3 Şubat 2011 Perşembe

Beşiktaş:5 - Gaziantep Belediyespor:0

Schuster Dayı'nın cezası nedeniyle tribünde olduğu maçta ,Bank Asya 1.ligin dişli takımlarından Gaziantep Belediyespor'a karşı alınan farklı galibiyet küçümsenmemelidir.

Bu maçta elde edilen veriler,üç kulvarda mücadele eden Beşiktaş'ın önemli maçlarını planlama da yararlı olacaktır.

Simao,Almeida,Guti gibi yıldızların olmadığı bir maçta,Schuster Dayı sahaya Taş gibi bir takım çıkarmış.

Ekrem,Sivok,Toraman ve İsmail'den kurulu defans dörtlüsü.
Bu dörtlü Defans çizgisini İstanbul belediye maçına nazaran orta sahanın biraz daha gerisinde kurmuş.İstanbul Belediye maçında alınan kötü sonuç,defans çizgisinin biraz daha geriye çekilmesinde etkili olmuş mudur ?  bu konunun tam aydınlanması için Karabük maçı beklemeli..

Dörtlü Defansın önünde tek sigorta Necip,Necip'in Sağında ve solunda sürekli yer değiştiren Fernandes ve Ernst'le,Orta Saha üçlüsü oluşturulmuş.

İleri üçlü ise Sağ açık Hilbert,Sol Açık Q7,tek Santrafor bölgesinde Bobo'ya forma verilerek kurulmuş.

Tüm bölgeler itibariyle eleştirilemeyecek taş gibi bir Beşiktaş'ı sahada gördüğümüzde insan ister istemez bu takım İstanbul Belediyespor karşısında ne yapardı diye düşünmeden edemiyor ?

Tek başına Aurelio'nun mücadele ettiği bir orta sahadan rakibi ısırmayı seven üç pitbull'a..
MAÇ;

İlk Yarı
23.dakika'da Ernst'in ara pasıyla buluşan,rakip savunmanın arkasına kaçıp kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo vuruşunu yapar,top kaleciye çarpıp kalecinin üzerinden ağlarla buluşur.(1-0)

Bu golde Bobo,Berezilyalı Santraforların yaptığı defansın sarkma işini en iyi şekilde yapmış ama pozisyonu kötü bir vuruşla bitirmiştir.Şansına Bobo'nun bu kötü vuruşu,kaleciye çarpmasına rağmen golle sonuçlanmıştır.

Bu gece Bobo'yu değerlendirirken transferinin kesinleşmemesinden ötürü moralinin bozukluğu göz önünde bulundurulmalıdır.Ben kendisinin fitbolculuğunu beğenmem bu ayrı mesele...

31.dakika'da Ernst,Hilbert ve Ekrem arasındaki paslaşma sonucu gelen gol fevkaladedir.Ernst topu sağ açıkta  ki Hilbert'e verir,Hilbert arkadan bindiren Ekrem'e topu çıkarır,topla rakibini ekarte eden Ekrem ceza sahası içinde demarke vaziyette bekleyen Fernandes'i topla buluşturur..Fernandes bekletmeden vuruşunu yaparak ağları sarsar.(2-0) Fernandes'in ceza sahası içine yaptığı koşu ve vuruş klastır.Bu gol göründüğü kadar basit bir gol değildir..

43.dakika'da Fernandes Bobo'yu derinlemesine pasla rakip defansın arkasına kaçırır.Kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo'nun vuruşu ilk golde ki gibi kötüdür.Kalecinin müdahalesiyle top kornere çıkar.

Bu pozisyonda sağ açıkta topla boş kaleye girebilecek şekilde bekleyen Hilbert'e,Bobo neden top çıkarmadı diye sorulmaz.Maçın gidişatına,skoruna bakılarak Bobo'nun yaptığı vuruşa Klasik Santrafor bencilliği denir ve bu pozisyon tartışılmadan es geçilir.İtalyan Ligi'nde bu pozisyonların daha kralı yaşanıyor.Bencillerin Kralı'da kornerden bile rakip kaleye şut deneyen eskilerden,Moratti'nin manevi oğlu İnter'li Alvaro Recoba'dır.
Gıcık olurdum bu adama...

İkinci Yarı
48.dakika'da Fernandes'le fark üçe çıktı.Sağ açıkta Hilbert'i topla buluşturan Fernandes olduğu yerde durmaz rakip ceza sahası içine koşarak,uygun yerde Hilbert'ten aldığı topla ağları tekrar sarsar.(3-0) Bu pozisyonda gol açısı olmasına rağmen Hilbert gol vuruşunu yapmamış topu uygun pozisyonda ki Fernandes'e çıkarak Bravo'yu haketmiştir.

50.dakika'da Antep'li Onur'un müdahalesi sonucunda Q7 rakip ceza sahası içinde yerde kalır.Hakem Deniz Çoban penaltı noktasına yürür.Topun başına geçen Bobo topu iki kalecinin dahi uzanamayacağı yere yani sağ direk dibine gönderir.Direğe çarpan top ağlarla kucaklaşır.(4-0)

62.dakika'da sağ açık bölgesinde kazanılan serbest atışta,topun başına gelen Q7,rakib barajın yanlış kurulmasından da yararlanıp,topu barajın kapattığı köşeden ağlarla buluşturur.Golü atan Q7 kenardaki Rüştü'ye koşar.Baraj hatalıdır fakat Q7'nin vuruşu ustadır.

68.dakika'da Onur Q7'nin yerine oyuna dahil olur.

71.dakika'da Sağ açıktan topla buluşan ve hızla rakip sahaya akan Hilbert,Marangoz'da yontulmamış,Mustafa Marangoz'un arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde kalır.O sinirle ayağa kalkan Hilbert Mustafa Marangoz'un üstüne yürür ve Marangoz'u iterek sahanın karışmasına,tribünlerin gerilmesine istemeden de olsa yol açar.Hakem Deniz Çoban gelişmelerin ardından iki fitbolcuya da sarı kart gösterir.

Maç bundan sonra iki tarafın birbirine diş bilemesiyle gerilim kazanır.Tribünlerin baskısıyla Marangoz,Erol Azgın tarafından oyuncu değişikliğiyle kenara çekilir.YUH sana marangoz..

80.dakika'dan tempoyu düşüren Beşiktaş maçı 5-0'lık galibiyetle kapatır.

Oyuncu Performansları;
..Necip ! uzun süre sonra defansın önünde üstlendiği tek sigorta rolüyle benden geçer not alamadı.Ön Libero'da oynayan fitbolcu rakip fitbolculardan top kapmak amacıyla asla bölgesini terkeTmez.Önlibero alan kaplar ve gelişen rakip ataklarına karşı oyunu okuyarak pozisyon alır.Necip'in yerini terk ederek yaptığı ileri çıkışlar Ernst'in olmadığı bir günde takımın gol yemesine sebebiyet verebilir.

Gene yavaş ayaklara sahip Necip'in ceza sahamız önünde ki hatalı müdahaleleri rakibe duran top imkanı vermektedir,Dikkat!


Keşke bugün Ernst Ön libero'da,Necip'te biraz daha Ofansif bir role soyunsaydı.Necip ve takım açısından daha verimli olurdu.


Bakmayın bu kadar eleştirdiğimize..Necip bu ülkenin son zamanlarda yetiştirdiği en önemli orta saha oyuncusudur.Pirlo kadar iyi topçu olacak.Tek ihtiyacı devamlı oynamak.


..Hakan !
Kendisine top gelmemesine karşın,Hakan'ın Vücut dili bana bir türlü güven vermiyor.  


..Hilbert !
Sezon başından beri Sağ Bekte harika performans sergileyen Hilbert bu gece asıl yeri Sağ Açık'ta görev yaptı.Maç boyu Sağ Bek Ekrem'le iyi anlaştı.Altı pastan kaçırdığı gol şanssızlık,yaptığı asist ise mükemmeldi.

..Ernst !
Takımın enerjisini tek başına % 25 artıran adam..Kaldığı yerden devam ediyor.Bobo'ya yaptığı asist mükemmeldi.

..İsmail !
Bu ülkenin en iyi Sol beki..Q7'nin önünde oynamasından bu gece ileriye çıkmasına gerek kalmadı.Bilmem farkında mısınız İkili Mücadelelerin kayıb adamı İsmail,maçtan maça ikili mücadedelerin ayakta kalan adamı olmaya başladı,Üzülmez'in Veliahtı fiziken gittikçe güçleniyor.İki seneye kalmaz büyük paraya Avrupa'ya gider.

..Toraman ve Sivok !
Ernst,Fernandes ve Necip üçlüsünün varlığından çok rahat bir maç çıkardılar.Belediyespor maçının aksine bu ikiliyi orta saha'da oyun kurmaya yönelik pas alışverişinde hiç görmedik.Aldıkları topu Necip veya Fernandes üçlüsüyle oynadılar.

..Ekrem !
Uzun bir sakatlık dönemi ve bu gece ortaya koyduğu tempolu oyun..Bravo !

..Fernandes !
Guti'nin yokluğunda Beşiktaş'ın ataklarını organize etme işini yumuşak bilekleriyle üstlendi.Bobo'ya bir asist yaptı Bobo golü atamadı.Attığı iki goldeki soğukkanlılığı Müthiş.Kullandığı iki kornerin autla sonuçlanması eğlenceli :)

..Bobo !
Keşke transfer döneminde duygusal Bobo'nun transfer işi çözümlenseydi.Bence sezon sonunda Schuster daha iyi bir Santrafor alternatifi çıkarsa Bobo'yu yollar.Maça Moralsiz başlayan Bobo'nun gelen gollerden sonra biraz daha düzelir gibi oldu.

..Onur !
Fizik gücü yetersiz bu konuda kendisinde herhangi bir ilerleme de yok..Maç içinde çektiği şut Bobo'dan döndü belki de golle sonuçlanacaktı..Onur adına büyük şanssızlık..

..Q7 !
Q7 her daim istekli.Önceye nazaran bugün daha bir takım için oynaması iyi bir gelişme.Maç içinde çaldığı toplar müthiş,Bobo'yla anlaşamaması enteresan.
Sonuçlar;
..Bu maçın rövanşı bir ay sonra Mart'ta imiş.5-0'lık sonuçtan sonra hiç oynanmasa daha iyi.Bizim TFF'nin işleri işte..

..Soğukta takımını yalnız bırakmayan,Hüsnü Mübarek'e,Fener'e maç esnasında dokunduran seyircimiz her türlü övgüyü hakediyor.

..Schuster Dayı'ya koşulsuz destek verilmeli..

1 yorum:

Mete Ayvazoğlu dedi ki...

Kaybedilen Belediye maçından sonra Schuster Bobo dışında doğru On biri buldu.

Bobo çokca gol atmasına rağmen bu takımın SantRaforu değil.