonda golü yapamaz.
Bu pozisyon öncesinde orta sahada kapılan topu,paslaşmaları ve girilen gol pozisyonunu çok beğendim.

Dakika 82.Öne geçtiğimiz an.Gene korner gene Fernandes..Fernandes bu sefer topu ön direğe değil arka direğe keser.Egemen topu indirir Sidnei altı pastan Beşiktaş'ı öne geçiren golü atar.(2-1)

Dakika 89.Üçüncü golümüz.Oyuna sonradan giren Veli sol açıktan kaçan Q7'yi topla buluşturur.Sıfıra inen Q7 doğru yere koşu Pektemek'İn kafasına topu kondurur,top ağlarla buluşur.(3-1)
Mustafa'nın hızla doğru yere demarke vaziyette koşabilme özelliği golü getirir.Edu bunu maç içinde bir kere yapabildi.

Oyuncu performanSları;

Maça damgasını vuran adamlar Fernandes ve Sidnei.(Sidnei tam çözebilmek için bekleyecez)
Maçın en kötü oyuncusu Cenk.
Maçın vasatları Egemen-İSmail-Ekrem-Necip...
Maçın görev adamı Aurelio..
Maçın sanatkarı Q7...
Maçın tırmalayanı Simao.
Maçın herkesi memnun eden adamı Edu (Yarın öven çok olacaktır,bu adam gelecekte kritik goller de atacaktır ancak siz onlara takılmayın bu adam Beşiktaş'ın topçusu değil)
Maçın bana hüzün veren topçusu Hilbert.
Maçın sahada olmaması gerekeni Veli.
Maçın ışık veren topçusu Pektemek.
Maçın Kılı Hürriyet
Maçın Yamyamları misafir taraftar

Sonuçlar;
..Bu Q7'nin tek ayak üstünde o Trivela pasları atabilmesi için acaip karın kaslarına ve gene hayvani Maksimus Lectus kasına sahip olması lazım.Bu adam inanılacak gibi değil.

Trivela hareketini kolay sananlar evde bu hareketi bir deneyin bakalım :)

..Ya şu takım biraz daha derli toplu oynasa elalem Carlos büyük Hoca naraları atmaya başlayacak ama nerdeeee.
Şu anda Beşiktaş'ın oyunu olmakla olmamak arasında bir yerde duruyor.
Gelecek 5 hafta içinde ya çıkacaz,ya batacaz.
Ben her zamanki iyimserliğimle batacağımız kanaatindeyim :)

Hiç yorum yok: