21 Şubat 2011 Pazartesi

Beşiktaş:2 - Fenerbahçe:4

Taraftar sitelerinde ''hakem bizi yaktı'',''gece kuşu hain Ferrari'' yorumlarını bol bol okursunuz.

Ben bu tip yorumlara fazlaca girmeden direkt fikrimi söyleyeyim;Fenerbahçe maçında alınan ağır yenilginin baş sorumlusu Schuster'tir.

Ben bu yaşıma geldim çocukluğumuzun keki Fener karşısında bu kadar sorumsuz bir takım izlemedim. 

Bence Schuster çevresinde olup bitenden kopuk vaziyette,zirvelerde dolaşan kibiriyle,kendi şeytanının onun kulağına fısıldadığı suflelerle takımını yönlendiriyor.

Schuster'in Beşiktaş'ı;
İyi savunma yapamıyor,iyi hücum yapamıyor,takımın saha içinde ki kollektif uyumu yoka yakın,takım her maçta disiplinsizlikten dökülüyor,onca usta ayağa rağmen hücumda takımın duran toplarda etkinliği olmadığı gibi,savunma da ki adam paylaşımlarında bile kim neyle görevli o da belli değil.

Takım kadrosunda istikrar YOK.
Fenerbahçe'nin tam aksine Beşiktaş'ta İki,üç maç üst üste kaleci dahil bir fitbolcuyu aynı mevkiide oynarken görmek mümkün değil.

Kadro seçiminde ki hatalar;

..Derby maçında Ferrari sahada Sivok kadrodışı :) 18 kişilik kadroda sakatlıktan yeni çıkan,fizik ve mental açıdan yeterli durumda olamayan Ferrari'nin yedeği Aurelio :) Aurelio'nun savunmada görev almasını isteyen arkadaşlar sevinin ! Bakın takımın başında sizinle aynı fikirde olan bir teknik direktör var.
Umarım Schuster,Nobre'yi Ön Libero oynatma sevdalısı arkadaşların dileğini de bir gün yerine getirir.

..Sağ Bek'in en önemli adamı Hilbert ligin en önemli maçında yedek :) Fener maçında Q7'nin yalnızlaştırdığı Ekrem Dia,Niang ikilisinin karşısında sahada..Dia'nın hızlı akınları karşısında,Schuster'in Ekrem'in ne yapacağı konusunda maç öncesinde bir şeyler düşündüğüne inanan arkadaş var mı ? 
  Maç içinde Kırmızı Kart görme riski tavan yaptıktan sonra Simao'yu Ekrem'in önüne çekmek doğru fakat çok geç kalınmış bir hareketti.Cüneyt Çakır Ekrem'i Niang'a yaptığı faulden sonra ikinci sarı karttan oyun dışına yollayabilir ve o an maç bizim için bitebilirdi.

..Almeida sahada..Yedeği gol makinesi Nobre,Bobo ise kadro dışı,Bobo'nun yerine benim kitabımdan sildiğim Fernandes yedek.. 

..Fener orta sahası Emre,Selçuk ve bu ikiliye yakın oynayan Mehmet Topuz üçlüsüyle kurulurken Beşiktaş orta sahası Ernst,Necip ve fizik gücü yetersiz Guti'yle kurulmuş.

Ernst,Necip ikilisi maalesef özellikle maçın ilk Otuzbeş dakikası Fenerbahçe orta sahasına karşı hiçbir direnç gösteremedi.Fener'in üst üste geliştirdiği ataklar yenilen gol direkten dönen top hep bu yüzdendir.

Necip,Aurelio,Ernst'ten kurulu bir orta saha olmadan Beşiktaş'ın yakın gelecekte bir maç kazanacağını hiç sanmıyorum.

MAÇ;

İlk atak;
Niang sağ kanadımızdan bindirir topla Ekrem'i geçer,Ekrem Niang'ın önce dizine sonra bileğine yaptığı darbeyle Niang'ı yere indirir.Cüneyt Çakır Ekrem'i sert dille uyarır.

5.dakika'da Sol bek bölgemizde İsmail birebir kaldığı Mehmet Topuz'u düşünmeden yere indirir.Kullanılan serbest vuruş sonucunda Alex'in ayağından ceza sahamıza sert kavisli gelen topu Necip kafasıyla kendi ağlarımıza yollar.Fener (0-1) öne geçer :(  Selçuk golü ben attım diye sevinir :)

8.dakika'da Emre sağ kanadımızdan Dia'yi kaçırır,Dia'nın ortasına Ninag yetişemez.

12.dakika'da Ekrem sırtı bizim kalemize dönük olan Dia'yı arkadan sertçe indirerek sarı kartı görür.

bir iki dakika sonrasında gene Ekrem bu kez Niang'ı arkadan direkt hareketle yere serer hakem Cüneyt sarı kartlık bu pozisyonda Ekrem'i bir seferliğine affeder..Gör bunları Dayı !AZ kalsın 13.dakika'da 10 kişi kalıyorduk

15.dakika'da Ernst'in zayıf şutunu Volkan yakalar.

16.dakika'da gene Dia gene Ekrem'in bölgesinden tek başına bindirir karşısında Toraman'ı bulur.Toraman'ı geçen Dia'nın vuruşu Rüştü'den döner.Gene Sağ bek bölgemiz gene Gol pozisyonu..

17.dakika'da Ekrem'in pasıyla buluşan Q7 Santos'u geçmeye çalışırken yerde kalır.Santos Sarı kartı görür.

19.dakika'da Niang kendi yarı sahasında ortasahaya yakın yerde topla buluşur tek hareketle Toraman ve Necip'i ekarte eder 60 mt topu sürer,Niang karşısına Ferrari çıktığında topu biraz sola çekip şutunu çeker,topu Rüştü çeler.

24.dakika'da maçın kader anlarından biri yaşandı.Dia gene Dia gene bizim Ekrem'in bölgesinden bindirir,cezasahamıza yaklaştığında Alex'le verkaça girer sonrasında Rüştü'yle karşı karşıya kalır fakar Dia'nın vuruşu direkten döner.

Bu dakikaya kadar adamlar kaç kez sağ bek bölgemizden gelmişler lütfen bir sayın !

29.dakika'da Almeida ile Lugano arasındaki mücadele sonrasında Lugano kendini yere bırakır.Hakeme itirazdan Sarı kartı gören pozisyonla alakasız Q7'dir.Disiplinsizlik had safhada !

36.dakika'da Simao'nun sert vuruşunu Volkan iki hamlede kontrol eder.

Bu dakika'dan sonra Fener'in saha içindeki üstünlüğü yavaş yavaş kırılmaya başlar.

44.dakika'da Simao'nun pasıyla sağ açıktan kaçan Ekrem cezasahasına girer Dos Santos'u geçtikten sonra sert vuruşla topu doksandan ağlara takar.GoLLLLL (1-1) sevinç,maça geri dönüş..

Cüneyt Çakır ilk yarıya süre eklemeden maçı bitirir.

İkinci Yarıya her iki takımda oyuncu değiştirmeden başlar.

50.dakika'da Alex'in elle müdahalesi sonucunda kazanılan serbest vuruşu Simao kullanır,rakipten seken top Toraman'ın önünde kalır.Toraman'da öne çıkan Volkan'ın yanından sert vuruşla golünü atar.(2-1) GoLLL

51.dakika'da Alex'in kullandığı serbest vuruştan gelen top Necip'in kafa vuruşundan sonra rakibe çarparak Rüştü için zor bir top olur.Rüştü bu gollük topu zor da olsa çelmeyi başarır.
Pozisyon bir kez daha izlendiğinde Ferrari'Nin lugano'yu iki eliyle yere indirdiği görülmektedir.Nitekim pozisyonun devamında Lugano soluğu hemen Cüneyt Çakır'ın yanında alır.

53.dakika'da Q7'nin ortasını Volkan son anda çeler.

54.dakika'da Q7 sol kanattan sıfıra iner topu cezasahası içinde bekleyen Almeida'ya çıkarır ancak sert giden top Auta çıkar.

Bu dakikalarda Fener kroke durumda sallanmaktadır ama Beşiktaş'tan bir türlü KnockOut'luk darbe gelmez.

59.dakika'da Toraman'ın pasıyla buluşan Almeida kaleci Volkan'la karşı karşıya kalır.Almeida'nın bu pozisyonda yeterli zamanı ve mesafesi de vardır fakat vuruşu Volkan'dan döner.% 100'lük gol fırsatını Almeida değerlendiremez.

63.dakika'da Ferrari sahneye çıkar.Pandomimci sülük Lugano'nun kışkırtmalarına daha fazla dayanamayan Ferrari hiç gereği yokken dirsek darbesiyle Lugano'ya vurur.Lugano yerlerde tabii.Hakem Cüneyt Çakır Ferrari'Ye kırmız kartı gösterirken penaltı noktasına yürür.

Pozisyonu defalarca izledim..Ferrari'nin yediği kırmızı kart doğrudur.

65.dakika'da topun başına gelen Alex penaltıdan skoru (2-2) yapar.

69.dakika'da Necip çıkar Aurelio oyuna dahil olur ve atılan Ferrari'nin yerine defansta görev yapmaya başlar.
ALO Schuster bu durumda oyundan çıkması gereken oyuncu Necip'midir ? Q7 çıkar,Almeida çıkar,Simao çıkar,Guti çıkar ama en son Necip çıkar.Schuster'in Şu Orta sahayı Boşaltma sevdası beni öldürüyor.

Schuster! bak yedek klubesinde Sivok olsaydı Ferrari'nin atıldığı anda Sivok'u şak diye oyuna alır hatta maçı beraberliğe bile bağlayabilirdin.Hesap edemedin mi ? hayret

Necip'siz boşalan orta sahanın arkasında Aurelio'nun stoperde neler yaptığını da az sonra görecez..

Bunlar nasıl teknik direktör hataları akıl alacak gibi değil !

70.dakika'lar da Dia cezasahamıza girer pasını Niang'a çıkarır Niang'ın vuruşu Rüştü'den döner.
Akabinde Gene Dia cezasahamıza girer bu kez pasını Mehmet Topuz'a çıkarır Mehmet golü atamaz.Dia ! Dia ! Dia !

71.dakika'da Schuster'in saçma oyuncu değişikliği Fener lehine ilk meyvasını verir.Emre'nin ortasına boş durumda Alex kafayı yapıştırır golünü atar.(2-3) Gol anında Alex'in yanında ki Aurelio, Alex'in topunu kesmeye çalışır nasıl mı ? Röveşata yaparak :) 

74.dakika'da Dia derinleme pasıyla Alex'i gol pozisyonuna sokar.Rüştü ile karşı karşıya kalan Alex Rüştü'yü geçip Fener'in 4. golünü atar.(2-4) Gol maç skoru.

Alex maçın bir devresinde 3 gol atarak gerçek bir hattrick yapar.Schuster'den hediye !

Bundan sonra oyuncu değişikliklerine giden Fener orta sahada top çevirerek maçı sonlandırır.

Sonuçlar:

...Önümüzde cevaplanması gereken sorular;Beşiktaş kalan tek hedefi Türkiye Kupasına takımla bağı kopuk Schuster'le devam etmeli midir ?
Beşiktaş gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmaz ise;Q7,Simao,Guti,Almeida Beşiktaş'tan ayrılmak isterler mi ?
Ben Avrupa Kupalarına gidememe tehlikesi karşısında ne halt edeceği meçhul bir Hoca'yla devam edilmemesinden yanayım.sizleri bilmem :) Sattım dayıyı Ohhhh :)

...Maçın görünen yıldızları Dia ve Hattrick yapan ALex'tir.Bunları yıldızlaştıran adam ise oyunu okuyamayan A,B,C planları olmayan Schuster'dir.

...Basında orda burda Beşiktaş'ın Lucescu'yla ilgilendiği haberlerini okursanız sakın inanmayın.Lucescu Dünyanın en güçlü adamlarından Shaktar başkanı Tatar Rinat Ahmedov git demeden hiç bir yere kıpırdayamaz.Zaten 3 Milyon Avro maaş alan Luce'nin kafasında Türkiye olduğunu düşünmüyorum.
Teknik Direktör konusunda ilk tercihim Abdullah Avcı,İkinci tercihim Fatih Terim olurdu.
Schuster'den sonra benim bir DAHi Hocayı kaldıracak psikolojim maalesef kalmadı.

6 yorum:

Sertug Ozgur dedi ki...

Gerçekten Ferrari atıldıktan sonra Schuster'in hala 6 yabancımız olduğunu sandığını, bu sebepten ekrem-hilbert değişikliğini yapmadığını düşünüyorum. Ben ekrem'in adını duymadım 2-2'den sonra. Cidden bana bunu düşündürtmeyi başardı.

Aurelio-Necip değişikliği bence de akıl alır gibi değildi. Necip çıkmadan 2 dk önce filan Niang'ın topunu son hamlede Ersanvari şekilde kesmişti. Kaldı ki kendisi libero mevkine yabancı da değil. Tabi schuster duymamıştır bile.
Aurelio stoper oynasın diyenler vardı hakikaten rafa kalkmıştır heralde bugünden sonra, tamam stoperlerin arasına giriyor dedik de bu kadar da değil.

NaMsO dedi ki...

Sabahtan beri bekliyordum hele sukur yazdin :)
Gercekten okurken bu Ugur Abi olamaz dedim Ve galiba macin siniriyle birini dovup iceri aldilar vede yakin arkadasina yazi asma konusunda talepte bulunmustur dedim ! Umarim oyledir :))

Necip Aurelio deGisikligini senin aksine Dogru buldum cunku necipin stoper bilgisi olmadigindan yapacagi hata sonucu ve olasi bi ikinci sari kart gorme ihtimali takimi daha zora sokardi, ha gerci bundan daha mi kotu olurdu skor itibariyle tartisilir..

Ilk defa seni Schuster amcadan umidini Yok oldugunu gordum.. Eyer sen bile Boyle dusunuyorsan yonetimin ne dusundugu kestirmek Zor olmasa gerek Sayet simdiye kadar birsey dusunduklerine sahit olmadim yaa neysee

Bu seferde gunah kecisi zavalli Ferrari olcak
Sozlesme fes edilmesinden bahsediliyor...:(

Neyseki olan oldu yapacak bisey Yok bu Kez ben sana diyecem "Sabir Acidir Meyvesi Tatlidir" pes etmek Yok Ugur Abi ! sabira devam etmeliyiz Schuster inatsa Bizde inadizz!

Soylemeden gecemeyecegim Bu yaziyi senin asmadagini kesinlikte Fatih Terim ismini gorunce kararlastirdim Ve gereken islemleri baslattim Blogunu izinsiz kullanan ardasi bulacaklar Bir kac ipucu bulmuslar IP numaradan yola cikmislarr

Hayirli gecelerin olsun

Ps: daha Zor Bir hesab sifresi bul :D

JANiTSCHAR dedi ki...

Lakerda kardeş,
dediğin gibi Schuster kafaca uçmuş
,takımda zihnen bitik durumda.

Bize mümkünse Real Madrid'de çalışmamış olanında,Acele tarafından,NORMAL bir Hoca lazım.

Hikmet Karaman gibi normal seçimler yapan bir Hoca..

Fener'i bile yıldız yaptık :)iyi mi ?

JANiTSCHAR dedi ki...

YAzı bana ait ama psikolojim pek iyi olmadığından bugünlerde klavyemden her şey çıkabilir,affola :)

Ne de olsa taraftarız,duygusalız..

Osmancım maçın geniş özetini üç kere Ağır çekimde izledim :)

Pozisyonları tekrar tekrar izledim.

Fener akınlarında hangi topçu neredeydi izledim izledim.

Çıkardığım sonuç Beşiktaş'In durumu FEci kötü..

Necip'in stoper oynamasına bende karşıyım fakat Necip yerine sahada görünmeyen diğer oyunculardan mesela Guti oyundan çıkmalıydı ve Ernst Beşiktaş ortasahasında tek bırakılmamalıYDı diye düşünüyorum.

Dahası
Yazdıklarım az bile;Bu takım Zihnen Ölmüş.

Bu takım Türkiye Kupasını bu anlayışla kazanamaz.

Türkiye Kupası kazanılmaz ise Bu bizi aşılması zor daha büyük sorunlara götürür.

Ben Serie A'da Ferrari'Nin en az 8 maçını izlemişimdir ve ilk kez böyle bir hareketine şahid oluyorum.

Ferrari bu kadar zihnen çökük vurdumduymaz olamaz..

Bu takımın çok büyük sorunları var.

Schuster gelmeden önce Fatih Terim ismini Abdullah Avcı'Yı biR yazımda zaten önermiştim.

Ayrıca aynı yazıda geçimsiz Schsuter'le anlaşılmaması gerektiğini de yazmıştım.

Dayı geldikten sonra da Dayı'ya destek çıkmıştım :)

Yazı burda;

http://janitschar-besiktas.blogspot.com/2010/06/denizli-sonras-besiktas.html

sevgiler..

Yarın biR doktora görüneyim en iyisi :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Abdullah Avci mi? Yok artik...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Inonu tribunleri pek sever Avci'yi :)