11 Aralık 2010 Cumartesi

Eskişehirspor:2 - Beşiktaş:0

Sabahın köründe kalkıp saat 10 uçağıyla yarım saatlik bir uçuştan sonra Eskişehir'e varan Beşiktaş uyku mahmurluğunu bugün sahaya yansıttı.

Eskişehir karşısında maça konsantre olamayan Beşiktaş,90 dakika boyunca sahada herhangi bir hırs ve enerji gösteremedi.

Schuster Dayı maçtan sonra yarım saatlik uçuşun takımı yormayacağı yönünde beyanat vermiş.

Evet hocam,sahada ki görüntü senin ne kadar haklı olduğunu gösterdi :)

Ligin ilk yarısının bitimine 2 Maç kala Bursa ve Cincon'u yenmişken,şampiyonluk yarışına bir nebze olsa tutunmuş iken senin yaptığın iş mi DAYI ?

Dayı ! Ligin ilk yarısı bitmeden Şampiyonluk yarışından koparsan Almedia,Simao,Fernandes'i transfer etsen ne olur etmesen ne olur ?

Dublin mi :) Belki maç günü :)

Schuster'in Beşiktaş'ı;

Üçlü Forvet hattı;sol kanat Ali sağ kanat Holosko bu ikiliyi paslarıyla beslemekle yükümlü Guti..

Sol forvet Ali Kuçik !
Şutu yok,fizik gücü yetersiz,rakip kaleye arkası dönük top alamıyor,rakibin en ufak şarjında yılıp topu rakibe teslim ediyor,topsuz oyunda yanlış yerlere hareketlenip kendi arkadaşlarını bozuyor,fitbol aklı hiç gelişmemiş.
Bugünlerde şansıyla sırtına geçirdiği formanın değerini de bilmiyor.
Ya ! bir forvet oyuncusunun en azından ayağı düzgün olur,vuruş özelliği olur.Çocukta bu yok aslında öne çıkartabileceğimiz bir özelliği yok..
Hiç zorlamaya gerek de yok,Ali'den iyi fitbolcu olmaz.
Bu gece Guti'nin defans arkasına attığı nefis topa vuramadı,bol bol top kaybetti.
II.yarıda Schuster Dayı onu oyun dışına aldı.

Sağ forvet Holosko !
İlk yarı da sahada yoktu.
Takım on kişi kaldıktan sonra 4-4-1'e dönüldü ve bu sistemde Holosko ileri uçtaki adam oldu.
İkinci yarının başında biraz hareketlenir gibi oldu,Hilbert'in pasıyla gol pozisyonuna girip gol de attı fakat attığı gol ofsattı :) Bünyo saymadı..

Holosko ve Ali'nin maç içinde bu derece paralize olmasının kabiliyetsizlikten öte diğer nedenlerini de Bülent Uygun'un klasikleşen oyunu dar alanda oyna,rakib ataklarında topa basma kendi alanını koru taktiğine de bağlayabilirsiniz.

İki Forvet Arkası Guti !
Hafta içinde yaşadığı kötü olaydan ötürü kafası karışık olan Guti kırmızı kartla da olsa gene maçın adamı olmayı başardı.

Guti,Bülent Ertuğrul'un kendisine yaptığı faul sonrasında sinirlenip,çalan düdüğe aldırmadan rakibine tekme savurunca ilk sarı kartını yedi.dakika 26

Ardından 37.dakika'da orta sahada rakibiyle giriştiği ikili mücadele de gene faule maruz kaldı gene faulü aldı fakat gene sarı kartı gören kendisi oldu.Kırmızıya götüren bu sarı kartın nedeni Guti'nin Hakem Bünyo'ya yaptığı kart göster hareketiydi..

Kart isteme hareketi yabancı fitbolcularda bir çeşit refleks olmuş.Bu da maç içinde istenmeyen durumlara yol açabiliyor.Bu kart uygulamasından en kısa sürede vazgeçilmeli.

Guti'nin sarı kartını Bursa'lı Volkan'ın sarı kartıyla karıştırmamak lazım.Volkan'ın alkış hareketi bir protestoydu Guti'nin ki ise anlık refleks.

Hakem kuralları uygulamış ve Guti'yi oyun harici bırakmıştır.Hakemin kararı bugünkü durum içinde kurallara uygundur.

İlk gol pozisyonumuza Guti'nin 45 mt'den Ali Kuçik'e attığı nefis pasla girdik kaleci İveca'yla karşı karşıya kalan Ali yumuşak gelen bu topu golle sonuçlandırmadı.
Necip'İn gol olabilecek kafa vuruşunda serbest atışı kullanan gene Guti idi.
Guti oyundan çıktıktan sonra Beşiktaş pozisyon üretmekte ve organize olmakta zorlandı.

Orta Saha Üçlüsü; Necip,Aurelio,Ernst

Sol kanatta oynayan Necip !
Necip maalesef her geçen gün geriye gidiyor.
Ayakları yavaş ve zayıf..Bu nedenle top çalmak isterken rakibe sık sık faul yapıyor.
Pozisyon almayı bilmemesi ve oyunu okuyamaması bugün Beşiktaş'ın yediği ilk golde ayan beyan tekrar ortaya çıktı.
Üzülmez'in ileriye çıkıp rakibe baskı yaptığı anda Necip'in Üzülmez'in kademesine girmesi gerekirdi. Necip o an uyudu ve defansımızın arkasına sarkan Veysel 62.dakika'da takımını 1-0 öne geçirdi.
Yediğimiz II.golde de Necip'in biraz önündeki Tello'ya baskı yapması lazımdı,yapmadı.Rahat pozisyondaki Tello 35 mt'lik uzun pasıyla Sezer'i golle buluşturdu.Dakika 77. Yenilen bu golde Ersan'ın hatası da gözden kaçırılmamalı.

Schuster Dayı özellikle sol kanadımızda aksayan Necip ve Üzülmez ikilisine maç boyu müdahale etme gereği duymadı II.yarıda iki golü de bu bölgeden yedik :)

Sağ kanat Ernst !
Schuster'in rotasyon piyangosundan yararlanmayan profesyonel.
Zorlu maç Rallisinde enerjisinin son kırıntılarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra skora başkaldıran ender oyuncularımızdan idi.

Defansif Orta saha Aurelio !
Harika top oynadı.Beşiktaş'ın hücuma çıkışlarında ki ilk köşe taşı.Beşiktaş'ı Ernst'le birlikte ileride kalmasını sağlayan adam.10 kişi kaldığımız anlarda 1-2 atak girişiminde bulundu baktı takım ileriye gidemiyor şansını hiç zorlanmadı ve kendi bölgesini savunmaya devam etti.

Savunma Bloğu Ersan-Toraman,Üzülmez ve Hilbert.

Ersan-Toraman tandemi !

Toraman canı gönülden oyunuyla hatalarını gizleyen Stoper.Eskişehirspor akınlarında Ersan'ı sık sık yalnız bıraktı arada ofsayt çizgisini bozarak Eskişehirli Burhan'ı % 100'lük gol pozisyonuna soktu.Skorda yenik duruma düştüğümüz anlarda ataklara katıldı etkili olamadı..

Ersan Beşiktaş'ın bu gece sahadaki en iyi adamıydı.Enerjisi ve fizik gücüyle takım arkadaşlarından ayrıldı.Toraman'ın,Üzülmez'in bölgesini tek başına savunmak zorunda kaldığı anlarda bile başarılı oldu.Yediğimiz ilk golde arkasına adam kaçırması tek hatasıydı.

Sol Bek Üzülmez !

Çok kötü oynadı.Önünde Necip'in de varlığından Ne hücuma çıkabildi ne de kendi bölgesini savunabildi.Daha ilk dakika'dan itibaren Eskişehir akınları sol bek bölgemizden gelişti.Schsuter onu maç boyu oyunda tuttu.

Sağ Bek Hilbert !

Maçın İlk yarısında kendi bölgesini savunmaktan ileriye fazla çıkma imkanı bulamadı.II.yarının başındaki Erhan-Ali Kuçik değişikliğinden sonra esas yerinde Sağ açıkta oynamaya başladı.Skor 0-0 iken Holosko'ya yaptığı asist ofsayt yüzünden mundar oldu.Schuster Dayı'nın Erhan'ı oyuna alıp Hilbert'i sağ açığa sürmesi son derece doğru bir değişikliktir.

Kale'de CENK !

Ersan'dan sonra Beşiktaş'I ayakta tutan II.fitbolcu.
Özellikle II.yarının başında Eskişehir'in Beşiktaş kalesini abluka altına aldığı anlarda üst üste gollük toplar çıkardı.İlk yarıda Eliyle orta sahadaki Guti'ye attığı pas müthişti.Bu pas sonrası Guti tek pasla Ali Kuçik'İ gol pozisyonuna soktu.
Cenk bu akşam hava toplarında hata yapmadı.Yediğimiz ilk golde hatasızdı.İkinci golde ise yere erken yattığı konusu belki tartışılır.

Tabata !

Tello'nun 2 asist yaptığı gece de Tabata gene tartışılacaktır.
Tello kalmalıydı Tabata gitmeliydi :) gibi...
8 milyon bonservis altında ezilen kişi Tabata değil Başkan'dır.
Tabata'nın bu takımdan gönderilmemesinin asıl nedeni başkanın eleştirilerden çekinmesidir.
Sezon başından beri Eskişehir'de kadroya giremeyen Tello 2 Asistle bize patlamıştır.
Tello'da,Tabata'da,Toraman'da vesayre vesayre Beşiktaş'In oyuncusu değildir:) yani demem o ki Tello'nun,Tabata'nın da tartışılacak yönü yoktur.

Bülent Uygun Sivasspor'u;

Bülent Uygun Sivasspor'a uygulattığı oyun taktiğini Eskişehir'e de taşımış.

İleride tek Batuhan'ı bırakıp 4-5-1 oyun sistemiyle sahaya yayılan,oyunu kendi ceza sahası önünde kabul edip alan daraltan,maç içinde rakibin hatalarından yararlanmaya çalışan,aceleyle telaşla top oynamayan bir Bülent Uygun klasiği...

Eskişehir'in bu oyun taktiği Beşiktaş forvetlerini paralize etti.

Rakib defans kalabalığına sıkışan Holosko ve Ali sahada yok oldu.Bu ikilinin yok oluşu Guti'nin ileriye dönük pas seçeneklerini minimuma indirdi.Sağ ve sol bekler Hilbert ve Üzülmez kendi kanatlarında ikişer Eskişehirli'yle boğuşmak zorunda kaldıklarından atağa çıkıp Guti'ye pas opsiyonu sağlayamadılar.

Beşiktaş'ın her ileriye çıkışında bek bölgelerimizden sinsice sarkan Eskişehirsporlular...

İlk dakikalarda Sezer'in sol bek bölgemizden sıfıra inip ortaladığı Batuhan'In gol yapamadığı top,
Diego'nun pasıyla buluşan Burhan'ın kaleci Cenk'le karşı karşıya kalmasına rağmen kaleyi tutmayan şutu,
Erkan'ın girdiği kaçırılması ayrı kabiliyet isteyen gol pozisyonu ilk yarıda Eskişehirlilerin kaçırdığı gol pozisyonlarıydı.

Bu pozisyonlar Maçı daha ilk yarıda kopabilirdi.II.yarıda oyuna giren Tello maçı koparan adam oldu.

Sonuçlar;
..Beşiktaş'ın ligte yoluna umutla devam edebilmesi Pazar günü Trabzon'un Belediyespor karşısında mutlaka puan kaybetmesi lazım.

..Schuster Dayı'nın Ligin başından beri II.kere karşılaştığı Bülent Uygun'u dikkate almaması Eskişehir'de 3 puanın bırakılmasına sebeb olmuştur.

..Haftaya oynanacak Gaziantep maçı Sezonun finali olabilir.

1 yorum:

bacon1903 dedi ki...

Ne yazikki bekledigimiz oldu.Artik sabir zamani sezon bitti gibi!!!!