15 Şubat 2011 Salı

Ah Kaptan !

Ankaragücü maçında yenilen goldeki ana dönelim..

Dakika iki,orta alanda topa basma sevdasıyla öne çıkan Toraman rakibinden topu alamaz,Sestak önünde kalan topu Gabriç'in koşu yoluna aktarır,Gabriç topla Üzülmez'in bölgesinden sıfıra inerek topu arka direkte bekleyen Serdar Özkan'a çıkarır.

O anda ceza sahamız içinde ki vaziyeti anlatacak olursak.Ön alanda kalan Toraman'ın bölgesini doldurmak amacıyla Sivok sola Toraman'ın bölgesine kayar,Sağ bek Ekrem'de Sivok'un bölgesine geçer fakat Gabriç'in ortaladığı topu boy kısalığı sebebiyle kesemez.Arka direkte topla buluşan Serdar Özkan tek vuruşla golü yapar.Serdar Özkan'ın önünde Ekrem yerine Sivok olsaydı o gol yenir miydi ? konuşmak boşuna...

Ancak burada rakibin gol pozisyonu girmesinde etken olan Zat-ı muhterem Toraman'dır.

O pozisyonda Ferrari olsaydı ne yapardı ?

Rakibe müdahale etmez,kendi kalesine sırtını vererek kendi bölgesini kapatır,rakibi taç çizgisine doğru sürüp orada sıkışmasını sağlardı.Rakip onu geçti mi ? sarı kart yemeyi göze alarak rakibi düşünmeden yere indirirdi.

Demem o ki o pozisyonda Toraman'ın yerinde iyi bir Stoper olsaydı o gol yenmezdi.

Ben Toraman'ın fitbolculuğunu beğenmem insan olarak da kendisini sevmem.
Sivok ve Zapo ilk geldiği günlerde yenilen gollerden sonra bu oyunculara karşı Toraman'ın saha içi azar olaylarını çok maçta Tv'den gözlemlemişimdir.

Ankaragücü maçında golün hemen sonrasında Üzülmez'le,Toraman arasında kameraların gösterdiği kadarıyla herhangi bir sözlü tartışmayı gözlemlemedim.

Benim gördüğüm maçın İkinci yarısı başladıktan sonra oyundan çıkan Üzülmez'in son derece bozuk moralle saha kenarında oturduğudur.İlk anda bunu oyundan alınmasına bağlamıştım.Meğer bu moral bozukluğunun sebebi maçın devre arasında Toraman'la yapmış olduğu kavgaymış.

Yönetimin yaptığı soruşturma sonrasında Üzülmez'le yapılan sözleşme alacakları kendisine verilerek karşılıklı olarak fesh edilmiş.

Beşiktaş'a yıllarını vermiş büyük profesyonel Üzülmez ve bizim için alınan bu karar büyük Şok !

Güle güle kaptan..

Düşüncem,yönetimin bu kararı aceleyle alınmış yanlış bir karar olduğudur.Olay aile içinde güzellikle hal edilmeliydi.Takım Beşiktaş düşmanı basının ağzına sakız edilmemeliydi.Sezon sonunda da sade bir jübileyle Üzülmez'e vefa borcu da ödenmeliydi.

Bundan sonra artık,Olan olmuştur.

Şayet yönetim Üzülmez'i gönderme kararından ilerleyen günlerde dönerse ikinci büyük hatayı yapmış olur.

Efsanevi başkan Seba bu durumda ne yapardı ?
Bir kere Süleyman Seba 2008'de ki terlik kavgasından sonra Toraman'la Üzülmez'in takımla ilişiğini sonsuza değin keser bugünlerde yaşanacak kavganın oluşmasını daha o günlerden önlerdi.

Ha ! şunu da söyleyeyim.
Üzülmez yerine Toraman gönderilseydi zerre üzülmezdim.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

organize ataklarla(bu macta kontra atakti)yenilen tum gollerde tabiki sadece bir futbolcunun hatali oldugu soylenemez.Bu bir zincirlemedir.orta sahadan kaleciye kadar tum savunma modundaki futbolcularin o yada bu hareketleri incelemeye alinabilinir.Serdar Ozkanin golunde ise ben % 80 Ekremi hatali buluyorum.Dikkat edin orta geldigi sirada Toraman(biraz gec kalsada) ve Sivok ceza sahasina yetismislerdi ve on diregi kapatiyorlardi.Arkadan gelen Serdari Ekrem kapatma mecburiyetindeydi.Serdar on direge dogru iki adim atip onundeki arkasi donuk kosu yapan Ekremi kandirdi sonra uc dort adim atarak arka direge kacti.Bu pozisyonda amator genc oyuncularda bilirki en bos alana yani arka direge kacilir.bu bilmek yada bilmemek meselesi bile degil aslinda daha cok ic gudu.Hakan burada cok one cikmisti.Halbuki kaleci bir radar gibi olmali bosa kacan rakip oyuncularini gorerek arkadaslarina uyarida bulunabilir.Ekreme bunu yapmadi.Ekrem ise Serdar Ozkani basi bos birakip on direge kostu orda Sivok olmasina ragmen.Gol esnasinda Serdar ile Ekremin arasinda koca bir kale boyu vardi.Yani kisacasi Ekrem Serdari daha iyi takip etse Serdarin o golu atmasi imkansiz gibi.

Unknown dedi ki...

kavga olmus bitmis.Uzulmez artik yok takimda.Simdi onumuzde Kiev ve Fener maclari var.ama takimin kimyasi ne durumda acaba?skandalin icindeki diger adam Toraman.Zaten Shusterin defans kurgusunda guven vermiyordu.Bugun Uzulmez nasil zor durumdaysa Toramanda o durumda.Psklojisi ve kimyasi bozulmus,onumuzdeki maclara hangi konsantrasyonla cikacak?neyseki avrupa maclarinda kontanjan sikintisi yok.Sivokun yaninda mutlaka Ferrari olmali.Su andaki performans durumunu bilmiyoruz tabi ama en azindan Toramanin uzerindeki bir kamyon dolusu vicdan yukunu tasimiyor omuzlarinda.Sag bek kesinlikle Hilbertin.Sol beke defansif katkisna cok guvenmedigim Ismail mecbur.Hilbertin ve Ferrarinin olusu belki bu acigini dengeler takimin.Orta saha Fernandessiz Aurelio-Ernst-Gutinin suphesiz.Asil enterasan olan ileri ucluyu nasil kuracak hoca!Bobo surkli kontenjana takiliyordu.Cok kosan ama iki top yapamayan Nobreye sabrediyorduk bugune kadar.Simaonunda yoklugunda forvet duzeni nasil olacak?Ben solda Quaresma,sagda Bobuyu tercih ediyorum Almediaya yakin oynayan.Merak ettigim konu ise Almedianin ve Bobonun ilk defa beraber oynayacak oluslari.Bu duzen Almedianin performansini nasil etkiliycek.Bobo topla oyunun icine dahil olma konusunda Nobreden cok daha iyi.en azindan sag kanattan orta yapmasini biliyor Nobreye nazaran.organizator Gutinin ve kanatta hizli Quaresmanin varliginda Almediya ve Bobo ikilisini izlemek zevkli olacak.

JANiTSCHAR dedi ki...

dogbay yorumlarının bana düşündürdüklerini yukarıda yazdım..

Maçı Heyecanla bekleme moduna geçiryorum.