16 Şubat 2011 Çarşamba

Dinamo Kiev Maçı Öncesi Düşünceler

Dinamo Kiev maçı Beşiktaş'ın bu sezon oynayacağı en önemli maç...

Gene Dinamo Kiev maçlarının sonucu,Süper Lig'in başarısız teknik adamı Schuster'in Beşiktaş'ta ki geleceğine direkt etki edecektir.

Benim kadrom yukarıda !

Beşiktaş yarın gece bu kadroyla sahada yer almalı diyen gerekçelerim;

1.Defans Tandemi;Toraman-Sivok

Dün Üzülmez'in düzenlediği basın toplantısında başkanımızın sergilediği hal ve tavırdan bir Beşiktaş'lı olarak utandığımı en başlarda yazmak isterim.

Bu basın toplantısıyla Üzülmez Beşiktaş'tan ayrılmış fakat soyunma odası olayının diğer kahramanı Toraman sezonun en önemli maçı öncesinde taraftarın hedefi durumuna getirilmiştir.

Dinamo Kiev maçında taraftarın Toraman'a karşı takınacağı tutumu ve Toraman'ın maç içinde hangi ruh halinde olacağını tahmin etmek güç..

Ben bir Anti-Toramancı olarak defans tandeminde Sivok'un yanında Toraman'ın görev almasından yanayım.

Neden Ferrari değil de Toraman ?

İlk gerekçem Ferrari Türkiye Liglerinin en iyi pozisyon alan stoperi olmasına karşı çoktandır maç yapmıyor.İkinci gerekçem Ferrari'nin kasık sakatlığı maç içinde kısa bir depar sonrasında tekrar edebilecek kadar kronik...Ferrari maça İlk on birde başlarsa maçı tamamlayamama riski her zaman göz önünde tutulmalı.

Sivok ? Ligin ikinci yarısının başlamasından bu yana Sivok eski Sivok değil.Enerjisiz ve tutuk.Savunmada iyi olmasına karşın,hücumlarda eskiye oranla orta sahaya çıkıp hücumlara katılmıyor.

Eldeki sağlam stoperlerden Sivok-Toraman tandemi bence en iyi seçim olur.

2.Sağ ve Sol bekler;Hilbert-İsmail

Geçmiş sezonlarda Ekrem'in sağ bek mevkiinde ki başarısızlıkları bu kadar meydan da iken bu sezon Sağ bek'te Ekrem'i görmek isteyenleri bir türlü anlayamamışımdır.

Kiev maçında Sağ bek mevkii sezon başından bu yana bu mevkiide en iyi performansı sergileyen Hilbert'e verilmelidir.

Hilbert sağ bek'te oynadığında,sağ açık oynadığı maçlara nazaran daha iyi top oynamaktadır.

Bunda Hilbert'in sağ bek oynadığı maçlarda önünde hücuma çıkabileceği daha fazla alan bulması etkendir.

Ekrem sağ bek veya sağ açık oynarsa Beşiktaş sahada bir kişi eksilir.

Sol Bek İsmail ?

Türkiye liginin en iyi sol bek'i İsmail,Üzülmez'in Beşiktaş'tan gitmesinden sonra Uero Lig maçları için alternatifsiz.

3.Ön Libero;Ernst-Aurelio

Dinamo Kiev'in,Doğu Avrupa ekolünden gelen yerden hızlı paslarla rakibi ortadan veya kanatlardan delme özelliği göz önünde tutularak,defansın önünde mutlaka iki Ön Libero'ya görev verilmeli.


Bu Ön liberolardan biri Ernst ise (Necip'e sağ kanatta görev verdiğimden) diğer ön libero mutlaka Aurelio olmalı..


Ernst'in gözlemlediğim özelliği;yanında bir defansif orta saha oyuncu yoksa Ernst'tin o maçta iyi performans sergileyemediğidir.Ernst'ten azami verim alabilmek için Ernst'i,Aurelio veya Necip'le birlikte oynatmak zorunludur..

Aurelio ?
Bu maç için defansif yönünü boşverin.Beşiktaş'In rakip üstünde etkili olması ve Ernst'le Guti'nin performansının tavan yapabilmesi için Aurelio'nun yumuşak bileklerine şiddetle ihtiyaç vardır.

4.Sağ ve Sol Açık Necip-Q7

Benim yukarıda ki On birim de Sağ açıkta Necip'e yer vermemde ki ana etken Necip'in çok iyi bir sağ kanat oyuncusu olduğunu düşünmem değildir..Holosko'nun gidişi,Ekrem'in kötü oyunu,Simao'nun Avrupa maçlarında ki oynayamama durumu beni sağ kanatta Necip seçimine yöneltmiştir.

Eğer Necip yarın sağ kanatta oynarsa Orta sahaya yakın oynamalı, Hilbert'in koşu yolunu tıkamamalı ve Hilbert'i bu koşuyolunda derinlemesine paslarla beslemelidir.

Necip'e sağ açıkta yer vermemde ki bir diğer etken Schuster'in sisteminin işleyebilmesi için çok güçlü bir Orta sahaya gereksinim olduğudur ve Çiğer gücüyle Necip,Ernst ve Aurelio ile birlikte Kiev üzerinde baskı kurulmasının ana aktörlerinden biri olacaktır.

Q7 ?
Sol açık Q7 maç boyunca sol taç çizgisinin en uzağında beklemeli ve rakip defansın içeri gömülmesine izin vermemeli..Bu bile Kiev'in defansif dikkatinin dağılmasına yol açacaktır.

4.Forvet Hattı Tek Santrafor Almeida arkasında Tottivari,Guti

İsterseniz Almeida'nın arkasında Nobre oynasın,Guti'de Ernst'in olmadığı bir orta saha da rakip kaleye uzak bir yerde Aurelio'nun yanında görev alsın..

Bunu ister misiniz ? tabiki hayır :)

Peki şuna ne dersiniz ?
Almeida'nın arkasında Nobre yerine Bobo oynasın,Guti'de Ernst'in olmadığı bir orta saha da Rakip kaleye uzak bir yerde Aurelio'nun yanında görev alsın..

Ben buna da peşinen hayır derim :) Nobre yerine bayık Bobo tercihi turu daha ilk maçtan Dinamo Kiev'e vermektir.

Zaten buna benzer bir ihtiharı geçen hafta sonu yapan bir teknik direktör var :)

kısaca yazalım;
Altidore'un Bursa'ya transfer olduğu 1 Şubat günü bir yazı kaleme almış ve o yazıda şöyle bir paragraf yazmıştım;
''Miller Altidore yan yana oynar mı ? tartışmalarına,işlerine umarım girilmez.Bence oynamaz.İlla oynatmak isterseniz Altidore tek santrafor oynar Miller onun arkasında ki tek forvet olur.''

Bu cümle daha eskimeden Ertuğrul Sağlam Altidore transferinden 1 maç sonra bunu denedi :) Hihohaha,sonuç Bursa'nın haşırt diye iki puanı daha gitti,Fener Bursa'yı solladı..Kıt,cahil fitbol bilgimle bir öngörümün daha gerçekleştiği görmek beni çok sevindirdi :):):):)

Demem o ki Almeida arkası Nobre,Nobre'nin defansif yönü ve hücum presi özelliğinden zayıf takımlar karşısında sahada işliyordu AMMA Almeida arkası Bobo intihardır diyorum.

Tek Santrafor'da Almeida mı,Bobo 'mu ? herkesin fikrine saygı fakat benim her daim tercihim top kaybı ustası Bobo değil sistemi işleten adam Almeida'dır..


Guti ?
Ön libero ya yakın oynayan Guti hem boşa enerji harcamakta hem de hücumda ki etkinliği düşmekte..Bu nedenle tek Santrafor Almeida onun arkasında serbest adam Guti diyorum

Sonuç;
Bu yazdığım deli saçması düşüncelerin bazılarına sizlerde de katılıyor ve Schuster tarafından uygulanacağını düşünüyorsanız,yanılıyorsunuz.

Schuster asla ama asla böyle bir kadroyla sahaya çıkmaz.

Ben size turu kaybedecek Schuster'in sahaya çıkaracağı On biri'de yazayım,hep beraber uğur deneyelim.

  

2 yorum:

yilmaz dedi ki...

Ezeli bir bobocu olarak soruyorum: almeida'nın hangi maçta sistemi işlettiğini, çok az top kaybıyla oynadığını gördün?

Almeida'da benim canım ciğerim ama daha geleli 3 maç olmadan, takıma attığı bi gol dışında hiç bir faydası olmayan bir adamı, bobo gibi yıllardır gol fakirliği çeken bi takımın, attığı gollerin yarısını atan bir adamın yanında drogba gibi göstermenin alemi ne?

JANiTSCHAR dedi ki...

Son,Ankaragücü maçında gördüm :)

Lakin Schuster'in defans çizgisini biraz daha geriye çektiğinden Almeida'nın topsuz oyundaki direnişi,Verim vermedi..

Maçı izleyenlerde Verimsiz bir Almeida gördü.

Ankaragücü maçında Santrafor mevkiinde Torres görev yapsa gene verim vermezdi..

Schsuter'in Dayı'nın işleri bunlar.

Bobo konusununda senin soruya çokca muhatab oldum.Forumlarda,Bloglarda Çokca bu sorunun yanıtını çokca verdim.

Karşılığında nefretten başka birşey kazanmadım.Bobo'cular Bobo'nun attığı gollerden başka Neden Bobo'Yu sevdikleri konusunda somut bir fitbol verisi sunamadılar.

Şu an Bobo konusunda Bıkıntı evresindeyim.

Zaten sezon sonunda Bobo Abbas yolcu..

Bobo,Gittiği gün Kına dağıtacam :)