16 Aralık 2010 Perşembe

Beşiktaş:2 - Rapid Wien:0


Olmuyor ! Sistem işlemiyor....
Defans hattını sezon başına göre biraz daha geride kuran Beşiktaş'ta hatlar arası mesafe uzadığından takım maç içinde zaman zaman kollektif birlikteliğini kaybediyor.
Hücumdayken topun kaybedildiği yerde pres başlamıyor,
Ernst ve Guti rakibin hızlı Kontra ataklarında geriye dönmeye çabalarken rakip çoktan orta sahamızı geçip gerideki  iki stoper Ersan,Ferrari ve önlerindeki Aurelio ile başbaşa kalabiliyor.
Ali,Q7 ve Tabata ile rakip yarı alanda rakibe pres yaparak rakip ataklarını savunmaya başlatmakta zor dostum zor !

Maç;
İleri Üçlü Tabata,Q7,Ali

Maçın yıldızı Q7 !
Q7'li Beşiktaş hücumda farklı ve daha etkin.
Sakatlıklardan muzdarip Q7,oynayamadığı maçların acısını çıkarmak istercesine,Sol kanatta her topla buluştuğunda rakiplerini geçti,kaleyi gördüğü ilk yerden şut deneyerek bir an evvel gole gitmek istedi.
İşi Şahsi oynayamaya kadar götüren Q7 nefis çalımlarıyla maçı izleyenlerin adeta gözlerinin pasını sildi.
Q7 ilk şutunu daha maçın 35.saniyesinde rakip kaleye gönderdi top kaleyi tutmadı,ikinci.şutunu 10.dakika'da uzak mesafeden denedi top bu sefer kalecide kaldı.
14.dakika'da sol kanattan rakibinin apışının arasından topu geçirip Ali Kuçik'e attığı Trivela pası biraz hızlıydı.
Başka bir santRafor olsa mesela Almeida o topa yetişir miydi ? tartışılır...
Gole kadar 2 şut deneyen ve bunlardan isabet kaydedemeyen Q7,Guti'nin kullandığı kornerden gelen ve rakipten seken topu ceza yayı üstünde aldı,düzeltti sonrada Nefis şekilde vurarak topu kalecinin uzanamayacağı yere gönderdi.
Top Zınnnkkkkk diye doksana takıldı,GOLLLL dakika 32 (1-0)
68.dakika'da rakibin müdahalesi sonucu sakatlanan Q7 yerini Nobre'ye bıraktı.

Ali Kuçik ?
Pafta çokca maçını izlediğimiz Ali'ye,Gençtir zamanla pişer iyimserliğiyle bakanlara şunu söyleyelim..
Ali gelişimini kötü fitbolcu olarak tamamlamıştır.Ali bu gece ne oynuyorsa 2-3 sene sonrada aşağı yukarı bunu oynar.Bu zamana kadar topa vurmayı,topsuz oyunu öğrenemeyen,fizik gücünü geliştiremeyen Ali ara transfer döneminden sonra değil formayı Beşiktaş yedek klubesini bile zor görür.
Ali bugün gene bol bol top kaybetti,gene doğru yere koşular yapamadı.(nobre 1 kere yaptı)
Tek olumlu hareketi,II.yarının sonlarına doğru sağ kanatta rakibini çok güzel geçerken arkadan çekilerek indirildi.

Tabata ?
Boyun posun devrilsin Tabata,bir harakiri yap Onurunu temizle..
Maçın en kötü oyuncusuydu..3-5 mt öteye en basit pasları bile veremedi..
Yakın oynadığı sağ kanadın,Hücumda varlık gösterememesinin sebeblerindendi.
77.dakika'da sıfıra inen Ernst'İn çıkardığı topu Tabata altı pastan direğe nişanladı,Top direğin dışına çarpıp çıktı.Bunu niye yazıyorum ?İyi oyuncu top kendisine gelirken,kafası önde vuracağı topa konsantre olurken; kalenin,kalecinin yerini aşağı yukarı bilen ve ona göre vuruşunu yapan adamdır.Tabata topa vurdu fakat ezbere vurdu.Sonra da üzüldü :) Tüüü sana..

Nobre ?
68.dakika'da Q7'nin yerine oyuna girdikten sonra hırsı ve enerjisiyle ileride pres yaptı.Maçın başından bu yana kolay oyun kuran rakip defansın aklını karıştırdı.Nobre'nin pres yaptığı gören Guti ve Ernst'te Nobre'ye yardımcı oldu.Ali kötü oynasan bile şu presi senin yapman lazımdı,en azından fizik gücün yerindeyken yani oyunun başlarında...
Nobre'nin 90.dakika'da Guti'nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya pozisyonun sonunu heralde yazmama gerek yok.Pozisyonun akıbetini sanırım hepiniz tahmin edebilirsiniz.Nobre,Kazmalıkta virgülden sonra devam eden İrrasyonel pi sayısı gibi yani sonsuz Kazma...(Pi sayısı 3,14159265........)

Ortasaha Ernst,Guti,Aurelio Üçlüsü...

Kaptan Guti !
Rapid karşısında Türkiye Süper Lig'te gördüğü sertlikten daha fazla sertliğe maruz kaldı,hiç sesini çıkarmadı.
Benim gibi Süper Lig'e sert,Türk hakemleri sertliğe prim tanıyor diyenler bu geceki Danimarkalı hakemi gördükten sonra bu konuda sessizliğe bürünebilirler.
Eskişehir maçının aksine Guti'nin bu gece keyfi yerindeydi.Aurelio'dan aldığı yumuşak toplarla,Ernst'le,Q7'le ile bol bol paslaştı.Q7'yi bol bol sol kanattan kaçırdı.
Attığımız 2 Golde de Guti'nin kullandığı falsolu kornerlerin etkisi vardı.

Ernst !
Fazla kendini sıkmadı..Orta saha ile defans arası mesafe uzun olduğundan geri dönüşlerde zorlandı sık sık Aurelio'yu savunmanın önünde yalnız bıraktı.45.dakika'da Guti'nin falsolu kornerine vurduğu kafa vuruşu usta işiydi.Kalecinin tersine gönderdiği top ağlarla buluştu.GoLLLL (2-0)
Tabata'ya verdiği gollük pası Tabata bölümünde yazmıştım.

Aurelio !
Beşiktaş bugün gol yemediyse bunun başlıca sebebi Aurelio'nun müthiş pozisyon bilgisidir..Yeri geldi stoper oldu yeri geldi sağ veya solbek oldu..Hücum'da Ersan ve Ferrari'nin önünde atakları başlatan adamdı.
Yumuşak bileklerinden çıkan paslarla Guti'yi nefis besledi.Aurelio'nun her geçen gün formu ve enerjisi artıyor Dikkat !

Defans dörtlüsü Zapo-Ersan,Ferrari.Hilbert,İsmail..

Zapo ! 
Oyuna ilk onbirde başladı.23.dakika'da modaya uyarak yani sakatlanarak yerini Ersan'a bıraktı.

Ersan !
Beşiktaş'ın en formda stoperi..Dozunda sertliği,rakiplere havadan yerden geçit vermezliği ile Stoper kıtlığı çekilen Milli takımımızın zamanla değişmez oyuncusu olacak.
Bu gece orta sahada rakip atağını keserek gördüğü sarı kart son derece yerindeydi.
Handikapları;Ersan'ın başı önde topla rakip sahaya dalışlarını gereksiz ve tehlikeli buluyorum..Gene geriden oyun kurarken Ersan'ın neden solbek mevkiine gelip Aurelio ve Ferrari'den uzaklaştığını bir türlü anlayamıyorum.Oralarda kaptırılacak bir top rakibi direkt golle buluşturur.

Ferrari !
Sakatlıktan yeni çıkmış haliyle de formsuz..Uzun zamandır oynamamasına rağmen pozisyon alma konusunda gene ders verdi.Gene topu oyuna en risksiz en doğru paslarla oyuna soktu.Bu özellikleriyle Ersan'ın önünde.
Maçın 43.dakikasında yaptığı hata az daha golle sonuçlanıyordu.
Her daim Beşiktaş kadrosunda olması gereken bir oyuncu.

Hilbert !
Rapid Wien atakları çoğunlukla Hilbert'in bölgesinden geldi.Sağ açıktaki Tabata'nın savrukluğu,Sağ kanattaki Ernst'in sol kanattan hücumlara katılması Hilbert'i yalnız ve etkisiz kıldı.Hilbert maç boyu sağ kanatta unutuldu.
İlk yarının sonlarına doğru rakip kaleye attığı şut güzeldi.
Tekrar tekrar yazıyorum;ŞU BEŞİKTAŞ Kadrosunda Uzaktan şutlarıyla Gol Bulabilecek yegane oyuncu Hilbert'tir.Santrafor'luğu da Nobre'den de Ali Kuçik'ten de iyi oynar..

İsmail !
Sol açıktaki Q7'nin varlığı yüzünden önünde alan bulamadı, ataklarda pek fazla görünmedi..Zaten buna da gerek yoktu.Ver topu Q7'ye o nasılsa halleder.
Sol kanattan sadece bir kere nefis sarktı topu Ernst'te çıkardı Ernst'in vuruşu kalecide kaldı.
Yere sağlam basamıyor,ikili mücadelelerde bu yüzden hep zayıf kalıyor ama ciğer kapasitesi mükemmel.
Maçın sonlarına doğru yorulan rakip karşısında daha da etkili oluyor.

Cenk !
Casillas gibiydi.Çıkarılması güç 2 top çıkardı.Oynadıkça yerini sağlamlaştırıyor.Maç boyu degaj yapmadı ısrarla topu eliyle oyuna soktu.

Erhan ?
81.dakika'da Hilbert'in yerine oyuna dahil oldu ve hemen akabinde adamını kaçırarak kendini belli etti.
Alın size Genç MiLLi oyuncunun bugünkü hali..

Sonuçlar;
...Gruplardan çıkmak güzel kura bugünden hayırlı olsun.
...Maç öncesinde maçın gereksizliği yönünde açıklama yapan Schuster Dayı'nın tam kadro takımını sahaya sürmesi enteresandı.
...Schuster Dayı Antalya'da oynanacak Antep maçına takımı maç günü mü götürecek acaba.
   Dayı iki gün önceden gidin Antalya'ya..Sahilde çadır felan kurun,Aspendos'u,Side'yi gezin.Denize girin güneşlenin balığa çıkın..Ne işiniz var İstanbul'da..
   Dayı bizi de kampa al !

Hiç yorum yok: